Små og store snorklingstips verden rundt

Snorkling er en fantastisk ferieaktivitet som alle kan prøve. Gamle og unge, sjøløver og landkrabber. Her er noen tips om hvor du skal dra hvis du vil finne Nemo og Dory!

Snorkling i Middelhavet

I Middelhavet er det ingen korallrev, men det er likevel mange steder å snorkle. Kypros med sitt krystallklare vann er ideelt for nybegynnere, og Kroatia er et sikkert valg takket være sine vakre steinete strender. Her har du mulighet til å se trompetfisk, eller hvis du er veldig heldig, skjuler det seg kanskje en hvitøyet blekksprut i en grotte.

Under overflaten rundt om i verden

Ved Maldivene danner grunne laguner et beskyttende miljø for unge haier og bergarter. Noen ganger er maske og snorkling til og med overflødig, du kan stå i ankeldypt vann og se dem plaske like under overflaten.

snorkling-snorklingstips-tui-inspiration_0222961_840
Liten revehai i Maldivene.

The Great Barrier Reef er verdens største korallrev og det kan ses fra verdensrommet. Eller du kan oppleve det fra Google undervanns Streetview hvis du fortrekker å stå på tørt land

Thailand er ikke bare phad thai og templer, livet under overflaten gir like mange inntrykk. I vannet rundt øyene Koh Lanta, Koh Phi Phi, Koh Similan, Koh Lipe og Koh Surin er snorklingen ekstra bra.

Snorkling i Thailand.

Svøm med hvaler i vest

Verdens største fisk er hvalhaien. Den kan bli opptil 13 (!) meter lang, like store som en leddbuss med andre ord. Den er helt ufarlig siden den bare spiser plankton og står dermed på mange «bucketlister» Om sommeren samles de ofte utenfor Isla Holbox, Mexico.

Sist men ikke minst, havets gigant, hvalen. Den kan du blant annet se utenfor Den dominikanske republikk. 10 mil nord for Puerto Plata ligger Silver Bank, en grunn passasje i Atlanterhavet der store skip ikke kan kjøre. På grunn av dette kan knølhvalene ofte ses her, og kanskje du får sjansen til å gli ned i vannet og snorkle med dem.

Svøm rolig!