Inspiration
Andalucía med den spanske solkysten

Andalucía med den spanske solkysten

2016-11-14

Unnskyld klisjeen, men den spanske solkysten i Andalucía har virkelig noe for alle. Her finnes det klassiske charterreisemål som Torremolinos og Fuengirola, der muligheten er stor for at morfar allerede på 1970-tallet kjøpte en sombrero til å henge i stua. Men det finnes også trendy og småluksuriøse reisemål som Marbella og skandinavernes nye favorittby Nerja.

Legg til genuine småbyer, vingårder, museer og grønne fjell med turstier. I kulturbyen Granada kan du besøke maurernes eventyrlige palass Alhambra, mens den boblende storbyen Malaga har alt du kan ønske deg av kultur, kveldsliv, shopping og restauranter.

Tre must i Malaga – Katrina tipser
Her kommer noen innsidetips fra vår TUI-kollega Katrina som har familie i Andalucía:

  • Picassomuseet. Grunnlagt av kunstnerens slektninger til minne om byens store sønn som ble født og vokste opp i Malaga. Her får du inspirasjon i vakre omgivelser. Ta gjerne noe å spise mens du ser på papagøyenee i museets fine bakgård.
  • Det beste tapasstedet. Los Patios de Beata på Calle Beatas 43, ikke langt fra Picassomuséet. Velg småretter eller tapas og be dem overraske deg med de beste andalusiske vinene!
  • Bra shopping. I samma område nær havnen ligger shoppinggaten Calle Marqués de Larios. En elegant gågate med eksklusive skobutikker og hippe småbutikker for design og mote. I tillegg til uteserveringer der du kan ta en café cortado og en kaloririk churro (en fritert bakervare med sjokolade-, cola- eller vaniljefylla).

Bonustips – sjokoladefabrikken i Mijas
Den hvite byen Mijas Pueblo ligger vakkert like ovenfor Torremolinos. Ved klart vær kan du se helt til Gibraltar og Afrika herfra. Her kan du rusle rundt i koselige gater, kjøre eseltaxi og handle skinnvesker og espadrillos.

– Rett ved torget Plaza Virgen de la Peña ligger sjokoladefabrikken Mayan Monkey Mijas, forteller Katrina. Et besøk der anbefales på det varmeste for både store og små – det er morsomt å lage sine egne sjokoladekaker og smaksette med nøtter, frukt, kokos eller chili.