2018-03-15

Symphony of the Seas – verdens største cruiseskip

I mars 2018 gjør hun sin jomfrureise – verdens største cruiseskip Symphony of the Seas. Egentlig handler det ikke om hvem som er størst, men skal man få plass til en park, flere ormåder, et 20-talls restauranter og masse annet, ja da må man ganske enkelt bygge et enormt stort cruiseskip.

Hvis du tror at et cruise med TUI kan bli kjedelig, så må du tro om igjen! På Symphony of the Seas kan du spasere i skipets egen Central Park for deretter å slå deg ned på en kafé blant 12 000 levende panter og trær. Ute på dekk finner du Boardwalken inspirert av en klassisk strandpromenade med restauranter, kaféer og en karusell. Hvorfor ikke ta en shoppingrunde langs gågaten Royal Promenad – her finner du blant annet butikker, restauranter og barer.

Symphony of the Seas tilhører rederiet Royal Caribbeans flåte, og hun blir nummer fire i skipsklassen Oasis etter sine mindre søstre Oasis, Allure og Harmony of the seas. Hun ble bygget i St. Nazarie, Frankrike og hennes hjemmehavn blir Barcelona om sommeren.

Kortfakta - Symphony of the Seas

362,1 meter lang
65,68 meter bred
22 knop
230 000 bruttotonn
6680 gjester
2200 ansatte
2775 lugarer
18 dekk
Bygget på verftet Chantiers de l’Atlantique
Kostnad: US$ 1.35 billion (2016)

En cruise med mat for enhver smak

Når det gjelder mat, tilbyr skipet mengder av kulinariske opplevelser med smaker fra alle verdenshjørner. Fra bufférestaurant og pizzeria til grillrestauranten Chops Grill, italienske matopplevelser på Jamie’s Italian, japanske Izumi (sushi) og den lekne restauranten Wonderland. Gourmetrestauranten 150 Central Park, Johnny Rockets med sine kjente hamburgere, meksikansk på Loco Fresh og tapas på Vintages er bare begynnelsen. Noen restauranter er inkludert i cruiseprisen og spesialrestaurantene tar en kuvertavgift.

Tidslinje – bygget av Symphony of the Seas

2014-05-09 – bestillingen ble gjort
2015-10-29 – kjølen ble satt
2017-06-09 – flyter selv
2018-02-15 – testkjørtes i tre dager
2018-03-31 – jomfrureise

Aktiviteter, vannakrobatikk og isprinsesser om bord

Lær deg å surfe med surfemaskinen Flow Rider, sleng deg ut i en rask zipliner ni dekk over vannet, klatre i en klatrevegg og prøv en trio med morsomme vannsklier. Prøv lykken i minigolf, og er du av den tøffe typen kan du kaste deg ut i vannsklien The Ultimate Abyss som tar deg 10 etasjer ned på bare noen sekunder. For de minste barna finnes det et eget badeland Splashawat Bay med fargerike vannsklier, vannkanoner og fontener, og i tillegg finnes det mange barn- og ungdomsklubber for ulike aldre.

I Aqua Theatre kombineres vann med stunthopp og imponerende akrobatikk i et spennende show som får publikum til å holde pusten. På skøytebanen i Studio B finner du profesjonelle kunstløpere i vakre drakter og kostymer der show, piruetter og løft kombineres i en vakker oppsetning. I det store teateret vises en fullskala oppsetning av den prisbelønte Boradwayshowet Hairspray med et 25-manns ensemble og liveorkester.

Trening og avkobling på Symphony of the Seas

Prøv løpebanen eller start morgenen med yoga. Det finnes både treningsrom, løpebane og treningstimer om bord. Vil du unne deg noe ekstra finnes det et rolig spa med velgjørende behandlinger som aromaterapi, massasje, pedikyr og mye mer.

rci_yoga_tui_064
Start morgenen med en yogatime.

Våkne opp til et nytt reisemål

Cruiset starter og slutter i Barcelona og nesten hver dag våkner du på et nytt reisemål. Skipet tar deg med til perler i vestre Middelhavet som Palma på Mallorca, Marseille, La Spezia (Firenze/Pisa), Civitavecchia (Roma) og Napoli (Capri).

Vil du også oppleve verdens største skip i sommer? Les mer om Symphony of the Seas.

Royal Caribbean International ble grunnlagt i 1968 av tre norske rederier og et par år senere sjøsatte de det første cruiseskipet Song of Norway. Deretter la de Nordic Price og Sun Viking til flåten. I dag har rederiet base i USA med hovedkontor i Miami og eies av Royal Caribbean Cruises Ltd.

marseille-tui-cruise
Utforsk Marseille og Provence.

Flere spennende cruisenyheter

Her finner du tre av våre andre spennende cruisenyheter i 2018.
  1. Norwegian Bliss – med en fartsfylt gokartbane på dekk

  2. MSC Seaview - med et promenadedekk rundt hele skipet

  3. Celebrity Edge - med en takhage og et magisk flyvende teppe