Hva er plogging?

Liker du både å løpe og å gjøre noe bra for miljøet? Da er treningstrenden plogging noe for deg, og hvorfor ikke prøve det i neste ferie. Fenomenet oppsto i Sverige for to år siden, og ordet plogge fikk utmerkelsen årets nye ord i 2017 i Sverige!

Hva er egentlig plogging?

Plogging betyr at du kombinerer jogging med å pluke søppel. Ordet er helt enkelt en sammensetning av ”plukke opp” og ”jogge”. Å plogge i ferien er en utmerket måte å utforske omgivelsene på – du rører på deg og gjør samtidig en innsats for miljøet.

Hvordan oppsto plogging?

Det er multisportsmannen Erik Ahlström som ligger bak denne svenske suksessen. Det begynte med at han konstaterte at det var mye mer søppel i Stockholm nå enn tidligere, og han ville gjøre noe med saken. Da startet han initiativet som gikk ut på å få mennesker til å plukke søppel når de var ute og trente.

Fenomenet har nå spredd seg internasjonalt. Noen av landene der plogging har fått oppmerksomhet er Frankrike, England, Canada og USA. Det har også blitt skrevet om plogging i flere internasjonale mediekanaler, bland annet har Washington Post og The Guardian skrevet om trenden.

Mer trening enn bare løping

I tillegg til kondisjonstrening utfordrer du kroppen på flere måter under en ploggingrunde. Når du plukker opp søppel må du bøye deg ned, en perfekt unnskyldning for squats. Blir posen tung får du trening for armene. Og øker du farten fra søppel til søppel får du også intervalltrening på kjøpet.

Plogging på sosiale medier

Takket være sosiale medier har ploggingen blitt viden kjent. Hashtaggen plogging har fått stor spredning på Instagram., og søker du på #plogging på Instagram får du over 18 000 treff! Her får du virkelig et bevis på den internasjonale spredningen. Det kommer opp bilder av personer som plogger i land over hele verden.

Det finnes også en gruppe og organisasjon som heter og PLOGGA, som du kan lese mer om på deres Facebook-side. Det finnes også en norsk Facebookside som heter Plogging Norway.

plogging2
Samle sammen en gjeng og begi dere ut på en ploggingrunde i neste ferie!

Hvor kan du plogge?

Akkurat som hjemme kan du plogge på de fleste av våre reisemål. Alt du trenger er et par joggesko og en pose. Her finner du alle TUIs reisemål.
Vi synes naturligvis at trenden med å plogge skal fortsette å blomstre, så hvorfor ikke ta en ploggingrunde på den nesten reisen din? Ta med mobilen og ikke glem å legge opp et bilde på Instagram og hashtagg bildet med #plogging for å spre trenden enda mer!