En utflukt til Koh Kho Khao

Å kombinere Khao Lak med Koh Kho Khao kan være den perfekte thailandsreisen. Opplev liv og røre i Khao Lak og reis deretter til fred og ro på den lille øya Koh Kho Khao der ordet stress ikke eksisterer.

Reisen til Koh Kho Khao

Befinner du deg i Khao Lak kan du ta en taxi til piren som ligger nord for sentrum. Der går det båter til Koh Kho Khao et par ganger i timen, båtene går når dem er fullt. Det er en longtailbåt og du betaler 40 bath direkte til sjåføren. Personer, bagasje og mopeder lastes på båten som setter kursen mot paradis. Båtturen tar en halv time og det er en rolig tur uten store bølger. Når båten kommer frem står det drosjer på rad og rekke for å kjøre deg dit du vil.

800batkohkho
Båten har plass til alt og alle.

Hva gjør du på Koh Kho Khao?

Enten drar du hit på dagstur, nyter de herlige strendene og blir her til solen går ned. Men mitt tips er at du blir minst et døgn for å virkelig oppleve den fredelige atmosfæren som råder på øya. Der er her du lader batteriene, slapper av og virkelig nyter ferien. Det finnes bosteder i alle prisklasser, fra luksuriøse hotell med resortfølelse til små bungalower ved strandkanten. Koh Kho Khaos fineste strand er uten tvil Hapla Beach og her kan du tilbringe dagen på en dagstur, eller du kan overnatte i en av de små hyttene.

800hapla
Hapla Beach er en strandperle på Koh Kho Khao.
800restkohkoh
Restauranten på Hapla Beach.

Restauranter på Koh Kho Khao

Er det én restaurant du bare MÅ besøke når du er på Koh Kho Khao så er det Mamas Kitchen. Rett ved strandkanten i en bambushytte lager en kvinne og hennes datter fantastisk thaimat til veldig rimelige priser. Jeg anbefaler å prøve papayasalaten og kylling med kokosmelk og grønn karri. Nydelig mat i vakre omgivelser.

800mama
Mamma og datter lager deilig mat.
800mamassalat
Mamas magiske papayasalat.