En guide til Thailands 10 beste øyer

Hvor har du tenkt å bruke bikinien og badeshortsen neste gang? I Thailand finnes det øyer som passer for alle. Uansett om du vil nyte et jungeleventyr, partystemning eller bare slappe av, så har Thailand det som skal til.

Koh Chang

Thailands nest største øy ligger øst for kysten av Kambodsja. Øya har alt du kan ønske deg: turkisblått vann, lange hvite sandstrender og ikke minst en stor, vakker tropisk jungel. Her kan du oppleve fantastiske solnedganger, mens du nyter deilig thaimat, eller begi deg ut på fjellvandring og oppleve lokale fossefall. Øyas hovedstrender er White Sand Beach, Klong Prao Beach, Kai Beach og Loneley Beach.

White Sand Beach

ligger nærmest fergeleiet, og her har du alt du trenger innen gangavstand. Restaurantene og barene ligger rett på stranden. Denne stranden er også den mest populære blant turistene på øya. Vil du bo ved en vakker strand og nær sentrum, så er KC Grande Resort stedet for deg.

Klong Prao Beach

er den lengste på hele øya. På grunn av sin beliggenhet ved Klong Plu-fossen, er stranden delt i tre. Her er det lett å finne en rolig oase uten altfor mange mennesker. Det er gåavstand fra den sydlige delen av stranden til byområdet, og ved den nordlige delen er det mange små butikker og restauranter nær veien. Høres det ut som noe for deg? Da bør du ta en titt på hotell Centara Tropicana eller The Dewa.

Lonely Beach

er populært blant backpackere. Fjellandskapet ligger vakkert rundt stranden, og står i flott kontrast til sanden og vannet.

Kai Bae Beach

er ikke på langt nær så mye besøkt som strendene ovenfor. Stranden er omgitt av palmer, noe som gjør stedet perfekt for en rolig stund og kanskje en piknik.

Koh Samet

Øya er med sin nære beliggenhet til Bangkok et populært valg blant de lokale thailenderne som vil ha et par dagers ferie. Øya har fantastiske hvite strender med pudderlignende sand, vakre bukter og klart vann. For å komme til øya må du først kjøre til havnebyen Ban Phe, ca. 2,5 time fra Bangkok. Herfra tar du båt ca. 30 minutter. Øya har mange strender, men de største er Sai Kaew og Ao Prao.

Hat Sai Kaew
Det er øyas lengste og mest populære strand. Den ligger på øyas nordøst side og her finner du et stort utvalg av restauranter, barer og hotell. Om kvelden legger mange av restaurantene puter og madrasser ut på sanden, slik at du kan nyte en drink eller en middag mens du ser ut over havet. Her kan du f.eks. bo på familievennlige Sai Kaew Beach Resort.

Ao Prao
Den eneste stranden på øyas vestkyst heter Ao Prao. Her kan du oppleve en fantastisk solnedgang som garantert vil bli et av feriens beste minner. Et ekstra tips er å velge en kveld når himmelen er helt klar – det gir en enda vakrere solnedgang. Du kan f.eks. bo på Hotel Le Vimarn Cottages & Spa eller Ao Prao Resort.

Koh Yao-øyene

Midt mellom Phuket og Krabi ligger de to øyene Koh Yao Yai og Koh Yao Noi. Øyene er fredelige og ikke overfylte med turister. Begge øyene har vill natur og innbyr derfor til vandring, mountainbiking eller seiling. Her finner du en autentisk sjarm og fine sandstrender. Utenfor kysten av Koh Yao Yai er det et vakkert korallrev med mye fisk. Det er forbudt for andre enn de lokale små fiskebåtene å fiske utenfor øya, noe som bidrar til at korallrevet beholder sitt rike fiskeliv. Hvis du ønsker en autentisk barfotferie med mulighet for aktiviteter som sykling og vandring er Koh Yao-øyene noe for deg.
Koh Yao Noi byr både på flotte strender og vakker natur.

Koh Yao Noi-tui
Koh Yao Noi byr på både vakre strender og fantastisk natur.

Koh Tao

Øyas navn betyr skilpaddeøya, og lever opp til dette ved å være det foretrukne valget blant dykkere og folk som elsker å snorkle. Med en beliggenhet i Siam-bukten har Koh Tao også mange muligheter over vann. Øya har fantastisk natur med klipper og frodig, grønn jungel. Det største utvalget av restauranter og fornøyelser finner du på vestkysten, og den mest populære stranden er Sairee Beach. Her er det en del turister, og det er mange innkvarteringsmuligheter, restauranter, barere og natteliv. Mae Haad-stranden ligger rett sør for Sairee Beach. Her er atmosfæren mer avslappet og innbyr til total avkobling.

tui-i_0245883-800x600
Sving beina opp i hengekøya og nyt utsikten over Koh Taos krystallklare vann.

