2018-10-18

Golfweekend – tips til bra golfreisemål

Elsker du golf? Snart er høsten her, og golfsesongen hjemme i Norge begynner å gå mot slutten. Mitt tips er å ta en weekendreise for å forlenge golfsesongen. Middelhavet er populært i høst- og vinterhalvåret. Det er solsikkert, temperaturen er behagelig og det er bare en kort flytur unna. Nedenfor finner du reisemål med golfbaner som holder høy standard og dessuten får du tips om det beste bostedet.

Mallorca

Mallorca har flere golfbaner fra Alcudia i nord til Palma i sør. De fleste er plassert rundt Palmabukten. Nedenfor tipser jeg om to kjente golfbaner av internasjonal klasse og bra hotell i nærheten.

Golf på Mallorca

Golf Son Gual Antall hull: 18 Banetype: linksbane, park Greenfee: ca. 980–1170,- Golf Son Antem Antall hull: 36, to 18-hullsbaner Banetype: park Greenfee: ca. 790,-
Hotelltips: Son Antem Golf Resort and Spa & HM Alma Beach

Alicante

Costa Blanca og Alicante er ett av de mest populære reisemålene blant norske golfere. Her finnes det golfbaner fra Benidorm I nord til La Manga som ligger 1,5 time sør for Alicante. La Manga er en 22 km smal landtarm som bare er noen hundre meter bred. Det er strender på begge sider og et bra utvalg av koselige restauranter. Et tips er restauranten San Antonio.

Golf i Alicante

La Manga Antall hull: 54, tre 18-hullsbaner North Course, South Course og West Course Banetype: park Greenfee: ca. 1900,-
Hotelltips: Maya Hotel & NH Alicante

Marbella

Costa del Sol som også kalles Costa del Golf har opp mot 60 baner som strekker seg frå Malaga ned til Estepona i sør. Sammen med 300 soldager i året er denne kysten og Marbella et meget populært golfreisemål.

Golf i Marbella

Marbella Golf Country Club Antall hull: 18 Banetype: skråning Greenfee: ca. 1100,- Aloha Golf Club Antall hull: 18 Banetype: park Greenfee: ca. 1750,-
Hotelltips: Sultan Aparthotel & NH Marbella

Vil du passe på å være borte litt lenger enn en helg, er det også fine golfmuligheter på Tenerife, Gran Canaria og Portugal.

Tenerife

Tenerife har et unikt klima ettersom øya ligger i fire ulike klimasoner. Mest solsikkert er det i sør, og bare en time nordover kan det skille flere grader i temperatur. De fleste golfbanene ligger på sørlige Tenerife, rundt Playa de las Americas bort til Los Gigantes. I nord er det bare en golfbane, men den byr på en enorm utsikt over vulkanen Teide. Når du er på Tenerife kan du også dra over til La Gomera og spille en runde der.

Golf på Tenerife

Golf Costa Adeje Antall hull: 27, en 18-hulls og en 9-hulls Banetype: park Greenfee: ca. 1020,- Amarilla golf Antall hull: 18 Banetype: park/åpen Greenfee: ca. 800,-
Hotelltips: H10 Costa Adeje Palace & RIU Arecas

Gran Canaria

Gran Canaria har 8 golfbaner og til og med Spanias eldste golfbane – Real Club de Golf de Las Palmas. Det er likevel sydkysten som lokker mest og der de beste banene ligger. Mange sier at banene er best i november, desember og mai. Hull 18 på Anfi Tauro sies dessuten å være ett av de beste hullene på Gran Canaria.

Golf på Gran Canaria

Anfi Tauro Golf Antall hull: 27, en 18-hulls og en 9-hullsbane Banetype: kupert Greenfee: ca. 780–1100,- Salobre Golf Resort Antall hull: 36, to 18-hullsbaner Banetype: kupert Greenfee: ca. 930–1150,-
Hotelltips: Salobre Hotel & Resort & RIU Vistamar

Portugal, Tavira

Det sies at man får mye for pengene når man reiser til Lisboa og Algarve og spiller golf. Det finnes flere mesterskapsbaner der Europatouren spilles og i hele Portugal finnes det rundt 70 golfklubber. TUI har sitt berømte hotell Robinson Club Quinta da Ria som ligger ved to av Portugals mest berømte golfbaner – Quinta da Ria och Quinta da Cima. Her finnes det i tillegg tennisbaner mulighet for både sykkelturer og luksuriøse massasjebehandlinger. Robinson er det rette hotellet for deg som har trening og helse i fokus. Konseptet er en favoritt blant mange ettersom maten og WellFood Corner er helt fantastisk.

Golf i Portugal

Quinta da Ria & Quinta da Cima Antal hull: 36, to 18-hullsbaner Banetype: Park Greenfee: ca. 600–1000,-
Hotelltips: Robinson Club Quinta da Ria

Kypros

Kypros er temperaturen vanligvis aldri under 15 grader og det er solsikkert nesten hele året. Aphrodite Hills er et av øyas beste anlegg med alt fra et luksuriøst klubbhus, restauranter og villaer til et kapell der du kan gifte deg ved golfbanen. Kypros har dessuten Middelhavets reneste vann ifølge EU.

Golf på Kypros

Aphrodite Hills Golf Antall hull: 18 Banetype: park Greenfee: ca. 1000–1500,-
Hotelltips: TUI Sensatori Resort Aphrodite Hills by Atlantica

Er du ikke på jakt etter sol er et tips å fly til Dublin og deretter fortsette til noen av verdens beste golfbaner like utenfor byen!
Les mer om golfreiser? »
Pass på å leie en bil i ferien »
God tur!