Andalucía med den spanske solkysten

2016-11-13
Unnskyld klisjeen, men den spanske solkysten i Andalucía har virkelig noe for alle. Her finnes det klassiske charterreisemål som Torremolinos og Fuengirola, der muligheten er stor for at morfar allerede på 1970-tallet kjøpte en sombrero til å henge i stua. Men det finnes også trendy og småluksuriøse reisemål som Marbella og skandinavernes nye favorittby Nerja.

Legg til genuine småbyer, vingårder, museer og grønne fjell med turstier. I kulturbyen Granada kan du besøke maurernes eventyrlige palass Alhambra, mens den boblende storbyen Malaga har alt du kan ønske deg av kultur, kveldsliv, shopping og restauranter.

Tre must i Malaga – Katrina tipser

Her kommer noen innsidetips fra vår TUI-kollega Katrina som har familie i Andalucía:

  1. Picassomuseet
    Grunnlagt av kunstnerens slektninger til minne om byens store sønn som ble født og vokste opp i Malaga. Her får du inspirasjon i vakre omgivelser. Ta gjerne noe å spise mens du ser på papagøyenee i museets fine bakgård.

  2. Det beste tapasstedet
    Los Patios de Beatapå Calle Beatas 43, ikke langt fra Picassomuséet. Velg småretter eller tapas og be dem overraske deg med de beste andalusiske vinene!

  3. Bra shopping
    I samme område nær havnen ligger shoppinggaten Calle Marqués de Larios.En elegant gågate med eksklusive skobutikker og hippe småbutikker for design og mote. I tillegg til uteserveringer der du kan ta en café cortado og en kaloririk churro (en fritert bakervare med sjokolade-, cola- eller vaniljefylla).

Bonustips – sjokoladefabrikken i Mijas

Den hvite byen Mijas Puebloligger vakkert like ovenfor Torremolinos. Ved klart vær kan du se helt til Gibraltar og Afrika herfra. Her kan du rusle rundt i koselige gater, kjøre eseltaxi og handle skinnvesker og espadrillos.
– Rett ved torget Plaza Virgen de la Peña ligger sjokoladefabrikken Mayan Monkey Mijas, forteller Katrina. Et besøk der anbefales på det varmeste for både store og små – det er morsomt å lage sine egne sjokoladekaker og smaksette med nøtter, frukt, kokos eller chili.

Lignende innlegg

Miniguide til Marmariskysten i Tyrkia

Ved den turkise kysten rundt Marmaris i sydvestre Tyrkia finner du herlige feriesteder som Marmaris, Içmeler, Fethiye og Sarigerme. Hva skiller dem fra hverandre og hvilket passer nettopp for deg? Vi hjelper deg å velge.
2019-05-23

Hva er inkludert i cruiseferien?

Skal du reise med cruise for første gang eller lurer du på hva som er inkludert når man bestiller cruiseferie? Her finner du oversikt over hva som er inkludert når du reiser med TUI.
2019-05-16

Game of Thrones-guide i Dubrovnik

Den siste sesongen av Game of Thrones hadde premiære nå i påsken. Hvor mange ganger i løpet av seriens gang har vi ikke høry Starks slagord "Winter is coming" til nå å være midt i den kalde vinteren. Får du ikke nok av intriger, hevn og drager? I så fall er Dubrovnik det perfekte reisemålet for deg. Vi har satt sammen en Game of Thrones-guide i Dubrovnik! Kanskje blir tomheten etter serien litt lettere å håndtere da.
2019-04-22

Hva er et boutiquehotell?

Boutiquehotell blir vanligvis beskrevet som litt mindre, moderne hotell med personlig preg og unik stil og atmosfære. Denne typen hotell har fokus på å tilby gjestene sine en helt spesiell opplevelse ettersom interiør, design, service og mat har det lille ekstra. Hotellet i seg selv kan ofte være grunnen til hele reisen, eller i hvert fall en stor grunn. Her guider vi deg til noen av våre beste boutiquehotell.
2019-04-03