Handlevogn
Kos
Kos

Hellas

Ting å gjøre i Kos

Opplevelser i Kos

Filter by:

Pris (voksen)

NOK
NOK

Upphämtning på hotellet

Kategorier

Alternativer

Nisyros Special
Utflukter og dagsturer

Nisyros Special

Hvis det er en ting du bør oppleve mens du er på Kos, er det den vulkanske naboøya Nisyros. Når vi har lagt til i den sjarmerende havnen i Mandraki, øyas hovedby, går vi til den gamle landsbyen Nikia som ligger på kanten av Stefanos-krateret. Gå deg vill i labyrinten av brosteinsbelagte gater eller finn deg et sted nær kraterkanten og føl varmen. Etterpå går vi tilbake til Mandraki. Se små sukkerbithus i denne amfiteaterbygde byen som ligger i skyggen av slottet og klosteret Panagia Spiliani. Du får også tid til å beundre de vakre balkongene, spise middag på en taverna eller se klosteret før vi drar tilbake til Kos.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Øyrundtur på Kos – fra nord
Utflukter og dagsturer

Øyrundtur på Kos – fra nord

Denne utflukten viser deg det beste av Kos på en dag. Historien vingeslag hviler over Asklepion, der du kan se noen av Hellas viktigste severdigheter fra antikken. Blant attraksjonene er ruinene til verdens første sykehus. Neste stopp er i fjellandsbyen Zia der vi smaker på den lokale drikken kanelada og tar en titt i håndverksbutikkene. Vi tar en tur til en vinfabrikk for å bli med på en vinsmaking. Deretter drar vi til kystbyen Kefalos, der du får tid på egen hånd til å spise lunsj og slappe av på stranden. Vi avslutter dagen med litt søtt, med å smake på lokale spesialiteter av loukoumades – honningdyppede kaker – på en honningfabrikk.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Solnedgangscruise
Gå ikke glipp av
Aktiviteter

Solnedgangscruise

Kaptein Gianni og hans mannskap inviterer deg om bord på et solnedgangscruise kun for voksne til spissen av Kos. Denne turen har alle ingrediensene for en romantisk opplevelse på øya Kos. Vi går om bord i Kefalos Bay og setter seil langs kysten til øyas spiss. Underveis kan du ta en dukkert i det turkise vannet mens vi venter på at solen skal gå ned og skape vakre fargenyanser på himmelen. Vi fortsetter videre til en avsidesliggende strand for å nyte en aperitiff før middag. Deretter blir grillen tent og vi nyter en fantastisk middag. Vinen flyter, musikken fyller luften, og mannskapet inviterer deg til å delta i en tradisjonell sirtaki-dans.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Cruise i Egeerhavet – kun for voksne
Aktiviteter

Cruise i Egeerhavet – kun for voksne

Vi setter seil og tar sikte på det klare blå havet og snart kommer vi til den lille øya Pserimos med fine strender der du kan ta en dukkert. Kanskje du vil ta en titt inn i kirken før det er på tide å gå om bord og fortsette båtturen over til Vathi – en pittoresk, hesteskoformet bukt med rolig vann som er perfekt for å utforske.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Zia by Night
Utflukter og dagsturer

Zia by Night

Legg strendene bak deg og bli med opp til den lille fjellandsbyen Zia for en kveld. Vel fremme har du god tid til å spasere rundt og beundre utsikten. Her kan du finne de beste stedene å ta bilder når solen går ned i sjøen. Du kan også benytte anledningen til å kjøpe hjemmelagede suvenirer som heklede blonder, honning eller olivenolje i de små butikkene og bodene i de koselige gatene. Det finnes også en bysantinsk kirke du kan besøke. Når mørket faller, kan du sette deg ned på en av tavernaene for å spise middag. Noen av dem har takterrasser med utsikt over landskapet og stjernene som et tak.

