Oppdag tennislivet på Mallorca

2017-06-14
Marianne M.
Du kjenner et sug etter noe mer i ferien. Plutselig oppdager du noe rart. Annenhver person i denne solfylte gågaten har skoene tilsølt av finkornet rød sand. Det du har oppdaget er det hemmelige tegnet på en av Mallorcas store lidenskaper – tennis.

Disse turgåerne går altså helt enkelt rundt i tennisskoene sine som de har tråkket rundt med på et underlag av virvlende rød grus. Mest sannsynlig kommer de fleste av dem rett fra banen. Kanskje til og med iført svettebånd rundt panne og håndledd, og med et lykkelig smil om munnen. Mallorca er blitt et møtested for alle dem som ønsker å kombinere solferiens behagelige liv med den nærmeste orgastiske gleden man får når man etter en lang ballveksling fra baselinjen til nettet i eksakt rett øyeblikk setter en utagbar smash.

"Nå finnes det mange sportsorienterte resorthotell som har ti baner eller mer"

Tennis har en lang historie på øya, noe som baserer seg på både egne tradisjoner og turismen. Allerede på 1960- og 70-tallet oppdaget hotelleierne at å tilby en eller to tennisbaner viste seg å være en suksess. Siden da har trenden bare vokst. Når finnes det mange sportsorienterte resorthotell som har ti baner eller mer, blant annet vårt populære Robinson Club Cala Serena.

tennisspillere-mallorca-robinson-tui
Spill tennis på herlige ROBINSON CLUB CALA SERENA på Mallorca.

Tren blant kjendiser

En like viktig faktor er øyas egne talenter. Ikke minst verdensspilleren Rafael Nadal, som ble født og fortsatt bor i Manacor, byen på østre Mallorca som også er kjent for sine majoricaperler. Gjennom en enestående karriere har Nadal blant annet vunnet 14 Grand Slam-titler. I oktober 2016 åpnet han sitt eget tennissenter Rafa Nadal Academy i hjembyen. Ønsker du å nyte noen slag i glansen fra en annen sportsstjerne er det også mulig å ta timer på Guillermo Vilas Tennis Academy, som ligger i Palma Nova like vest for Mallorcas hovedstad Palma.

Behagelig tennisvær

Klimaet på Mallorca er perfekt for utendørssport nesten hele året. Men det kan være lurt å unngå for harde matcher midt på dagen i juli og august når temperaturer over 30 °C er vanlig. Aller best forutsetninger er det om våren og høsten, blant annet i april (snittemperatur 19 °C) eller oktober (snittemperatur 23 °C). Da får du i tillegg oppleve vakre Mallorca når tempoet er litt roligere og øya viser seg fra sitt vennligste ansikt.

inspiration-robinson-mallorca-pool-tui
Etter tennistreningen er det deilig å avkjøle seg i bassenget.

ROBINSON CLUB CALA SERENA TTTT

På hotell Robinson Club Cala Serena i Cala d'Or på Mallorcas sørøstkyst, tilbys gjestene dette tennisutvalget (i tillegg til mange andre aktiviteter, naturligvis!):
  1. 13 tennisbaner av grus, hvorav 7 med kveldsbelysning og 2 innendørs

  2. Racketer av kvalitetsmerket HEAD

  3. Tennissenter der du kan bestille timer individuelt eller i gruppe

  4. Tennisskole for barn med ulike grupper fra 3–17-års alder

Lignende innlegg

Spill golf i Thailand

Å spille golf i Thailand er fantastisk! Den beste tiden for golf der er når vi har vinter her hjemme, men selv i regnperiodene kommer det som regel kun korte regnskurer og solen skinner innimellom. Her tipser vi om de beste banene og fine hotell nær golfbanene.
2019-08-12

Luksuriøse RIU-hotell i vinter

RIU er vårt mest luksuriøse RIU-hotell. De ligger alltid ved stranden, servicen er førsteklasses og det store utvalget av mat holder høy kvalitet. Her tipser vi om vinterens herligste bosteder på Kanariøyene, Kapp Verde, og litt lengre unna som Maldivene og Zanzibar.
2019-06-24

På Blue Star Euophoria kombineres luksus med bærekraft

Euphoria Resort er et nytt 5-stjerners hotell i den pittoreske fiskerlandsbyen Kolymvari. Det ligger på et 60 000 kvm stort strandområde, omgitt av ren natur og krystallklart vann. Euphoria Resort ligger ikke bare nær den historiske byen Chania (23 km unna), men det er også et perfekt utgangspunkt for alle stedene som du bare må besøke på vestre Kreta: de berømte eksotiske strendene Phalassarna og Elafonissi og den fantastiske lagunen eller Balos.
2019-06-13

Hotell på Mallorca der all inclusive er inkludert

Å lete etter restaurant på tom mage er aldri morsomt. Å gå fra det ene stedet til det andre og føle at det ikke finnes noe for alle i familien er enda verre. Energien går tom og humøret faller. Velg isteden et hotell der all inclusive er inkludert i prisen og gå til dekket bord til frokost, lunsj og middag.
2019-06-10