Templer du kan besøke i nærheten av Khao Lak

Å besøke et tempel er nesten et must under ferien din i Thailand. Ta en pause fra solen og utforsk en annen side av Thailand. Noen templer er kunstverk av gull, mosaikk og håndmalte tak.

Hvis du er i Khao Lak og vil besøke templer anbefaler vi TUIs utflukt Phuket Explorer. Du blir hentet på hotellet om morgenen og besøker deretter flere vakre templer, et herskapshus og en cashewnøttfabrikk. En kunnskapsrik guide som svarer på alt du lurer på er med hele dagen.
Når du besøker templer i Thailand så er det noen regler som det er kjekt å vite om. Du må dekke skuldre og knær og ta av deg skoene samt hodeplagg og solbriller. Du må også huske å slå av telefonen og senke stemmen.

Tempelet Dragon Cave

Dragon Cave er bygget i og ovenpå kalksteinsgrotter, og det er både imponerende og vakkert. Du må gå mange trapper oppover fjellsiden for å nå inngangen, så sørg for at du har gode sko. På vei opp til tempelet henger det store klokker på rekker og rad som munkene ringer i hver morgen. Inne i fjellet finner du små ganger til mindre grotter, statuer og meditasjonsrom. Lengst ut er det et platå der du kan gå ut å gå en vidunderlig utsikt over landskapet med regnskog, fjell og palmer. Munkene som bor her produserer te som de gjerne byr på når du besøker tempelet.

800tempelklokke
På vei ned fra tempelet Dragon Cave.
800te
Du serveres egenprodusert te i Dragon Cave.

Tempelet Bang Rieng Pagoda

Bang Rieng Pagoda ligger en drøy time fra Khao Lak. Tempelet ligger på toppen av fjellet og har en blanding av thailandske og kinesiske innflytelser. Beliggenheten byr på en fantastisk utsikt over området. Du kan også se to enorme statuer av Buddha og Guan Yin utenfor tempelet. Det finnes en restaurant og en liten kafé her for deg som trenger noe å drikke etter at du har gått alle trappene.

800pagoda2
Den fantastiske inngangen til Bang Riang Pagoda.
800pagoda
Utsikten fra tempelet Bang Rieng Pagoda.

Tempelet Suwanakuha

Suwanakuha er tempelet der du finner den store gylne Buddhaen, samt istappformede dryppformasjoner og flaggermus. Fortsetter du inn i tempelet finner du en grotte som går rett inn i skogen. Utenfor tempelet finnes det flere matvogner der du kan kjøpe frukt og snacks.

800suwanakuha_temple1
Suwanakuha Tempel er en staselig bygning.
800suwanakuha_temple
Inne i Suwanakuha-templet.