Ut å reise med hele slekta? Hit skal du reise!

Hvis du planlegger å reise med hele familien, lurer du mest sannsynlig på hvilke reisemål som passer for alle, og hvor du finner de beste bostedene for store reisefølger. Her får du tips om noen av TUIs beste TUI Blue For Families-hotell som passer for alle aldre. Du får i tillegg tips om restauranter og utflukter, og noen gullkorn som jeg syns du skal besøke på morgenturen.

Hvorfor TUI Blue For Families?

Det beste konseptet for familier, med både barneklubber og treningstimer. Bestiller du måltider hjemmefra spiser barn opp til 12 år uten ekstra kostnad. Maten er bra, rommene er romslige og moderne, og de har god plass til oppbevaring. Det er lett å komme seg rundt på området med barnevogn og for de som har vanskelig for å gå. Det er TUI-guider tilstede på hotellene hver dag. Jeg garanterer en vellykket ferie! Gå til TUI Blue For Families

Fig Tree Bay (Kypros)

TUI Blue Nausicaa Beach

Kypros er virkelig en av mine absolutte favoritter. Her finner du drømmevannet du har lett etter, solfylte dager og varme kvelder. EUs miljøbyrå har slått fast at strendene på Kypros er de reneste i Middelhavet. Havet er opptil 30 meter dypt, utrolig klart og det er varmt langt ut i oktober. Her kan du bo sentralt i Fig Tree Bay i hvitkalkede hus med blå dører. Er dere flere enn 7 personer kan du bestille Nausicaa Villas og dessuten få tilgang til alle fasilitetene på vårt TUI Blue For Families som ligger rett ved siden av. Villaene har en uteplass med privat basseng for en herlig after beach. Frister det med et morgenbad før frokost, finnes det badebrygger og en liten strand rett nedenfor hotellet. Fra hotellet ser du strendene i Fig Tree Bay og Pernera og til den første stranden er det knappe 100 meter. På stranden finner du solsenger, vannaktiviteter og strandkaféer som knytter strandpromenaden sammen. Et steinkast unna ligger hovedgaten med butikker, barer og restauranter. I Fig Tree Bay er det ingen store nivåforskjeller og heller ikke på hotellområdet – det er lett å komme seg rundt.

Fine opplevelser på morgenturen

Innled dagen med en spasertur barfot langs stranden. For de morgenpigge vil jeg anbefale en spasertur til soloppgangen da luften fortsatt er frisk, havet stille og stranden i prinsipp er tom. Uansett om du går til høyre eller venstre fra hotellet blir du møtt av kilometer etter kilometer av lys sand og fantastisk utsikt over det fredelige Andamanhavet. Til tross for at stranden delvis kantes av små, lokale restauranter og noen få hotell, vil du få en følelse av ensomhet og ro langs denne herlige kysten. Glem ikke å ta med kamera for fantastiske strandbiler. Vel tilbake på hotellet kan du nyte en herlig frokostbuffé.

Restauaranttips

  1. Zepos – gresk restaurant i Chania

  2. Mythos – restaurant på stranden i Maleme

Ufluktstips

  1. Båtutflukt til Famagusta, Cape Greco og Konnos Bay

Alcudia (Mallorca)

TUI Blue Alcudia Pins

Mallorca er en ekte spansk perle som du garantert blir mer forelsket i for hver gang du er der. Alcudia er et sted som passer for alle. Stranden er 15 km lang med finkornet hvit sand og turkisblått vann. Du får følelsen av å være i Karibia, men du er bare fire timer unna hverdagen i Norge. Dessuten er stranden rolig og barnevennlig. TUI Blue Alcudia Pins blir helt nordiskt (nytt for i år!) og ligger rett ved Playa de Muro-stranden. Her finnes det dobbeltrom og leiligheter med plass til opptil 6 personer. Utenfor hotellet går det lokalbuss som tar deg til havnen i Alcudia på 20 minutter. Bussen går også til gamlebyen der du møtes av koselige smug og tapasrestauranter. Når du bor på Alcudia Pins kan du leie sykkel og utforske Alcudiabukten og nabobyen Can Picafort. Stranden strekker seg helt bort til Can Picafort, men der blåser det mer.
I nærheten finnes det en golfbane med utsikt over fjellkjeden Tramuntana og Alcudiabukten. I gamlebyen er det marked på tirsdager og onsdager.
Du kommer deg enkelt til Palma med lokalbussen. Ta et feriebilde ved La Seu – den vakre katedralen, rusle rundt i yachthavnen eller i shoppinggatene og slå deg ned på et torg og nyt et glass cava og en kald Estrella.

Gerani (Kreta)

TUI Blue Atlantica Creta Paradise & TUI Blue Atlantica Caldera Beach

Den greske øyverdenen og gresk mat blir man aldri skuffet over. Kreta er Hellas’ største øy med både landlige og koselige byer. Hotellene ligger i rolige Gerani som har en av øyas lengste strender. Hotellene er søsterhotell og har felles fasiliteter. Forskjellen er at Caldera Beach har leiligheter og Creta Paradise har hotellrom. Store familier kan bo i en 3-roms leilighet, og det er også mulig å bo i suite med privat basseng – utmerket for en generasjonsreise med andre ord. Hotellområdet er flatt og stranden er lang og bred med grov sand. Vil du kjøre til nabobyene kan du enkelt ta buss og taxi. Platanias er mer livlig. Agia Marina er roligere og Chanias havn er et koselig alternativ med alle sine trange gater.

Playa Blanca (Lanzarote)

TUI Blue Flamingo Beach Resort

Lanzarote er et reisemål som fungerer hele året og er kjent for å være rolig. Playa Blanca ligger lengst sør og er barnefamilienes favoritt på øya. Her får du fine strender og promenadeområde som bindes sammen av strandpromenaden – Avenida Maritima. Flamingo Beach Resort består av lave hvite leilighetsrekker og har en egen bukt med sandstrand. Alle leilighetene er innredet i moderne nordisk stil. Den barnevennlige stranden Playa Flamingo ligger rett ved og har en stor bølgebryter som gjør det ekstra rolig på stranden. Inne i småbåthavnen Marina Rubicon finnes det flere trendy kaféer og restauranter. Du kan også gå til sentrale Playa Blanca. Små nivåforskjeller kan forekomme, men underlaget er bra.

Khao Lak (Thailand)

TUI Blue Mai Khao Lak

Thailand er en stor favoritt når det er på sitt mørkest hjemme. Cirka 8 mil nord for Phuket finner du Khao Lak, kjent for mil etter mil av palmekantede strender, som ligger i en tropisk regnskog i en nasjonalpark. Ved den fredelige stranden Pal Weep ligger TUIs beste familiehotell i Thailand, elegante Mai Khao Lak. Hotellet består i dag av to hotelldeler med en egen sone for voksne. Hotellet har swim up-rom med tilgang til delt basseng og fine familierom. Dessuten er alle rommene på hotellet minst 50 kvm, romslige og komfortable. Vil du bo så nær stranden som mulig bestiller du en bungalow. Nede på stranden er det strandrestauranter og aktiviteter som hotellet arrangerer. Det tar bare et kvarter med taxi til sentrum og det koster ikke mange bath. Golfbanen Tablamu Naval Base Golf Club ligger sør for Khao Lak.

Restauranttips

  1. Boom Boom – restaurant og bar som ligger til venstre på stranden

  2. MA MA – foodtruck ved stranden

Utfluktstips

  1. Similianøyene – ni øyer, noen av Thailands vakreste strender og fin snorkling

  2. Surin Islands – et urørt paradis med fem tropiske øyer som grenser til Burma