Fem favorittutflukter i den greske øyverden

Den greske øyverdenen har utrolig mye å tilby. Som om klimaet, maten og atmosfæren ikke er nok, finnes det utflukter og aktiviteter som passer for både historienerder, strandfotografer og eventyrere. Her kan du lese mer om fem av våre gjesters favorittutflukter i den greske øyverden.

1. Kreta – Elafonissi og de sørlige strendene

Sør på Kreta ligger det et Maldiviene i miniatyr – paradisstranden Elafonissi, som er utfluktens hovedmål. En finkornet sandstrand som er farget rosa av millioner av koraller og skjell. Her kan du sole deg og bade og trenger ikke drømme deg bort til en paradisøy – du er allerede der.

På vei dit besøker du fjellgrottene i Agia Sofia. Hvis du vil kan du ta en båttur langs den vakre sydkysten til den lille landsbyen Paleochora, der ferieharmoni møter gresk hverdagsliv. Lengst ut på halvøya ligger en liten fiskehavn og på en høyde like ved ligger ruinene av en venetiansk borg fra 1200-tallet.

utflukter-hellas-kreta-elafonissi-sørlige-strender-tui-33608_401
Det er ikke vanskelig å se hvorfor Elafonissi kalles et Maldivene i miniatyr.

2. Rhodos – dykking på Rhodos

Rhodos tilbyr den kjente arrangøren Waterhoppers et prøvedykk, der du får prøve sportsdykking i en gruppe. PADI-sertifikat kreves ikke og her kan du prøve dykking uten at det føles hverken tungvint eller komplisert.

Utflukten går til Rhodos østkyst, nedenfor Kalithea. Her danner klippene et spennende undervannslandskap og det kryr av mange vakre fisk. Erfarne instruktører lærer deg først hvordan du skal håndtere utstyret og tar deg deretter med ned til et markert dykkeområde på noen meters dype. Følelsen av for første gang å sveve vektløs rundt i vannet uten å få pustevansker er helt klart vanskelig å slå.

utflukter-hellas-rhodos-dykking-tui-i_0156607
Prøv dykking og opplev en ny verden under vann.

3. Kreta – Knossos & Heraklions arkeologiske museum

Bli med på en guidet tur i Theseus fotspor. For det var her, i kong Minos palass i Knossos, som den mytologiske helten kjempet mot udyret Minotauros. Knossos er det største av øyas minoiske palass og Kretas mest berømte severdighet. Det ble oppdaget under utgravinger sent på 1800-tallet, etter å ha ligget begravet i tusenvis av år.

Vår kunnskapsrike guide tar deg 4000 år tilbake i tid, til Europas eldste sivilisasjon, gjennom mytene om doble økser og slangegudinner. Og du får også høre hvordan prinsessen Ariadne hjalp Theseus å til slutt beseire Minotauros.
Etter Knossos går turen videre til Heraklion, øyas hovedstad der det blir en guidet omvisning ved det arkeologiske museet. Om ettermiddagen får du tid til lunsj, shopping og sightseeing.

utflukter-hellas-kreta-knossos-herakliont-tui-i_0192051
Knossos var den minoiske kulturens religiøse og politiske sentrum.

4. Zakynthos – Olympia

Dypdykk blant ruiner som en gang i tiden la grunnlaget for de Olympiske leker. Fra Zakynthos går turen over til fastlandet for å besøke Olympia – en av antikkens viktigste steder. Bli med vår engelske guide gjennom ruinene og la deg svepes med tilbake til antikkens Hellas der den første olympiske ilden ble tent i 776 f.Kr. Her kan du stå på stedet der 20 000 tilskuere en gang sto og heiet på sine favoritter.

Her finnes også ruinene av Zeus tempel, som var et av de største i Hellas, og også hjem for en av antikkens syv underverk, en gigantisk statue av Zeus.
På denne utflukten besøker vi også det nærliggende arkeologiske museet der alle skatter og relikvier fra Olympia oppbevares. Deretter går turen til byen Olympia der du får tid til å spise litt lunsj og handle suvenirer før det er tid for å vende tilbake til Zakynthos.

utflukter-hellas-zakynthos-olympia-tui-i_0178152
Kanskje antikkens OL-helter en gang vandret mellom nettopp disse søylene?

5. Kos – Zia by Night

Opplev den pittoreske fjellandsbyen Zia på Kos om kvelden. Ca. 2 km sør for Asfendiou, halvveis opp i fjellet Dikeos, ligger landsbyen Zia. Her kan du besøke genuine tavernaer og prøve lokale delikatesser. Gå en tur til fots og nyt øyas kanskje mest spektakulære solnedgang og de koselige omgivelsene som har gjort stedet berømt.

Du kan også benytte anledningen til å kjøpe tradisjonelle suvenirer fra en av de mange markedsbodene som tilbyr alt fra timianhonning til olivenolje og olivensåpe. Prøv også den lokale delikatessen kanelada – en kanelsirup som gjør seg like bra i desserter som i drinker.

utflukter-hellas-kos-zia-by-night-tui-i_0291687
Nyt en vakker solnedgang på en av tavernaene i Zia.

Hvilken gresk øy passer egentlig deg best?
Sjekk vår guide til den greske øyverden for å finne din favoritt.