6 løp for deg som elsker å reise

Mer trening pleier å være et av de vanligste nyttårsløftene. Gjør det litt morsommere og lettere å holde årets løfte med en artig kombinasjon – trene OG reise.

1. Paris halvmaraton

Paris er en perfekt by å løpe i hvis du skal løpe halvmaraton for første gang. Her gjør det ikke noe om det går litt sakte – det er nesten påkrevd å nyte synet av byen når du løper langs Seinen og forbi Notre Dame. Starten og innspurten går igjennom Boise de Vicenne. Og blir du litt sliten kan du tenke på mottoet Paris har hatt siden 1358: Fluctuat nec mergitur – det gynger, men synker ikke.

2. Iron Man (Lanzarote)

For meg holder det å løpe, men hvis du ikke synes det er noen utfordring lenger finnes jo Iron Man. Tar du utfordringen på Lanzarote får du det dramatiske vulkanlandskapet som en bonus.

3. Berlin halvmaraton

Løpet går fra øst til ves og løypa går igjennom sentrum av Berlin, forbi historiske severdigheter som Charlottenburg slott, Berliner Dom og Siegessäule. Du kommer også til å løpe langs berlins paradegate Unter der Linden og får kanskje tid til litt vindusshopping når du løper på Kurfürstendamm.

4. Disney Run (Orlando)

Walt Disney World er et reisemål som både voksne og barn drømmer om å besøke – i Orlando kan du i tillegg løpe både maraton og halvmaraton sammen med favorittfigurene dine. Det går også et Star Wars-løp der du velger om du vil løpe på den lyse eller mørke siden av The Force.

5. New York City Marathon

I dette løpet får du se det beste New York kan tilby på 42 km. Starten går på Staten Island og signaliseres med både kanoner og Frank Sinatras «New York, New York» Løpet går gjennom Brooklyn, Queens, Manhattan og Bronx med målgang i Central Park. Det går også en halvmaraton hvis du føler at du ikke er helt klar for en hel maraton.

6. Two Oceans Marathon (Sør-Afrika)

Cape Town er grensen mellom Atlanterhavet og Det indiske hav, og her løper du fra hav til hav. Løpet er på 56 km, men ikke fortvil, verdens vakreste maraton kan også oppleves på 21,5 eller 2,5 km også.