Weekend i Kroatia

Hvorfor ikke dra på en weekend til Kroatia? Besøk hovedstaden Zagreb, historiske Dubrovnik, Zadar med egen riviera eller vakre Split som ligger på en halvøy. Finn det stedet som passer deg best, eller hvorfor ikke kombinere to i løpet av helgen

I samarbeid med Kroatias turistbyrå

croatiablue2NOFI

www.croatia.hr

Weekend i Dubrovnik

Dubrovnik er mer enn bare en by, den er en opplevelse i seg selv. Byen ligger ved Adriaterhavet, den er omgitt av en bymur fra middelalderen og står i dag på UNESCOs verdensarvliste.

5 tips til en weekend i Dubrovnik

Ta taubane opp fjellet Srd. Se hele byen under deg, det er en heftig opplevelse.
Gå hele runden på ringmuren. Opplev Dubrovniks steinhus, trange gater, hager og mye mer.
Rusle rundt i gamlebyen. Føl historiens vingeslag og rusle rundt i den vakre hovedgaten Stradun.
Bli med på stranden. Dubrovnik har en egen strand, Banje Beach. Ta trappen fra byen rett ned til sand mellom tærne, koselige restauranter og utsikt oven øya Lokrum.
Games of Thrones. Liker du Games of Thrones så bli med på en guidet rundtur i seriens fotspor.

Les mer om Games of Thrones i Dubrovnik her.

Spis middag i gatene i Dubrovniks bykjerne.
Spis middag i gatene i Dubrovniks bykjerne.

Weekend i Split

Split er en moderne storby med høy mysefaktor. Split er hovedstad i regionen Dalmatia og Kroatias nest største by. Universitet, shopping og teater møter gamlebyen, havnepromenaden og trendy hotell. I Split finnes alt og litt til.

5 tips til en weekend i Split

• Gå en tur langs havnepromenaden. Her finner du kaféer der du kan nyte en sandwich og folkevrimmelen med utsikt mot havet og øyene.
• Diocletianus palass. Det enorme palasset er oppkalt etter den romerske keiseren Diocletianus. Palasset går i ett med den middelalderske bykjernen og det er en fantastisk følelse å rusle rundt blant de gamle ruinene.
• Fråts i fisk og skalldyr. Split har mange fiske- og skalldyrrestauranter. Fiskebåtene kommer inn om morgenen med nattens fangst til fiskemarkedet og om kvelden nyter du delikatessene. Ferskere enn dette blir det ikke.
• Solnedgang ved Bačvice. Bačvice er en bukt bak havnen. Her samles lokalbefolkningen for å nyte god mat, koselige barer og en fantastisk solnedgang.
• Ta fergen til Brac. Brac er en øy full av hvit kalkstein og her finner du Kroatias mest kjente strand Zlatni Rat.

Havnepromenaden i Split.
I Split kan du utmerket kombinere strand med by.

Weekend i Zadar

Kystbyen Zadar ligger 1,5 time fra Split og har sin egen riviera. Byen er Kroatias femte største by og ble i 2016 kåret til Europas beste reisemål av organisasjonen ”European Best Destinations". Byen har en historisk bydel, en livlig hav og lokker med trendy restauranter og barer.

5 tips til en weekend i Zadar

• Besøk Havorgelet og Solhilsenen. På kaia i Zadar finner du Havorgelet som er 35 orgelpiper som spiller takket være bølgene. Her finnes også Solhilsenen, 300 glassplater der solceller samler lys om dagen og lyser deretter i ulike farger når mørket faller.
• Ta en båttur. I havnen finner du båter ut til Zadars skjærgård. Hvorfor ikke besøke den ubebodde øya Galešnjak som er formet som et hjerte?
• Ta en gåtur på Riva. Riva er en promenade som ligger langs kanalen og ut mot havet. Stopp ved en uterestaurant/kafé og nyt kaffe og solen som glitrer i vannet.
• Besøk Kalelarga. Kalelarga er Zadars mest kjente gate og også den eldste.
• Zadars største park. Vladimir Nazor Park er byens største park og
• är stadens största park och ligger på toppen av staden vid fortet. Här kan du strosa runt i grönskan och få en magisk vy över staden och havet.

Zadar og rivieraen rundt er et herlig weekendreisemål.
Zadar og rivieraen rundt er et herlig weekendreisemål.

Weekend i Zagreb

Zagreb er Kroatias hovedstad og inndelt i noen ulike deler. Den øvrebyen er det gamle Zagreb med eldre barollbygninger og den nedre byen ble dannet etter jordskjelvet i 1880. Nye Zagreb finner du sør for elven Sava.

Våra 5 snabba tips till en weekend i Zagreb

• Besøk katedralen. Zagrebs katedral er et must under din weekend! Katedralen er den høyeste bygningen i hele Kroatia og ble bygget på 1200-tallet.
• Kirkegården Mirogoj. Denne kirkegården sies å være en av de vakreste i Europa og det er enkelt å forstå hvorfor. Fantastisk arkitektur, eføy som klatrer opp veggene og vakre statuer.
• Ta taubane. Taubanen forbinder den nedre byen med den øvre byen og er et kulturminne i Zagreb. Det er dessuten verdens korteste! Vel oppe har du en herlige utsikt over hele byen.
• Sankt Marcuskirken. Kirken som ligger i den øvre byen, Gornji Grad, har et helt fantastisk tak i rød, blå og hvit marmor.
• Gå på marked. Dolacmarkedet midt i byen er en herlig oase med blomster, grønnsaker og suvenirer.

Hovedstaden i Zagreb har mye å tilby.
Hovedstaden i Zagreb har mye å tilby.