Mallorca: 7 tips til strandnære utflukter og reisemål

Her kan du lese våre 7 beste tips til strandnære utflukter og reisemål rundt omkring på Mallorca, øya som har noe for alle. På Mallorca finner du alt fra den fredelige fiskerlandsbyen Porto Colom til Es Trenc-stranden med karibiavibber. For den eventyrlystne kan vi tipse om fjellvandring og vanneventyr, eller kanskje det frister mer med en dagsutflukt med leiebil og opplev alt Mallorca har å by på!

Cabrera – en urørt øygruppe

Hvis urørt natur, eventyr og villmarksliv frister anbefaler vi en båttur en drøy mil sør fra øyas sydligste spiss. Øygruppa Cabrera ble brukt som fengsel under Napoleonskrigen, men i dag er de 19 øyene naturreservat. Ettersom øygruppa ligger relativt utilgjengelig, er det ikke mange turister her. Bad og sol deg, gå på oppdagelsesferd eller utforsk ruinene av festningen fra 1300-tallet. Uansett hvor du går er naturen nesten urørt og bebyggelsen minimal, ettersom det ikke finnes noen fastboende her.

Porto Colom – fredelig fiskerlandsby

Vil du oppleve Mallorca som det var på 1970-tallet og leve etter mottoet ”det kan vente til i morgen”, så er den lille fiskerlandsbyen Porto Colom et tips. Rusle rundt på kaia og bli fascinert av de fargerike fiskerhusene, hør på lydene fra båtbyggeriet og kjenn lukten fra de gamle fiskebåtene i den gamle delen av
havnen. I den nye delen av havnen ligger seilbåter og yachter fortøyd og vitner om byens tiltrekningskraft. I tilknytning til kaia finner du restauranter der dagens fangst legges på grillen når mørket begynner å senke seg. Her opplever du mindfulness i ordets rette forstand – uten å ofre en tanke hverken på i går eller morgendagen.

Porto Cristo – nær Mallorcas største severdighet

Noen mil nordover fra Porto Colom ligger Porto Cristo. Til tross for den korte avstanden mellom de to landsbyene, møter du en mer moderne og luksuriøs tilværelse her. Marinaen ved den sørlige enden av stranden besøkes ofte av eksklusive båter. Stranden er en ekte perle, 350 meter lang med finkornet sand. Like ovenfor stranden er det et vakkert turområde med mange fine restauranter. I nærheten ligger også en av Mallorca største turistattraksjoner, Dragegrottene, med Europas største underjordisk innsjø.

Sierra de Tramuntana – sykkeltips

Utfordre deg selv til å gå en veldig tung fjellsti i Sierra de Tramuntana. Ta en tur langs kysten og opp forbi appelsin- lunder og klostre, eller kanskje det er nok å ta sikte på det neste serveringsstedet på stranden. Uansett ambisjonsnivå så er Mallorca, ferie og sykkel en vinnende kombinasjon. De mer beskjedne fjellene i Sierra de Llevant i øst er et litt mer overkommelig alternativ.

Magaluf – surfemekka

Mallorca er som skapt for vanneventyr. Her kan du surfe på bølger eller med vindens hjelp - både wind- og kitesurfing er populært. Og hvis værforholdene ikke er optimale finnes det et surfesenter med kunstige bølger i Magaluf og en kul wakeboard park i Alcudia.

ES TRENC - strandtips

Mallorcas mest eksklusive badestrand kalles ofte for Mallorcas Karibia. Grunnen til det er turkist vann, isolert beliggenhet og en kilometerlang hvit sandstrand. Es Trenc ligger i en nasjonalpark mellom den lille lands byen Ses Covetes og feriestedet Colonia Sant Jordi. Mangelen på hotell i kombinasjon med den vakre naturen er fristende. Hvis du foretrekker å bade uten en tråd kan du gjøre det. Es Trenc er den mest
Besøkte badestranden for naturister på øya.

Cala Molins – en bortgjemt perle

Lukk øynene og forestill deg et rolig og solfylt sted ved havet, dit en forfatter ville reist for å finne inspirasjon. Klar? Da har du mest sannsynlig visualisert noe som Cala Molins. I en avsidesliggende bukt i den lille fiskerlandsbyen Cala San Vicente, ligger badestranden som kjennetegnes av rolig atmosfære og fantastiske omgivelser. Her er det færre turister enn på Es Trenc og underholdningen er å lytte til bølgene som forsiktig skyller opp på stranden.

TEKST: NICLAS SJÖQVIST
TUI Travel nr 1, utgitt vinteren 2018