2018-10-09

Road trip – derfor skal du leie bil i ferien

TUI tilbyr leiebil på de fleste reisemål, og for å gi deg inspirasjon til roadtripen har vi laget kart med tips og forslag til reiseruter og stopp for noen av våre mest populære øyer i Middelhavet og Kanariøyene. Reiser du til et favorittreisemål kan du la dagene fylles med spontane valg kombinert med dine favorittsteder. Er det første gang du reiser til området kreves det litt mer planlegging. Men ikke planlegg for mye – dagens første stopp kan jo være fantastisk.

En bilreise kan være; som å leie bil på Mallorca fordi man vet hvor de beste strendene ligger, som en Keruac-reise fra kyst til kyst i USA, det store eventyret. Og kanskje litt skremmende. En roadtrip kan være den beste familieferien noensinne!

Gran Canaria & Middelhavets store øyer

Noen av våre mest populære øyer i Middelhavet og Kanariøyene er som skapt for å kjøre rundt med bil. De er passe store for dagsutflukter opp i fjellene eller til en annen kyst. I kartene finner du både tips til ruter og individuelle stopp, paradisiske strender og severdigheter. Nedenfor finner du smaksprøver på tips fra våre kart og lenker til hvor du finner dem.

Oppdag Kreta med leiebil

Kreta kan du oppleve alt fra historiske ruiner og pittoreske fjellandsbyer til små storbyer og magiske strender.

Til Rhodos sydspiss med leiebil

På Hellas nest største øy Rhodos finner du blant annet Lindos, også kalt ”Den hvite byen”, som er en av Hellas' mest fotograferte steder. Rhodos har også et stort utvalg av strender, blant annet surfer-paradiset Prassonissi på øyas sydspiss.

tui-nordic-579938-prassonissi-rhodes
Stranden Prassonissi finner du lengst sør på Rhodos.

Lei bil på Mallorca

Mallorca har som kjent det meste! Lyse lange sandstrender, turkise bukter, Palma og den majestetiske fjellkjeden Tramuntana med landsbyer som Dejà, Sóller, Lluc og Valdemossa. Her finner du vårt kart over Mallorca med tips til hvor du kan kjøre med leiebil.

tui_inspiration_roadtrip_valdemossa_il022648
Valdemossa er en av alle de vakre byene i de mallorkinske fjellene Tramuntana. Et perfekt stopp på vei oppover eller nedover fjellene.

Gran Canaria rundt med bil

I vårt kart over Gran Canaria gir vi deg tips om dagsturer fra feriestedene i sør til sjarmerende landsbyer, severdigheter, turstier, utkikksplasser og øyas høyeste punkt – Pico de las Nievas. Her kan du lese mer om hvorfor vi anbefaler leiebil når du reiser til Gran Canaria »

tui_inspiration_roadtrip_gran_canaria_aguimes
Den sjarmerende landsbyen Agüimes på Gran Canaria ligger ca. 22 km nord for Bahia Feliz.

Opplev mer av Kypros – bestille leiebil

Kypros inneholder og tilbyr så mye

interessant historie og nåtidshistorie, lyse herlige strender, Europas klareste vann og Trodosfjellenes vakre landskap. I vårt kart over Kypros gir vi tips om ruter og stopp rundt hele øya.

tui_inspiration_roadtrip_larnaca_i_0220019
I den lille storbyen Larnaka på Kypros finner du både kultur og strand. Larnaka ligger ca. 40 min vest for Ayia Napa.

I den lille storbyen Larnaka på Kypros finner du både kultur og strand. Larnaka ligger ca. 40 min vest for Ayia Napa.
De mange fordelene med å leie bil gjelder naturligvis ikke bare på disse fem øyene. De er minst like relevante for en reise til Portugals Atlanterhavskyst og det greske fastlandet som en reise gjennom Norge.
Her finner du mer inspirerende lesing om å leie bil utenlands.