De beste utfluktene på Kos

Gylne sandstrender, krystallklart vann, historie og arkeologiske steder. Nattlivstørstende reisende søker seg til byen Kardamena og familier til de hvite strendene i Tigaki. Størrelsen på øya gjør at det finne mange aktiviteter for alle typer gjester. Uansett hvem du er, finnes det noe for deg – her er listen over de beste utfluktene på Kos. En ekte perle blant de greske øyene.

Kos, like utenfor kysten av Tyrkia, er et populært reisemål blant de Dodekanesiske øyene. Dodeka er tolv, og nisos betyr øya på gresk. På norsk blir det kort og godt Tolvøyene. Naturskjønne og atskilte steder, ved siden av livlige Kos by, gjør det til et mangfoldig reisemål blant de greske øyer. Osmansk og venetiansk arkitektur er blandet sammen med middelalderslott, romersk Odeon og det berømte Asklepios. Et sentrum full av antikk. Sjekk ut noen av de beste utfluktene nedenfor.

TUIs beste utflukter på Kos

Kos by og Zia

På denne halvdagsutflukten får du en guidet tur gjennom antikkens Hellas. Turen starter i Kos by og vi besøker ruinene av det 2500 år gamle Asklepion-tempelet. Dagen avsluttes med den sjarmerende fjellandsbyen Zia, hvor du kan rusle rundt på egen hånd blant butikker og tavernaer. Alle severdighetene underveis blir levendegjort av en kunnskapsrik guide som forteller dems historie.

Kos by med sin vakre blanding av forskjellige stiler fra flere tidsepoker
Kos by med sin vakre blanding av forskjellige stiler fra flere tidsepoker

Båttur for voksne på Egeerhavet

Her får du mulighet til å kombinere øyhopping med sol, bading og snorkling. Vi tar båten ut til vakre bukter og sjarmerende små havner. Du får også mulighet til å gå i land i Vathi på Kalymnos, en pittoresk bukt med rolig ved den lille byen. Selvfølgelig får du også god tid til å slappe av på solterrassen og nyte en god grillunsj om bord.

Kysten av Kos.
På denne båtturen får du se den greske øygruppen fra nye perspektiver.

Paradis Beach - perfekt for barnefamilier

Denne stranden er en av øyas beste strender. Med krystallklart vann og gyllen sand er det lett å forstå hvor den fikk navnet sitt fra. Nyt en avslappende dag i solen, ta en dukkert i det varme vannet eller hvorfor ikke prøve noen av de mange vannsportene som finnes her. Dette er en flott dag for hele familien.

Besøk en av Kos’ gylne sandstrender
Besøk en av Kos’ gylne sandstrender

Dykking for nybegynnere

Det klare og varme vannet gjør Kos optimal for dykking. På dette kurset lærer du å dykke med hjelp fra erfarne instruktører. Du starter med en teoretisk gjennomgang av utstyr og sikkerhet. Deretter dykker du innendørs i grunt vann før du tar turen ut med båt for å dykke i åpent vann. Med litt flaks får du se fargerike småfisk og også større dyr som ål og blekksprut!

Prøv å dykke i Kos’ krystallklare vann. En flott mulighet for å se det fantastiske livet under vann.
Prøv å dykke i Kos’ krystallklare vann. En flott mulighet for å se det fantastiske livet under vann.

Dra rundt på egen hånd

Øyene i Hellas er fulle av kultur og historie. Ofte er byene små nok til å ta seg rundt til fots, men ønsker du å se andre områder på egen hånd finnes det flere ulike alternativer. Taxi er vanlig. Det finnes også bilutleiefirmaer, men det er ikke nødvendig og ofte dyrere enn å ta bussen. Vil du ha fleksibiliteten og slippe tidtabeller, er sykkel og moped andre alternativer. Bare husk å sjekke reise-/sykeforsikringen. Og husk hjelm!

Kollektivtransport med buss og båt er mest populært for å komme seg til øyenes ulike strender og severdigheter. Det er både billig og enkelt! Trafikken er også mer regelmessig om sommeren enn om vinteren.

Her kan du lese mer om TUIs utflukter på Kos