Kypros har Middelhavets reneste badevann

Ifølge EUs miljøbyrå EEA har Kypros det reneste badevannet i Europa. Vi som reiser dit kan glede oss over klart, blått vann og sikt ned til 20–30 meters dyp.

EUs årlige undersøkelse heter European Bathing Water Quality og i rapport 9 fra 2016 kommer Kypros på 2.plass i Europa ( etter det lille fjellandet Luxemburg). De ligger foran alle andre Middelhavsland og laaaangt foran oss i Norden.

En artig konsekvens er at du kan se mennesker stå og fotografere rett ned i vannet. Men det er kanskje ikke så rart, vi som kommer fra andre deler av verden synes det krystallklare vannet er svært så eksotisk.

Her er noen av de fine kypriotiske vannbildene vi fant i TUIs arkiv.

I området rundt Ayia Napa ligger de fine sandstrendene på rekke og rad. Fra vest kan du gå den hyggelige strandpromenaden fra Makronissos Beach forbi Golden Beach, Nissi Beach og Sandy Bay. Til slutt kommer du til fiskehavnen og den mest sentrale stranden, Grecian Bay.

Fig Tree Bay ligger ved en vakker bukt med krystallklart vann og den kjempepopulære Fig Tree Bay-stranden. Tar du strandpromenaden nordover kommer du til Pernera Beach som er like fin og mer enn 1 km. lang.

Pafos ligger på sydvestkysten og er en sjarmerende småby med både badeklipper og småstrender. Noen kilometer østover, nedenfor Aphrodite Hills, finner du den berømte rullesteinstranden Petra tou Romiou. Myten sier at det var der gudinnen Afrodite ble født fra havets skum. Moderne sagn legger til at man kan kurere ufruktbarhet ved å svømme mot klokken rundt en klippe ved stranden. Tro det om du vil - men det er uansett et vakkert sted.

Her finner du de beste strendene på Kypros

I området rundt Ayia Napa ligger de fine sandstrendene på rekke og rad. Fra vest kan du gå den hyggelige strandpromenaden fra Makronissos Beach forbi Golden Beach, Nissi Beach og Sandy Bay. Til slutt kommer du til fiskehavnen og den mest sentrale stranden i Ayia Napa, Grecian Bay.

Maldivene? Nei, det er Nissi Beach på Kypros.
Du kan leie kajakk på de store badestedene, dette er fra Fig Tree Bay.

Pafos ligger på sydvestkysten og er en sjarmerende småby med både badeklipper og småstrender. Noen kilometer østover, nedenfor Aphrodite Hills, finner du den berømte rullesteinstranden Petra tou Romiou. Myten sier at det var der gudinnen Afrodite ble født av havets skum. Moderne sagn legger til at man kan kurere ufruktbarhet ved å svømme mot klokken rundt en klippe ved stranden. Tro det om du vil - det er uansett et vakkert sted.

Fig Tree Bay