Similan-øyene

To timer i speedbåt fra Khao Lak, som ligger nord for Phuket, ligger de ni Similan-øyene. Øyene tilhører nasjonalparken og er kjent for å være et av Thailands dykkeparadis. Utover dagen kommer det veldig mange turister hit, så vil du oppleve øyene fra deres beste side, må du komme veldig tidlig. En annen mulighet for å oppleve øyene uten en masse turister, er å overnatte på øy nummer 8 i telt, eller øy nummer 4 i bungalow. Ønsker du å besøke begge øyene er det viktig å være oppmerksom på at nasjonalparken er stengt fra mai til november. I den perioden er havet normalt også så urolig at det er umulig å seile hit. I tillegg er vannet uklart, så hverken dykking eller snorkling er særlig attraktivt.

Koh Phi Phi

Enda en samling av fantastiske tropiske paradisøyer. Phi Phi-øyene består av seks øyer, men kun hovedøya Phi Phi Don har fastboende. Det betyr også at det på de resterende fem øyene er betydelig færre turister enn på hovedøya. Sør for Phi Phi Don ligger Phi Phi Ley, der filmen The Beach ble spilt inn. Felles for de små øyene er at de har et vakkert korallrev som gjør det attraktivt for folk som ønsker å snorkle eller dykke. Øyene er lett tilgjengelige med fergen fra enten Phuket eller Krabi som tar ca. 1,5 time. Hovedøya tiltrekker seg mange turister, og om kvelden kan man oppleve det spektakulære ildshowet på stranden Ton Sai. Den østlige delen av stranden innbyr til fest og farger, mens den vestlige delen av stranden er roligere.

tui-i_0293976-800x600
Dra på båttur og opplev den spektakulære naturen rundt Phi Phi-øyene.

Koh Lipe

Koh Lipe ligger utenfor kysten av Malaysia. Øya er omgitt av korallrev, noe som bidrar til et rikt fiskeliv. Du kan snorkle rett fra de lange, hvite sandstrendene. Koh Lipe er ikke større enn at du kan gå mellom øyas to strender: Pattaya Beach og Sunrise Beach.

Pattaya Beach
Stranden er bred og har både restauranter og strandbarer. Her er det kort avstand til Walking Street med mange ulike boder og butikker.

Sunrise Beach
Følger du Walking Street, kommer du til øyas lille sentrum og i enden ligger Sunrise Beach. Den er helt annerledes enn Pattaya Beach. Her er det rolig og idyllisk. Du kan bo i bungalower helt ned til stranden.

Koh Phangan

Du har muligens hørt om øya før ettersom den er kjent for sine Full Moon-fester på stranden i Haad Rin. Her samles de unge backpackerne iført badetøy. Øya har likevel mye mer å by på enn bare festene, som finner sted ved hver fullmåne. Dra opp langs vestkysten og finn fantastiske strender eller mot nord der det er stor mulighet for å praktisere yoga eller meditere.

Koh Lanta

Litt syd for Krabi i Phang Nga-bukta ligger Koh Lanta, en av Thailands største øyer. I fiskerlandsbyen Saladan på nordspissen av øya finner du gode restauranter, markedsboder og små butikker. I helgene arrangeres det marked i byen. Bodene er åpne fra midt på ettermiddagen, og man kan kjøpe alt fra fisk, grønnsaker, frukt og kjøtt til klær. De flotteste strendene ligger på øyas vestkyst.

Klong Dao er øyas mest befolkede, og ligger tett på hovedbyen Saladan.

Long Beach vil mange beskrive som øyas flotteste strand. Her er der en del restauranter å velge mellom.

Klong Khong er en rolig strand med hvit sand og vaiende palmer. Her kan du nyte total avkobling.

Klong Nin er også en veldig rolig strand, men her er utvalget av restauranter og butikker litt større. Her finnes det til og med noen minimarkeder.

Koh Samui

Koh Samui er en av Thailands mest populære ferieøyer. Øya har alt fra tropisk regnskog til vakre strender, kulturelle severdigheter og et hav av restauranter, barer og dykkersentre. Den største og mest befolkede stranden er den fem kilometer langa

Chaweng Beach
Her er det et stort utvalg av vannsport, massasjesteder og restauranter. Nord på øya er det litt fredeligere, men det er et lite utvalg av ulike restauranter og butikker. Et besøk i den hyggelige og sjarmerende bydelen Fisherman’s village kan anbefales. I nasjonalparken Ang Thong, som øya ligger omgitt av, er det et glitrende korallrev som innbyr til snorkling. På østkysten ligger stranden

Silver Beach
Her er vannet krystallklart, og man kan snorkle rett fra stranden. Her er det ikke så mange mennesker som ved den turistfylte Cahweng-stranden.

Har du valgt hvilket område Thailandsreisen skal gå til?

Hvis ovenstående veiledning om noen av Thailands beste øyer har medført spørsmål eller lyst til å vite mer om de ulike reisemålene, kan du lese mer om Thailand her.