2016-01-25

Strandleker for barn

Barn som skråler og ler i vannet i ferien. Du kan vel se det for deg? At barn er fulle av lek og latter og elsker å bade er noe vi alle vet. Men hva vil de helst gjøre når de er på stranden? Vi har spurt noen barn om hva de liker aller best.

Leke havfrue i vannet

Det er så mye å finne på når man leker på stranden. Kanskje barna dine er glade i å kaste ball eller helst bare vil jage hverandre rundt i morsom lek. Ebba som er 9 år elsker å leke i vannet.
– Jeg liker å leke havfrue og å bade i bølgene for da går det så morsomt opp og ned sier hun. Når Ebba ikke er i vannet liker hun å bygge sandslott på stranden.

Sandslott og bondesjakk

Lilly, som er 3, er også veldig glad i å sitte i sanden og leke. – Jeg henter vann i bøtta og så heller jeg det ut i et hull jeg har gravd i sanden. Storesøsteren hennes, Karma på 9, pleier å stå i hendene til bonuspappaen sin ute i vannet. – Han kaster meg opp i luften og så tar jeg en salto. Vi pleier å spille bondesjakk i sanden også. Da tar vi bare hver vår pinne eller sugerør og bruker det til å tegne med. Men vi må passe oss for bølgene, for de kan viske ut hele spillet før vi er ferdige og da må vi begynne på nytt igjen forteller Karma.

Moro med ball

Brødrene Hampus på 14 og Robin, 13 år vil helst spille fotball, strandtennis og volleyball når de er på stranden. Linnéa som er 12 år er helt enig i at ballsport er morsomt. – Vi kan kaste ball til hverandre eller spille strandtennis.

Andre leker som barn (og voksne) liker:

Kaste frisbee til hverandre.
Lengdehopp i sanden.
Grave hverandre ned.
Binde sammen mange håndklær og ha dragkamp.
Ha skjell -og steinjakt og bygge fine kunstverk.
Bygge sandfigurer.
Svømmekonkurranse – hvem er raskest?
Stå på hendene, stupe kråke eller slå hjul i vannet.

Skrevet av Eva S