Noen av Kapp Verdes beste strender

Noen av Kapp Verdes beste strender finner du på øya Sal. Glem solsenger som står for tett, å få en dusj av naboens solspray eller slåssing om plassen før solen går opp. Her er det freden som råder, du kan gå lenge uten å møte en eneste person og risikoen for trengsel eksisterer ikke.

Santa Maria Beach, Sal

På sørlige Sal ligger den vakre fiskerlandsbyen Santa Maria. Her finner du Kapp Verdes mest populære strand, Santa Maria Beach. Vannet er turkist, sanden hvit og det er mye aktivitet på stranden. Det finnes mange solsenger du kan leie, utendørs treningsapparater, restauranter og barer. Gå ikke glipp av når fiskerne kommer inn med dagens fangst til piren. I solnedgangen kan du se de dyktige surferne ri på bølgene.

Vil du bo nær denne herlige stranden anbefaler vi familievennlige Blue Star Oasis Salinas Sea eller Hotell Morabeza.

Santa Maria Beach i Santa Maria sør på Sal.
Santa Maria Beach i Santa Maria sør på Sal.

Bikini Beach, Sal

Bikini Beach ligger ved Sals eneste beach club, Bikini Beach Club, 3 km nord for Santa Maria. Her er det bygget en pir fra to sider, noe som gjør at stranden ikke har like store bølger som andre strender. Langs Bikini Beach ligger hotellene på rekke og rad, vannet er turkist og veldig klart og sanden lys. Dessuten ser du Sals kanskje vakreste solnedgang herfra!

Voksenhotellet TUI Sensimar Cabo Verde ligger nabo med Bikini Beach. Også Hotell Sol Dunas ligger nær Bikini Beach.

Bikini Beach på Sal byr på krystallklart vann.
Bikini Beach på Sal byr på krystallklart vann.

Stranden ved RIU-hotellene

Denne stranden ligger mellom Ponta Preta og Santa Maria og har ikke et eget navn. Det er her du bader hvis du bor på RIU Funana eller RIU Palace Cabo Verde og dette er den eneste stranden på Sal som kantes av palmer. Her finnes solsenger, parasoller, strandvolleyball og mye annet.

Stranden utenfor RIU-hotellene er en av Sals beste.
Stranden utenfor RIU-hotellene er en av Sals beste.

Ponta Preta Beach, Sal

Ponta Preta ligger sydvest på Sal og det er hit du skal dra hvis du vil være alene. Her finnes det et par restauranter, en herlig sanddyne og stranden passer perfekt til spaserturer eller jogging.

Ponta Preta stranden på Sal.
Vil du ha stranden helt for deg selv skal du gå til Ponta Preta.