2019-03-14

Hit bør du reise med familien i år

Er dere i gang med planleggingen av årets familieferie og lurer på hvor dere bør legge ferien? Vi har samlet noen destinasjoner som passer for hele familien.

Det er mange ting man skal tenke på når man planlegger familieferien, men det viktigste av alt er kanskje hvor man skal reise. Det er alltid greit å ta utgangspunkt i hvem som reiser, hva man vil gjøre og hvilke forventninger man har til feriedestinasjonen.

Her er noen destinasjoner du bør vurdere å legge årets familieferie til.

Tyrkia - tilbake på topp

Nordmenn er igjen nysgjerrige på Tyrkia som feriedestinasjon. Tyrkia har mye å by på når det gjelder sol og bading, men reisemålet har også et bredt utvalg av aktiviteter og severdigheter som passer både de eldste og yngste familiemedlemmene. Her kan du kombinere badeferien med golf i Belek eller du kan nyte sol og bad i kombinasjon med byliv, shopping og severdigheter i Alanya.

Kombiner sol og bad med shopping og kultur i middelalderbyen Alanya
Kombiner sol og bad med shopping og kultur i middelalderbyen Alanya

Mallorca - en sikker vinner for familien

Mallorca har noe for hele famlien, store som små, og det er rett og slett et behagelig og familievennlig reisemål. Det er lett å komme seg rundt på øya, og det er mye å finne på. Her finner du alt fra familievennlige strender til strender med mer fart og spenning, avslappende spa-anlegg og storbyen Palma. Du og familien får med andre ord garantert mange valgmuligheter på ferien.

Lurer du på hvor du skal bo? Et av våre mest populære familiehotell er TUI Family Life Alcudia Pins, men det finnes også mange andre valgmuligheter for den perfekte familieferien.

Den barnevennlige og langrunne sandstranden Playa de muro ligger rett nedenfor populære TUI Family Life Alcudia Pins
Den barnevennlige og langgrunne sandstranden Playa de muro ligger rett nedenfor populære TUI Family Life Alcudia Pins

Kypros - strandfavoritten

Man kan ikke unngå å nevne strendene når man snakker om Kypros. Kypros er en av Middelhavets mest solsikre øyer, med myke og hvite sandstrender og krystallklart, turkist vann. Strendene på Kypros har til og med blitt kåret til de reneste i Middelhavet! De aller fineste strendene med den hviteste sanden finner man øst på øya, hvor de mest populære turistresortene ligger.

Er du på jakt etter en skikkelig sol- og badeferie, er Kypros absolutt en destinasjon å legge familieferien til.

Solsikre Kypros er det perfekte reisemålet for badeløvene, og reisemålet har det reneste vannet i hele Europa.
Solsikre Kypros er det perfekte reisemålet for badeløvene, og reisemålet har det reneste vannet i hele Europa.

Hellas - en hit siden 70-tallet

Helt siden 1970-tallet har Hellas ligget nært nordmenns hjerte. Dette er en av destinasjonene vi har reist mest til opp igjennom årene. Vi elsker det Hellas har å by på av kultur, historie, gresk mat og - ikke minst - sjarmen og stemningen de ulike øyene kan by på. Vi liker å kombinere og oppleve mer med øyhopping, og det er særlig to øyer som er våre absolutte favoritter i Hellas.

To favorittøyer: Kreta og Rhodos

Det er ingen tvil om at blant våre reiser til Hellas er det Kreta, Hellas’ største og mest allsidige øy, som et blant de populære. På Kreta finner du både strender, koselige byer og antikk kultur – og hotellmulighetene er like allsidige. Her kan du bo i egen villa med basseng eller på koselige hoteller.

Den største øyfavoritten er Rohdos. I likhet med Kreta er dette en øy med mange muligheter, spesielt når det gjelder strender. Her finnes det ikke bare strender, men også mange små badebukter. Er dere heldige kan dere kanskje finne en bortgjemt liten strandperle, som dere kan ha helt for dere selv.

Usikker på hvilken greske øy som er din favoritt? Vi hjelper deg å velge mellom Kreta og Rhodos.