Gratis kansellering
Elektronisk Billett
Paradise Beach
Aktiviteter

Paradise Beach

Kos har mange flotte strender, men Paradise Beach i sør topper dem alle. Med krystallklart vann og fin gylden sand er det lett å se hvordan den har gjort seg fortjent til navnet sitt. Og hvis du bare vil slappe av kan du svøm i det grunne vannet. Legg merke til de vulkanske boblene som stiger opp fra havbunnen og skaper et naturlig boblebad. Det finnes ulike typer vannsportsaktiviteter. Du kan prøve wakeboarding, ta en tur på en jet-ski eller prøve å holde deg fast til en oppblåsbar tube som trekkes etter en båt. Du blir satt av på stranden om formiddagen, slik at du kan tilbringe dagen i ditt eget paradis.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Cruise på Egeerhavet
Aktiviteter

Cruise på Egeerhavet

Hvordan høres det ut med en dag der du kan sole deg, bade og kanskje nyte en velsmakende lunsj? I løpet av dagen kaster vi anker flere ganger, og du har god tid til å bade hvis du vil. Foretrekker du å gå i land, er Vathi det perfekte stedet. Det er en pittoresk hesteskoformet bukt med rolig vann og en sjarmerende by du kan utforske. Vi besøker en lokal taverna og blir servert souvlaki av gris, ris, poteter, gresk salat og tzatziki til lunsj. Det vegetariske alternativet er spaghetti med tomatsaus og gresk salat.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Kos by – dagtid
Aktiviteter

Kos by – dagtid

Ta en spasertur langs brosteinsgatene med sine mange butikker, gullsmeder og gavebutikker. Her finner du også den lille markedshallen som blant annet selger områdets egen honning og olivenolje. Både i havnen og i gamlebyen ligger det mange trivelige, tradisjonelle tavernaer kombinert med moderne restauranter og loungebarer.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Kos Town by night
Aktiviteter

Kos Town by night

Kos bys havn med et fantastisk middelalderslott ligger inneklemt mellom de gamle ruinene som ble etterlatt av den greske, romerske og bysantinske epoken. Øyas hovedstad er både stilig og atmosfærisk, og den våkner til liv etter mørkets frembrudd. Du blir hentet på hotellet ditt og sluppet av i Kos by, der du får en kveld til å utforske den livlige gamlebyen og havneområde i ditt eget tempo.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Fisketur med grilling
Aktiviteter

Fisketur med grilling

Liker du å fiske? Hva med å lære å fiske på gresk måte mens du tilbringer dagen med kaptein Yiannis og hans mannskap. Det blir god tid til å nyte utsikten og den varme solen mens vi kjører utover til lyden av bølger som skvulper mot båten, før vi kaster ut snøret og venter på napp. Forhåpentligvis vil dagens fangst bli til en velsmakende lunsj. Når vi er ferdige med å fiske kjører båten videre til en bortgjemt bukt der det blir tid for bading og avslapping mens mannskapet fyrer opp til BBQ-lunsj med dagens fangst. Men ikke bekymre deg hvis du ikke fikk noe på kroken, det er fortsatt mer enn nok grillmat til alle.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Lido Waterpark med transport
Billetter og arrangementer

Lido Waterpark med transport

Forbered deg på en fartsfylt dag fylt med lek og moro. I Lido Waterpark har aktiviteter for alle aldre. Vel fremme ved Lido i Mastichari, har du en hel dag med vannbasert moro foran deg. Det finnes adrenalinfremkallende sklier som Kamikaza og Space Bowl, samt multibanesklier der du kan konkurrere med andre om å komme først ned. I tillegg finnes det gigantiske bølger i bølgebassenget. Foretrekker du noe mer avslappet kan du ta turen nedover Lazy River, nyte livet i et boblebad eller bare ligge rett ut på solsengen. De små har også nok å gjøre, med en interaktiv skli- og splashsone spesielt designet for barn.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Safarieventyr i 4x4-kjøretøy
Aktiviteter

Safarieventyr i 4x4-kjøretøy

Hvis du ønsker litt mer action, er denne heldagsturen i et 4x4-kjøretøy perfekt for deg. Vi kjører i skrånende åssider og langs svingete veier i en hel dag for å nå frem til noen av øyas fantastiske høydepunkter, hvor kameraet ditt garantert vil få kjørt seg! Sjåførguiden din forteller deg alt om floraen og faunaen på Kos, og styrer deg bort fra turistfellene og til steder som kun lokalbefolkningen kjenner til. Mellom stoppene blir det mer enn nok actionfylt kjøring, noe som sørger for at hver eneste etappe på turen er en opplevelse i seg selv. På returen kan du nyte et velfortjent badestopp før vi er tilbake på hotellet.

