Øyer du kan dra til fra Khao Lak

I Khao Lak har du lange korallstrender uansett hvor du snur deg. Det finnes også øyer i nærheten dit du kan dra på utflukt for å dykke, snorkle eller bare for å se deg omkring. Dykkeparadisene Similan Islands og Surin Islands tilhører en marin nasjonalpark, og på Koh Kho Khao er luften full av fuglesang og bølgebrus.

Khao Lak ligger på fastlandet nord for Phuket og passer for deg som vil ha det rolig og bo nær naturen. Det finnes mange restauranter og butikker, men handelen er ikke så stor og tempoet er avslappet. Fra Khao Lak går det båter til flere øyer i nærheten der du finner fine steder for snorkling med hele familien. Du kan bestille dykke- og snorkleutflukter med TUI eller så fikser du din egen dagsutflukt.

Similan Islands

Et stykke ut i Andamanhavet utenfor Khao Lak ligger en av Thailands mest kjente dykkeplasser, nemlig nasjonalparken Similan Islands. Øygruppen består av ni øyer med krystallklart vann og sand som kjennes ut som potetmel. På den største øya Koh Similan, også kalt øy nr. 8, ligger Seilbåtsklippen der vannet er langgrunt og perfekt for snorkling. På Koh Miang, øy nr. 4, vokser grønn jungel helt ned til stranden og havet har en nesten magisk turkis farge. På Koh Miang ligger øygruppens mest badevennlige strender, der det også er enkelt å snorkle med barn.

Slik kommer du deg til Similan Islands: Båt fra Tab Lamu-havnen sør for Khao Lak, ca. 3 timer (ca. 1,5 time med speedbåt). Du kan dra dit på en dagstur eller overnatte i telt eller bungalow i trærne. TUI tilbyr dykke- og snorkleutflukter på alle nivåer, fra nybegynner til profesjonelle, som du kan bestille allerede hjemmefra.

Koh Bon

Koh Bon tilhører også den marine nasjonalparken Mu Koh Similan. Øya ligger nord for Similand Islands og er perfekt for en dag blant strender, korallrev og eksotiske fisk.

Slik kommer du deg til Koh Bon: Det går daglig båter fra Khao Lak. TUI har dykkerutflukter til Koh Bon og øyene rundt.

Surin Islands

Den naturfredede øygruppen Surin Island er fem øyer som ligger i Andamanhavet, nord for Similan Islands. De to største øyene Surin Nua (Nordøya) og Surin Tai (sydøya) har mange rolige bukter med krystallklart turkist vann og fine koraller. Det finnes ingen fast befolkning på øyene, men Moken-folket er sjønomader som bor i enkle hus på påler i vannet. Her finnes Thailandsk mest kjente dykkeplass, Richelieu Rock, der du kan møte manta ray, haier og hvalhaier.

Slik kommer du deg til Surin Islands: Du kan dra til Surin Islands på dagsutflukt med TUI fra Khao Lak. Båtreisen tar ca. 3–5 timer. Du kan også ta båten fra Kuraburi (2 timers bilreise nord fra Khao Lak), båtreise 1 time og 45 minutter.

Koh Kho Khao

Et par mil nord for Khao Lak ligger øya Koh Kho Khao med nesten folketomme strender og en håndfull byer. Her kan du bestille en sitrongressduftende tom kha gai-suppe på noen av strandrestaurantene der du nesten dypper tærne i vannet. Det eneste som høres er fuglekvitter og bølgene som slår inn mot vannkanten – stille og fantastisk rolig for alle som lengter vekk fra støy og mas.

Slik kommer du deg til Koh Kho Khao: Ta båt fra Baan Nham Khen (ferge eller longtailbåt) eller fra Takua Pa (ca. 2 mil nord for Khao Lak).

Koh Hong

Fra Khao Lak kan du også dra til Phang Nga-bukten som er et naturreservat med et førtitalls skogkledde øyer. En av dem er Koh Hong ved Krabikysten med klipper, grotter, laguner og fin snorkling.

Slik kommer du deg til Koh Hong: TUIs utflukter til Koh Hong kan du bestille allerede hjemmefra.

Dra på en utflukt til Koh Hong i Krabi-bukten.

Mer interessert i kultur enn snorkling?

Her finner du tips om templer du kan besøke nær Khao Lak.

Her kan du les mer om hva man kan gjøre på Koh Kho Khao.