2019-03-03

7 aktiviteter du ikke trodde fantes på et cruise

Moderne cruiseskip beskrives ofte som en ”flytende resort”., men faktum er at uttrykket egentlig ikke er nok det heller. Spesielt ikke hvis du ser på alt du kan gjøre om bord. Her kan du lese om 7 kule aktiviteter og opplevelser som du mest sannsynlig ikke forventer deg å oppleve om bord på et cruise.

Opplev vektløshet i fritt fall-simulator

Royal Caribbeans skip i Quantum-klassen finnes mange kule opplevelser. En av dem er verdens første fritt fall-, eller fallskjerm-simulator til sjøs. Ta på deg flydrakt og beskyttelsesutstyr og bli med en profesjonell instruktør inn i den syv meter høye vindtunnelen i glass for å kjenne hvordan det føles å fly fritt. Har du flaks inviterer instruktøren til en oppvisning etterpå, med skru, salto og mer avanserte øvelser i lufta.

Go-kart på cruiseskipet

På nylanserte Norwegian Bliss finner du verdens største racerbane til sjøs. Den er bygget i to nivåer skipets akter og har plass til ti elektriske go-kart-biler. Maks hastigheten er opp til 65 km/t og bilene har fire hastighetsinnstillinger for nybegynnere, middels og avanserte sjåfører med ekstra ”turbo boost” per runde for å gjøre det mulig å kjøre forbi.

Racerbane for go-kart om bord på et cruiseskip
Hvem blir cruisets racerkonge? Du har åtte runder på deg til å finpusse tiden.

Bestill en drink av en robot-bartender

Du trenger ikke å ha sett mange sci-fi-filmer for å gjenkjenne konseptet. En gang i fremtiden kommer alle mulige yrker til å bli utført av mer eller mindre menneskelige roboter. Eller? På Royal Caribbeans Symphony of the Seas finnes for eksempel Bionic Bar der to roboter (eller egentlig robotarmer) blander drinker som du bestiller

4D-kino til sjøs

Det er imponerende nok at mange cruiseskip tilbyr 3D-kino om bord. Noen tar det likevel et skritt videre med ytterligere en D. På noen av skipene til MSC Cruises og Costa Cruises kan du oppleve 4D-filmer der alle sansene dine kobles på. Setene beveger seg og du kan føle duften av jungelen du er på vei gjennom eller saltstenken fra bølgene som slår. Heldigvis har setene belte, så du trenger ikke bekymre deg for å kastes helt inn i eventyret på skjermen foran deg.

Kjør i zipline over et cruiseskip

Flere skip tilbyr passasjerene å kjøre taubane, eller zipline som det også kalles, over dekk. Men ingen gjør det nok like spektakulært som på MSC Seaside og MSC Seaview der du kan gli så mye som 130 meter over dekk i det som sies å være verdens lengste taubane til sjøs.

Bølgesurfing med Flowrider

Det er alltid fine bølger på Royal Caribbeans Quantum-, Oasis- og Freedom-klassifiserte skip. Surfesimulatoren FlowRider skaper bølger på en støtdempende plattform slik at du trygt kan prøve å surfe både liggende og stående.

Bodysurfing på Oasis of the Seas, kanskje et sted mellom Palma og Marseille.
Bodysurfing på Oasis of the Seas, kanskje et sted mellom Palma og Marseille.

Laser tag som cruisesaktivitet

Du befinner deg på en forlatt romstasjon der du må kjempe for verdens overlevelse. Selv om konseptet høres kjent ut, så er sammenhengen desto heftigere. På Norwegian Bliss kan du nemlig bestille cruiseaktiviteten Laser Tag og konkurrere om hvem som er best rustet til å overleve i en post-apokalytisk krigssone. Aller heftigst blir det om kvelden under den karibiske stjernehimmelen.

Har du lyst til å prøve noen av de kule aktivitetene og opplevelsene som finnes på et cruise? Ta en titt på TUIs cruise og finn det som passer deg best.

Lignende innlegg

TUI Blue For All – Reis bort og kom nærmere hverandre

TUI Blue er vårt nye flaggskip for deg som vil at feriens bosted skal være en opplevelse i seg selv. For deg som spør kokken om oppskriften, gjerne låner en sykkel for å utforske på egen hånd eller overbeviser hele familien om å prøve yoga i soloppgangen. Det finnes tre ulike typer TUI Blue-hotell. Her forteller vi mer om TUI Blue For All.
2019-11-06

Gran Canaria eller Tenerife – hvilken øy er best?

Sommer hele året med 2700 soltimer, temperaturer som sjelden kryper under 20 grader og strender så langt øyet kan se. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor øyene lokker så mange besøkende. Vanskeligere kan det være å velge hvor du skal reise. Hvilken øy er best? Gran Canaria eller Tenerife? Her får du hjelp til å velge hvilken øy som passer for deg.
2019-10-26

Utvalgte utflukter med TUI Collection

TUI Collection-utflukter er unike, genuine og ansvarlige utflukter som viser deg reisemålet fineste severdigheter på en ny måte.
2019-10-25

Bangkoks beste streetfood

Bangkoks gatemat er rangert som en av de beste i verden, og det er lett å forstå hvorfor. På hvert hjørne står det en matvogn, det oser og ryker og en duft av fiskesaus, sitrongress og chili slår imot deg. Fortsett å lese dersom du ikke vil gå glipp av Bangkoks beste streetfood under ditt neste besøk i denne spennende storbyen.
2019-10-24