En utflukt til Koh Kho Khao

2018-11-15
Å kombinere Khao Lak med Koh Kho Khao kan være den perfekte thailandsreisen. Opplev liv og røre i Khao Lak og reis deretter til fred og ro på den lille øya Koh Kho Khao der ordet stress ikke eksisterer.

Reisen til Koh Kho Khao

Befinner du deg i Khao Lak kan du ta en taxi til piren som ligger nord for sentrum. Der går det båter til Koh Kho Khao et par ganger i timen, båtene går når dem er fullt. Det er en longtailbåt og du betaler 40 bath direkte til sjåføren. Personer, bagasje og mopeder lastes på båten som setter kursen mot paradis. Båtturen tar en halv time og det er en rolig tur uten store bølger. Når båten kommer frem står det drosjer på rad og rekke for å kjøre deg dit du vil.

800batkohkho
Båten har plass til alt og alle.

Hva gjør du på Koh Kho Khao?

Enten drar du hit på dagstur, nyter de herlige strendene og blir her til solen går ned. Men mitt tips er at du blir minst et døgn for å virkelig oppleve den fredelige atmosfæren som råder på øya. Der er her du lader batteriene, slapper av og virkelig nyter ferien. Det finnes bosteder i alle prisklasser, fra luksuriøse hotell med resortfølelse til små bungalower ved strandkanten. Koh Kho Khaos fineste strand er uten tvil Hapla Beach og her kan du tilbringe dagen på en dagstur, eller du kan overnatte i en av de små hyttene.

800hapla
Hapla Beach er en strandperle på Koh Kho Khao.
800restkohkoh
Restauranten på Hapla Beach.

Restauranter på Koh Kho Khao

Er det én restaurant du bare MÅ besøke når du er på Koh Kho Khao så er det Mamas Kitchen. Rett ved strandkanten i en bambushytte lager en kvinne og hennes datter fantastisk thaimat til veldig rimelige priser. Jeg anbefaler å prøve papayasalaten og kylling med kokosmelk og grønn karri. Nydelig mat i vakre omgivelser.

800mama
Mamma og datter lager deilig mat.
800mamassalat
Mamas magiske papayasalat.

Lignende innlegg

Bulgarias beste strender – 8 tips

En ferie i Bulgaria betyr billige priser og fine strender – og da snakker vi ikke bare om Sunny Beach. Duni, Nessebar og Golden Sands er alle tre strender som har sin karakteristiske sjarm. Her tipser vi om åtte strender for alle smaker.
2019-05-22

Derfor bør du legge familieferien til et cruise

Stadig flere barnefamilier reiser på cruiseferie og det er med god grunn. Du får mye for pengene når du legger familieferien til cruise. Her finner du 3 gode grunner til at neste familieferie bør legges til et cruise.
2019-05-16

Utflukter på historierike Samos

Samos er en stor øy med noe for all – frodige landsbyer, herlige strender og grønne skoger. Øyas rike historie gjør den fullspekket med spor fra flere epoker. Den har vært en smeltedigel for ulike kulturer, religioner og mange avgjørende begivenheter gjennom årene. Noe som åpner opp for fantastiske opplevelser, bare du leter etter dem. Vi hjelper gjerne til og lister derfor opp noen av de beste utfluktene på Samos!
2019-05-09

Tips til storbyferie – New York, Dublin, Berlin med flere

Aldri er en weekendreise så fristende som om høsten når mørket legger seg over Norge. Å spasere under trær som skifter i oransje og rødt, nyte en av årets siste pikniker og ta en ekstra sovemorgen høres farlig fristende ut. Du velger selv om du vil reise kort eller lagt for å lade batteriene for en langhelg.
2018-08-30