Gratis kansellering
Språk:

en 

Introduksjon til Kos

Kos har mye å by på med gamle greske arkeologiske ruiner, sjarmerende landsbyer, vakre strender, glitrende vann og rikelig med ferske skalldyr. Hvis du er ute etter kultur er ruinene av Askleipion et must å besøke. Du kommer til å være bortskjemt med alle valgmuligheter når det gjelder strender og øyas vannsportutvalg. Dra til Kos by for å se historiske steder som det arkeologiske museet eller 1300-talls slottet Neratzia som ble bygget av Johanitterridderne. Det pulserende nattelivet i Kardamena er det livligste stedet på øya, mens byen Kefalos har en mer avslappet atmosfære.

De seks beste aktivitetene på Kos:

1. Slapp av ved kysten

En av øyas største attraksjoner er den lange kystlinjen. Fra hvite sandstrender til termiske fjellbassenger – denne greske øya har alt. Kulturelskere bør ta turen til Agios Stefanos og kombinere en dag på stranden med å lære mer om lokal historie i de nærliggende ruinene. Naturelskere kan dra til Therma Beach ved Agios Fokas og oppleve det naturlige havbassenget som varmes opp av varme kilder. Paradis Beach derimot er en soleklar familiefavoritt og lever mer enn opp til navnet. Tilbring en dag med å slappe av i solen eller ta en dukkert i grunt vann med vulkanske bobler som stiger opp fra havbunnen.

2. Prøv ulike vannaktiviteter

Det finnes mange vannaktiviteter å nyte på Kos, alt fra snorkling i rolige bukter til dykking og paddleboarding. De vindfulle forholdene ved Kefalos Bay og Mastichari passer godt til windsurfing, og det finnes både windsurfingskoler og flere firmaer som leier ut utstyr. Hvis du vil ha noe litt mer avslappende, kan du bli med på et cruise i solnedgangen og beundre kysten fra vannet.

3. Besøk gamle greske ruiner

Kos' lange historie er synlig på nesten alle deler av øya. Askleipion, bare 10 minutters kjøretur fra Kos by, er øyas mest berømte arkeologiske sted. Det har eksistert siden 300-tallet og ble bygget for å hedre guden for helse og medisin. Et annet interessant historisk sted er den antikke Agora, et utgravd marked og politisk og sosialt sentrum. Her kan du se utgravde templer, bad, hus fulle av mosaikk, søyler og andre historiske funn. Odeon fra romertiden brukes som musikklokale om sommeren og er også vel verdt et besøk.

4. Smak på tradisjonell mat og drikke

Fordyp deg i øyas rike kulinariske scene og smak deg frem til de mest populære rettene med en matrundtur. Du finner alle de greske klassikerne, som gyros, fetaost, moussaka og tzatziki, samt lokale delikatesser. Et varemerke for øya er possa-ost. Den fremstilles av saue- og geitemelk og senkes ned i rødvin under modningen og det perfekte tilbehøret til en salat. Pitaridia – en type pasta som serveres med en kjøtt- og tomatsaus, er et annet must å prøve. Vinelskere kan bestille en tur til de lokale vingårdene for å lære mer om vinfremstillingsprosessen og smake på lokale viner.

5. Bli med på en båttur til øya Nisyros

En utflukt til den vulkanske øya Nisyros, en times seiling fra havnen i Kardamena, er et must. Her ligger et av verdens største hydrotermiske kratre, kjent som Stefanos. Beundre det marslignende landskapet, kjenn hvordan lavaen rumler under føttene dine og se de boblende gjørmebassengene. Organiserte utflukter inkluderer også en rundtur i Panagia Spiliani-klosteret, ett av de vakreste klostrene på de greske øyene, og et besøk i den lille byen Mandraki.

6. Opplev øyas historie på Kos arkeologisk museum.

Hvis du vil tilfredsstille ditt kulturelle behov med gamle ruiner på øya, skal du dra til det arkeologiske museet som ligger i hjertet av Kos by. Her finnes en rekke gjenstander og dokumenter som har blitt funnet under utgravninger rundt omkring på Kos, Rhodos og de små Dodekanesene. Blant høydepunktene er de vakre mosaikkene, statuer fra det antikke stedet Askleipion, keramikk og mange andre gjenstander.