Derfor velger stadig flere Gran Canaria om sommeren

Det er sommer hele året på Gran Canaria sies det. Og selv om statusen som trofast vinterfavoritt ikke kommer til å bli fratatt, er det stadig flere som velger å reise til Gran Canaria i sommerhalvåret. Men hva er det som lokker nordmenn til Gran Canaria, istedenfor mer klassiske sommerdestinasjoner?

Gran Canaria

Det finnes naturligvis mange grunner, og flere av dem henger sammen med hverandre. For å forenkle det litt kan vi dele dem opp i fire – klimaet, tempoet, en mer genuin atmosfære og bedre priser.

Behagelig sommervarme på Kanariøyene

Du som synes det kan bli litt for mye av det gode rundt Middelhavet, med opp mot 40 grader på det varmeste, kommer nok til å finne en ny sommerfavoritt på Gran Canaia. I varmeguiden ligger Gran Canaria stabilt i ”Passe er best”-segmentet i sommermånedene. Som en riktig fin norsk sommerdag altså, med rundt 26 grader i luften og 21 i vannet i snitt. Luften er behagelig tørr og avkjølende vinder fra Atlanterhavet gjør at varmen ikke blir altfor intensiv. Det har også gjort øya til et populært reisemål for spanjoler som vil flykte fra det iblant litt vel varme fastlandet.

Roligere tempo på Gran Canaria om sommeren

Om sommeren er det ferierende spanjoler og ikke charterturister som er i majoritet på Gran Canaria, noe som innebærer en litt roligere atmosfære enn i vintermånedene. Spesielt på sol- og bad-destinasjonene på sørsiden av øya. Den lille storbyen Las Palmas har likevel sin egen puls, der finner du et fargerikt byliv med shopping, uteliv og aktiviteter, uansett sesong.

kanarieøyene-om-sommeren-las-palmas-tui-800x600

Sommerfester og lokal kultur

De fleste som har vært på ”Granka” i februar og mars har nok lagt merke til det store karnevalet som feires på øya. Men det er faktisk i sommerhalvåret øya har sin store Fiesta-sesong med mange festivaler og feiringer – ofte med fokus på lokal kultur og tradisjoner. Blant annet arrangeres Fiesta del Carmen i juli, da øyas fiskere hedrer sin skytshelgen med hundrevis av båter og skip i alle størrelser som kjører i prosesjon mellom havnene.

Bedre priser til Kanariøyene om sommeren

Som alltid er det litt billigere å reise utenfor høysesong, når det ikke er like stor etterspørsel etter reiser. Da er det også enklere å finne akkurat det hotellrommet du ønsker. Med flere charteravganger i uken, og pakkereiser med rutefly i tillegg, er det enklere enn noen gang å finne en reise til Gran Canaria som passer for deg.

sol-og-bad-gran-canaria-om-sommeren-tui-800x600