2019-05-22

Bulgarias beste strender – 8 tips

En ferie i Bulgaria betyr billige priser og fine strender – og da snakker vi ikke bare om Sunny Beach. Duni, Nessebar og Golden Sands er alle tre strender som har sin karakteristiske sjarm. Her tipser vi om åtte strender for alle smaker.

I samarbeid med Bulgarias turistbyrå!bulgarialogo

Lange og brede sandstrender i kombinasjon med en pålitelig sol gjør Bulgaria til et populært sol- og badereisemål. At det ofte finnes meget prisgunstige reiser til Bulgaria gjør jo det hele bare enda bedre. Nå gjelder det bare å finne rett strand for deg!

1. Sunny Beach

Når det blir snakk om Bulgaria er det mange som tenker på Sunny Beach, noe som ikke er rart ettersom det er det største turiststedet i landet. Den finkornete sandstranden er 6 km lang og langgrunn, med andre ord passer den utmerket for barnefamilier. Langs strandpromenaden finner du mange kaféer og strandklubber med gode loungesofaer du kan slappe av i. Velger du å tilbringe en dag her, så har du alt du trenger innen rekkevidde.

Strandklubber og kaféer i Sunny Beach.
Det er mange strandklubber og kaféer i Sunny Beach.

2. Duni Resort

Feriebyen Duni Resort ligger ved en 5 km lang, lys sandstrand, ca. 1 times biltur sør for Sunny Beach. I landsbyen som er helt oppbygd for en all inclusive-ferie, finnes fem hotell. Når du reiser med TUI så bor du på familievennlige Belleville & Holiday Village Resort. En del av stranden består av bølgende sanddyner som stedet har fått navnet sitt etter.

Stranden i Duni Resort har lys myk sand.
Stranden i Duni Resort har lys myk sand.

3. Nessebar

New Nessebar Beach er manges favoritt blant strendene ved Svartehavet. Den er 2,5 km lang og du kan leie din egen solseng for dagen. Den er dessuten langgrunn, noe som gjør den til et bra valg for barnefamilier. Denne har også fått utmerkelsen EUs Blue Flag for sitt rene og klare vann. Langs stranden ligger det en herlig strandpromenade med restauranter og barer. Og vil du prøve vannsporter finnes det mange alternativer å velge mellom. På nordsiden av Nessebar ligger en mer atskilt strand med myk gyllen sand.

New Nessebar Beach har fått utmerkelsen EUs Blue Flag for sitt rene og klare vann.
New Nessebar Beach har fått utmerkelsen EUs Blue Flag for sitt rene og klare vann.

4. Golden Sands

At Bulgaria kan skryte av mange fine strender er ingen hemmelighet. Golden Sands er ikke noe unntak med sin 4 km lange myke sandstrand og lyseblå vann. Havet er ikke like langgrunt her som på flere av de andre strendene, men for deg som reiser med barn finnes det karuseller, minigolf og et badeland rett i nærheten. Den livlige strandpromenaden er full av restauranter, kaféer og butikker.

Golden Sands har en 4 km lang sandstrand med lyseblått vann.
Golden Sands har en 4 km lang sandstrand med lyseblått vann.

5. Sozopol

Sozopol har to sandstrender, Central Beach og Harmani Beach, der den sistnevnte har fått utmerkelsen EUs Blue Flag. Strendene ligger i den sørlige delen av Sozopol og begge har flere kaféer, restauranter og butikker. Liker du vannsporter kan du prøve bananbåt, windsurfing eller seiling.

En av sandstrendene i Sozopol.
En av sandstrendene i Sozopol.

6. Albena

Albena har en lang, bred og vakker sandstrand. Bak stranden ligger den livlige strandpromenaden der du kan ta en pause fra solen og spise litt mat på en av de mange restaurantene. For barna finnes det lekeplasser, dammer med båter og en klatrevegg. Det finnes også fasiliteter som garderobe, dusjer, solsenger og parasoller.

Albenas lange fine sandstrand.
Albenas lange fine sandstrand.

7. Balchik

Balchiks største strand ligger i den østre utkanten av byen. Også her er det mulig å leie solsenger og parasoll, men i høysesong er stranden godt besøkt av turister, så kom tidlig for å finne en ledig plass! Noen kilometer nord for Balchik ligger det noen mer atskilte strender under klippene.

8. Pomorie

Pomoire ligger på en smal og klipperik halvøy ved den sørlige delen av Svartehavet. Det finnes flere ulike strender i Pomorie der de fleste er utstyrt med solsenger og strandkaféer, men det finnes også strender som er mer bortgjemte dersom du søker atskilthet. Strendene har fin sand, enten lys eller mørk, og passer bra for barnefamilier. Pomorie er kjent for sitt legende mineralvann og mange passer på å ta seg et leirebad i nærliggende Lake Pomorie.