Opplev mer av Thailand

Drømmer du om å få mest ut av ferien i Thailand? Uavhengig av om du ønsker å tilbringe feriedagene dine på ett og samme sted, eller om du heller vil utforske landet fra nord til sør, er dette en destinasjon som byr på langt mer enn sol og bad. Reisen fra Norge til Thailand er lang. Sørg for å reise hjem med minner som varer livet ut.

Thailand er et paradis for alle som liker sol og strender, men det finnes langt mer å gjøre enn dette. Dersom du ønsker å reise på en aktiv ferie fullstappet med autentiske opplevelser er en reise til Thailand et langt steg i riktig retning. Her kan du nyte en yogaferie, ta en muay thai-klasse, surfe eller fylle dagene med snorkling og dykking.

Nedenfor finner du våre beste tips til en aktiv ferie i «Smilets land».

Nyt en avslappende yogaferie

Yoga har utviklet seg til å bli en populær treningsform blant nordmenn, og en reise til Thailand kan raskt utvikle seg til å bli en spennende yogaferie for hele familien. Ikke nok med at landet har flotte omgivelser, som egner seg spesielt godt for praktisering av treningsformen. Det er også her du finner noen av de beste yogainstruktørene i verden. Dette gjør Thailand til et av de beste landene å nyte en avslappende yogaferie.

Her kan du enten melde deg på en klasse på en av de mange studioene, eller praktisere yoga på egenhånd på en av de vakre strendene. Dersom du ønsker å få med deg solnedgangen, er dette en fin måte å avrunde dagen på. Da er det både stille og rolig, og vanligvis trenger du ingen forkunnskaper samtidig som kroppen din kommer til å juble!

800yoga
Yoga i solnedgangen.

SUP (Stand Up Paddleboard) i Khao Lak

På engelsk kallles brettpadling for Stand up padleboard (SUP), og for øyeblikket er vannsporten verdens raskest voksende sport. Her står man på et surferbrett og padler med en åre. Dersom man er på et mer avansert nivå kan man også praktisere yoga på brettene. Noe av årsaken til at det har blitt så populært kan henge sammen med at det er gøy, samtidig som det gir umiddelbar mestringsfølelse. Hvis du er glad i fysisk aktivitet er dette noe du bør prøve. De milelange strendene i Thailand er nemlig perfekte for SUP.

Robinson Khao Lak tilbys en rekke vannsporter, og her kan du blandt annet kan du leie et SUP og samtidig få med deg soloppgangen. Khao Lak befinner seg i naturskjønne omgivelser, omgitt av strand og frodig reignskog. Hvis harmoni og fysisk aktivitet er viktig for deg, bør du ikke gå glipp av dette.

800suplogga
SUP blir mer og mer populært i Thailand.

Utforsk livet under vann

Hvis du er glad i dykking og snorkling, bør du ikke gå glipp av dette i Thailand. Landet er utvilsomt et av de beste når det kommer til å utforske livet under vann. Dersom du befinner deg på en strand, er det gode muligheter til å bli ytterst fascinert av det uberørte og fargerike livet under vann.

Nesten uansett hvilke thailandsk strand du befinner deg på vil det være gode muligheter til å snorkle og dykke. Dersom du ønsker å utforske de mange korallrevene, er en utflukt med båt å anbefale. Hvis du ikke har tatt med egne dykkemaske og snorkel, kan du låne dette ombord. og Hvis du reiser med barn, tilbys det tau tau som de kan holde seg i mens de snorkler. Med dette ligger forholdene godt til rette for at du både får en trygg og spennende dag.

DCIM100GOPROGOPR1080.JPG
Det er fantastisk å snorkle i Thailand.

Gå på et marked

I Thailand finner du en rekke forskjellige markeder for en mengde forskjellige varer. Ønsker du å utforske et matmarked, eller er det kanskje blomstermarkedet som lokker mest? Nesten uansett hva du er på jakt etter, er sannsynligheten stor for at du vil finne det du ser etter på et av markedene.

