Vakre og romantiske steder å fri i høst

Hvor er egentlig de beste stedene for å fri? Høsten i Europa er magisk så hvorfor ikke gjøre alvor ut av det og kombinere en storbyweekend med et frieri? Vi har valgt ut noen av de mest romantiske stedene å fri på, stedet du vil huske for alltid.

Ponte alla Carraia, Firenze

bro-firenze-tui
Solnedgangen fra Ponte alla Carraia i Firenze.

All ære til Ponte Vecchio, men det er på Ponte Alla Carraia som solnedgangen er ekstra fin over Firenze. Kjøp hver sin is på gatehjørnet, rusle over broen og nyt skinnet som farger byen rosa.

Firenze er en av Europas vakreste byer, og i tillegg til at det kryr av trivelige restauranter og kaféer kan du oppleve byens spennende historie, kunstskatter og klatre de nesten 500 trappetrinnene opp i Duomo for å se byen ovenfra.

Petrin Hill, Praha

petrinhill-praha-tui
Praha om høsten er som skapt for vakre spaserturer i trange gater.

Spaser opp til Petrin Hill. Veien byr på mange fine utsikter over Praha, smale trapper og gamle bygninger – perfekt for å finne en bortgjemt plass bare for deg og din elskede. Vel oppe på høyden kan du vandre i rosentrehagen, besøke restauranten og nyte utsikten. Orker du ikke gå tilbake kan du ta taubanen som tar deg ned på ett minutt.

Praha er romantikkens by, vandre over Karlsbroa og i de trange gatene, ta en båttur på elven Vlatva og smak de tsjekkiske pannekakene Palačinky.

Łazienkiparken i Warzsawa

warszawa_park-tui
Łazienkiparken i Warzsawa er en frodig oase midt i byen.

Warszawas største park er fortryllende om høsten. Hagen skifter farge og en av Warzawas beste restauranter, Belvedere, ligger midt i parken. Restauranten som også er et orangeri, er som skapt for et frieri.

Det er kort flytid til Warszawa fra Norge og byen er prisgunstig og tilbyr noe for alle. Den har gjennomgått en forandring de siste årene og nye hotell og restauranter åpner hver uke. Dra opp i Kulturpalasset, rusle rundt i gamlebyen og opplev den nye, hippe bydelen Praha.

Det egyptiske tempelet, Madrid

madrid-tui
Det egyptiske templet, Temple of Debod, ligger på en høyde med vakre hager og nydelig utsikt.

Det egyptiske tempelet, Temple of Debod, er en makeløs plass på en høyde i Madrid. Du ser ut over byen, dammen rundt tempelet gjenspeiler omgivelsene og å fri her i solnedgang blir noe utenom det vanlige.

Spanias hovedstad er et utmerket valg for en weekend i høst. Spaser i de trange gatene, stopp opp på en eller flere tapasbarer, og gå ikke glipp av det vibrerende torget Plaza Santa Anta og matmarkedet San Miguel.

Castlefield, Manchester

manchester-tui
Castlefield, Manchester - blant husbåter og broer.

Castlefield er en trivelig del av Manchester som har vokst opp rundt kanalen. Husbåter og koselige puber og restauranter ligger side om side med de store industrilokalene som forvandles til luksuriøse leiligheter. Her kan du fri på en parkbenk under et piletre eller på en bro over Rochdalekanalen og få et minne for livet.

Manchester er Englands nest største by og passer utmerket for en weekendreise. Ny arkitektur, bra restauranter som tilbyr mat fra alle verdenshjørner, et eget Chinatown, mikrobryggerier og så klart fotball hvis man ønsker det. Et tips er å ikke gå glipp av Northern Quarter som er en bydel full av barer, gatekunst og små boutiquer.