2018-06-20

5 tips - med leiebil rundt Alicante

Alicante og hele Costa Blanca er mange nordmenns favoritter i Spania, både når det gjelder boligkjøp og ferier. Mitt tips er å leie en bil noen dager, da får du oppleve flere av perlene på Costa Blanca som du ikke må gå glipp av. Bli med til våre fem favoritter!

Costa Blanca-kysten har noe for alle. Den byr på lange strender, fantastiske golfbaner, bra shopping og nydelig spansk mat! Hit kan du reise året rundt, og i vinterhalvåret er temperaturen sjelden under 14 grader. Jo lenger syd på kysten du kommer, desto varmere er det. Alicante passer like bra til en badeferie om sommeren som en weekend tidlig vår eller sen høst.

Castillo de Santa Bárbara

På toppen av fjellet Mount Benacantil ligger den historiske festningen Castillo de Santa Bárbara med en fantastisk utsikt over havnen og den gamle bydelen i Alicante. Den er Europas eldste festning og ligger på en høyde 166 meter over havet. Fra sentrum tar det bare fem minutter med bil og cirka en time å gå opp. Om kvelden og natten er festningen opplyst og lyser opp hele klippen.

Illa de Tabarca

Fengselsøya Tabarca er en øy som har inspirert kunstnere og var tidlige bebodd av fanger. Tabarca ligger utenfor Santa Pola, drøye 2 mil sør for Alicanta, og er kun 1,8 km lang og 400 m bred. Før var det et sted for sjørøvere som angrep Spanias østkyst. I dag bor det cirka 40 innbyggere her og det finnes et dusin hotell og restauranter. Det er koselig å ta en spasertur i de trange gatene. På sørsiden av øya ligger det en liten sandstrand, og langs kysten flere bukter.

Båtreisen fra Santa Pola til Tabarca tar ca. en time og er en hyggelig dagsutflukt. Det finnes parkeringsmuligheter i nærheten av fergen. Drar du til Santa Pola en mandag eller lørdag er det marked, og det selges alt fra ferske råvarer til klær. Markedet er vanligvis åpent kl. 9–14.

Guadalest

Guadalest er en av Spanias minste byer og den ligger på en fjelltopp cirka 6 mil nord for Alicante. Her møtes du av trange, små gater, kirker og et slott i en liten pittoresk landsby. Fra landsbyen kan du se det kjente klokketårnet, en festning, småbutikker og kaféer i steinborgen. Nedenfor Guadalest er det et vann med smaragdgrønt vann, et sted som passer ypperlig for det perfekte feriebildet. Bilveien opp kantes av vakre sitron- og appelsinlunder samt mandel- og oliventrær. Mitt tips er å stoppe ved en sitronlund langs veien og kjøpe med deg et nett med nyplukkede sitroner.

Palmelunden i Elche

Palmelunden i Elche er Europas største palmelund med mer enn 200 000 trær som er over 1000 år gamle. Palmelunden står på UNESCOS verdensarvliste og er i dag en del av bykjernen og også en av verdens største palmelunder. Uansett hvor du ser deg rundt i Elche, så ser du disse gigantiske palmene. Mandager og lørdager er det lokalt marked. Elche er et mekka for sko, så du finner garantert noe å sette på føttene

Playa Cala Ti Ximo

Playa Cala Ti Ximo er en liten bukt ca. 3,5 kilometer øst for Benidorm. Den er kun 60 meter lang og ligger bortgjemt mellom bratte klipper. Den enkleste måten å komme seg hit på er å parkere i området ovenfor og spasere ned. Et tips er å kjøre veien fra Guadalest, det tar ca. 40 minutter.