Hvis du er en morgenfugl, bør du ta turen innom et morgenmarked. På denne tiden av døgnet gjør restauranteierne sine innkjøp for kvelden. Det er heller ikke så mange turister som har stått opp, så sannsynligheten for at det kun er du og lokalbefolkningen som er ute og handler er stor. På morgenmarkedene kan du prøve lokale matretter samt smake på eksotiske frukter som ikke finnes hjemme i Norge. Drikk ferskpresset juice og nyt alle inntrykkene. Dette er en fantastisk mulighet til å få innblikk i Thailands hverdagsliv.

800thaimarknad2logo
Det er en stor opplevelse å gå på marked i Thailand.

Besøk nasjonalparken Khao Sok

Kun et par timer nord for Khao Lak ligger den vakre nasjonalparken Khao Sok. Parken strekker seg over 739 kvadratkilometer, og er en av verdens eldste regnskoger. Omgitt av jungel og hvite kalksteinsklipper som stuper ned i den smaragdgrønne innsjøen, fremstår parken nærmest som paradis. Parken består av flere underjordiske grotter, og dersom du er interessert i en guidet tur er dette noe som enkelt lar seg gjøre. Khao Sok er også hjem til mer en 350 dyrearter, så dette er også en gyllen mulighet til å se hvordan dyrelivet utfolder seg i sine naturlige omgivelser.

Khao Sok kan utforskes til fots eller med longtail-båt og er verdt et besøk. Dette er også det perfekte stedet å reise til dersom du har fått nok av sol og bad, og er interessert i å oppleve noe nytt. Hvor lang tid du ønsker å tilbringe i dette frodige landskapet er opp til deg. Noen ønsker kun å reise på dagstur hit, mens andre benytter seg av de mange overnattingsstedene i parken. For å få mest mulig ut av utflukten kan det være lurt å tilbringe to til tre dager i nasjonalparken. På denne måten vil du få med deg mye mer enn hva du ellers ville fått på en vanlig dagstur.

800khaosoklogga
Nasjonalparken Khao Sok er verd et eller flere besøk.

Thaimassasje

Hva er vel en tur til Thailand uten en thaimassasje? Mye av grunnen til at vi drar på ferie henger sammen med at vi ønsker å slappe av og reise hjem med ny energi. En massasje av denne typen minimerer stress og gir overskudd. Uansett hvor du er i Thailand finnes det en rekke forskjellige varianter av massasjen.

I de større byene finnes det flere spa som tilbyr behandlingen i forskjellige prisklasser. Dette er et godt alternativ for de som søker litt ekstra luksus og velvære. Dersom du heller ønsker å få en thai-massasje utendørs finnes det flere steder i landet som tilbyr behandling på stranden. Her kan du nyte en avkoblende behandling mens solen senker seg over horisonten og du lytter til hvordan bøgene stille skyller opp på stranden. Hvis du foretrekker en lettere form av thaimassasje, alternativt olje- eller fotmassasje går det like bra. Uansett hva du foretrekker tør vi garantere en harmonisk opplevelse som tar feriefølelsen til en ny dimensjon.

Besøk et tempel

I Thailand finnes det omlag 40 000 templer og nesten uansett hvor du befinner deg vil du være i nærheten av et eller flere av disse. Et besøk til landets templer byr på et unikt innblikk i Thailands kultur.

Wat Bang Riang ligger en times bil- eller minibusstur øst for Khao Lak på toppen av fjellet Khao Lan, men henførende utsikt over grønnkledde fjell og regnskog. Utenfor tempelet finnes det to gigantiske statuer av Buddha og den kinesiske guden Gyanyin.

I Bangkok ligger tempelet Wat Po, med den liggende Buddhaen i gull som måler hele 46 meter! Du kommer deg enklest hit med taxi, alternativt med båt, via elven Chao Phraya. Når du først er i Bangkok må du benytte muligheten til å bo på et hotell med takbasseng og oppleve den fantastiske følelsen av å bade eller nyte noe å drikke med utsikt over hele byen.

800tempellogo
Thailandske templer ser av og til mere ut som kunstverk enn templer.