Opplev mer av Thailand

2018-08-23
Marianne M.
Thailand er et paradis for deg som liker sol og strender, men det finnes så mye mer å se og gjøre i dette vakre landet. Her kommer det noen tips til hva du kan finne på når du er lei av å sole deg og bade.

Thailand kan skilte med noen av verdens vakreste strender, men landet har også veldig mye mer å tilby. Uansett om du vil reise fra nord til sør eller om du vil bli værende på ett område finnes det steder å oppleve og aktiviteter du kan teste ut. Her kommer noen av våre personlige favoritter.

Yoga i solnedgangen

Å praktisere yoga på stranden i solnedgangen er den perfekte måten å avrunde dagen på i Thailand. Det er stille og rolig, og vanligvis trenger du ingen forkunnskaper samtidig som kroppen din kommer til å juble!

800yoga
Yoga i solnedgangen.

SUP (Stand Up Paddleboard) i Khao Lak

Stand up padleboard eller SUP som det også forkortes til har blitt veldig populært i de senere årene. Du står på et surfebrett og padler ut med en åre. For avanserte finnes også de som utøver yoga på brettene. På Robinson Khao Lak tilbys SUP i soloppgangen.

800suplogga
SUP blir mer og mer populært i Thailand.

Utforsk livet under vannflaten

Thailand er et av verdens beste land for snorkling og dykking. Ved å bli med på en snorkleutflukt med båt kommer du garantert til et sted med fascinerende korallrev og mange fargerike fisk. Du får låne maske, snorkel og flytevest om bord, og for barna tilbys det egne tau som de kan holde seg i mens de snorkler.

DCIM100GOPROGOPR1080.JPG
Det er fantastisk å snorkle i Thailand.

Gå på morgenmarked

Her møter du en eksplosjon av dufter og smaker på den tiden av døgnet da restauranteierne gjør sine innkjøp for kvelden. Du kan klemme og kjenne på råvarene og prøvesmake ferskpresset juice, lokale matretter og eksotiske frukter som du aldri har sett før.

800thaimarknad2logo
Det er en stor opplevelse å gå på marked i Thailand.

Besøk nasjonalparken Khao Sok

Bara et par timers reisevei med minibuss nordover fra Khao Lak ligger den makeløst vakre nasjonalparken Khao Sok. Parken består av en ferskvannssjø som omgis av muggengrønn vegetasjon og hvite kalksteinsklipper som stuper rett ned i det smaragdgrønne vannet. Du kan utforske parken både til fots og med longtailbåt, nyte lunsj i en bambushytte og besøke en spennende grotte.

800khaosoklogga
Nasjonalparken Khao Sok er verd et eller flere besøk.

Thaimassasje

Tenk deg å få en avkoblende behandling mens solen senker seg over horisonten og du lytter til hvordan bøgene stille skyller opp på stranden. Hvis du foretrekker en lettere form av thaimassasje, alternativt olje- eller fotmassasje går det like bra. Uansett hva du foretrekker tør vi garantere en harmonisk opplevelse som tar feriefølelsen til en ny dimensjon.

Besøk et tempel

Wat Bang Riang ligger en times bil- eller minibusstur øst for Khao Lak på toppen av fjellet Khao Lan, men henførende utsikt over grønnkledde fjell og regnskog. Utenfor tempelet finnes det to gigantiske statuer av Buddha og den kinesiske guden Gyanyin.
I Bangkok ligger tempelet Wat Po, med den liggende Buddhaen i gull som måler hele 46 meter! Du kommer deg enklest hit med taxi, alternativt med båt, via elven Chao Phraya. Når du først er i Bangkok må du benytte muligheten til å bo på et hotell med takbasseng og oppleve den fantastiske følelsen av å bade eller nyte noe å drikke med utsikt over hele byen.

800tempellogo
Thailandske templer ser av og til mere ut som kunstverk enn templer.

Selv om du fort blir lei av solsengen finnes det som du ser mye å se og gjøre i Thailand. Og vil du bytte strand mot storby anbefaler jeg å reise til Bangkok.

Her er våre tips til hotell med basseng på taket i Bangkok