Ferie i Spania – ja takk!

Sol, god mat og en liten høneblund midt på dagen. Finnes det noen grunner til ikke å reise til Spania? Ikke som vi kan komme på, i alle fall. Her er noen av våre beste tips til ferielandet framfor noen.

Spania

Spania har en øy for enhver smak

Hvis du skal forklare ferie for en som ikke vet hva ordet betyr bør du vise fram et bilde av Mallorca. Det er solsikkert, det er enkelt å komme seg rundt på øya, det er storslagen natur og hvis du vil gjøre noe annet enn å ligge på stranden kan du alltid ta en tur til den lille storbyen Palma eller besøke et lokalt marked i f.eks. Inca eller Alcudia. Flere tips:

  • Ibiza med boho chic mote og heftig klubbliv
  • Menorca der du kan sykle eller ri på stier rundt hele øya
  • Vet du at du kan feriere på Kanariøyene om sommeren også?
Mallorca er en klassiker som alltid funker. Det er solsikkert, det er lett å komme seg rundt og øya har noe for alle.

Det er helt greit å ta siesta

Siesta er viktig. Mellom klokken 14-17 vil du merke at tempoet blir tregere når mange butikker og restauranter stenger. Hvorfor ikke ta en liten lur selv også, du har jo ferie.

Spania er stooort

Madrid er Spanias hjerte. Men det er også et godt utgangspunkt for alle som vil se mer av dette vakre landet. Hvorfor ikke leie bil og ta en roadtrip i Don Quijotes fotspor til La Mancha – 15 mil fra hovedstaden. Mange av vindmøllene som Cervantes antihelt sloss mot er fortsatt der.

Madrid er et fint utgangspunkt for deg som vil oppleve mer av Spania.

Ta med et sverd hjem som suvenir

Blås i kjøleskapsmagnetene og dra til Toledo som ligger syv mil fra Madrid i stedet. Byen står på Unescos verdensarvliste og har lang tradisjon for å produsere sverd av høy kvalitet.

Spanias kyst – ikke bare Middelhavet

Pussig nok er Spanias vakre Atlanterhavskyst ukjent for oss nordboere, selv om den har noen av landets fineste strender. Men hvis du vil gjøre som spanjolene selv skal du reise til Costa de la Luz i ferien.

I tillegg til dette er Costa Blanca og Costa del Sol virkelig å anbefale!

Costa Blanca ligger midt på Spania østkyst og byr på sandstrender, shoppinggater, golfbaner, nattklubber og badeland – Alt du trenger til en perfekt ferie. Her flyr du til Alicante og kan deretter velge det hotellet som passer best for deg enten det er barnefamilier eller voksne som reiser uten barn.

Costa del sol er virkelig en feriemagnet. Hit reiser du for å sole deg, bade, spille golf, windsurfe og spise god mat, i tillegg til å besøke vinbodegaer. Kjør langs Spanias sydvestre kyst hvor du passerer 20 mil med sandstrender og en rekke med feriesteder – alt fra store byer som Malaga til små perler som Nerja.

Costa de la Luz er stedet der spanjolene selv tar ferie.

Følg med i samtalen

Valgte du tysk på skolen? Ikke noe problem, med appen Duolingo (iOS, Android) kommer du til å ta igjen klassekameratene som valgte spansk. En morsom og enkel måte å lære et nytt språk på og dessuten gratis.

Storby + sol og bad

Det er noe eget ved å ta metroen ut til Barcelonas kilometerlange strand La Barceloneta og grave føttene ned i sanden etter en lang dags shopping. Kanskje du drømmer om alt det gode du skal spise om kvelden i Barri Gòtic, byens eldste del med svingete smug og romantiske restauranter.

Start kvelden med litt smått og godt

Det er litt uvant å gå fra bar til bar og småspise seg gjennom tapas og pinchos. Tenk på det som en kontinental form for koldtbord. Litt mer avslappet, litt bedre og mye morsommere.

Tapas. En mer kontinental form for koldtbord.