Kunsten å velge riktig sete ombord

Det er enkelt å bestille sitteplass ombord , og når du forhåndsbestiller kan du velge plass ved siden av dem du reiser sammen med. Du vet jo også hva som er viktig for deg. Vil du ha vindusplass, plager støynivået deg, liker du å sitte nær toalettene, eller vil du ut av flyet så fort som bare mulig?

Vet du akkurat hvor du vil sitte ombord? Da trenger du ikke lese mer. Men er du usikker kan du få et lite lynkurs i kunsten å velge riktig sete på flyet her.

Langt foran eller helt bak?

De to endene av flyet er de mest populære. Sitter du langt bak eller langt foran får du mat og drikke raskt. Så er du kaffetørst en tidliglig morgen bør du velge å sitte foran eller bak. Foran har du også andre fordeler. Du kommer deg fort av flyet etter landing, en fordel hvis du har dårlig tid. Foran merker du også mindre til eventuell turbulens og støyen fra motorene.

Midtgang- eller vindusplass?

Vindusplassene er populære blant dem som liker å sove på flyet, spesielt på lange flygninger. Vil du heller ha mulighet til å strekke litt på bena og enkelt komme deg til toalettet velger du midtgangen. Er du lang eller har veldig lange ben kan du sjekke om det er ledig ved en av nødutgangene - de har som regel bedre benplass.

Høyre eller venstre side?

Her er et av valgene du kanskje ikke har tenkt over, men du bør ta med i betraktningen om flyet går østover eller vestover. En av pilotene i TUI sier dette om valg av sitteplass når du skal til en av Kanariøyene:
”… venstre side er å foretrekke på alle øyene hvis man vil se selve øya under innflygningen. På Tenerife får man en fantastisk utsikt til Teide, noen ganger så langt bort som til Gran Canaria. Man får også sett Paris på veien ned (av og til i soloppgang). På hjemveien ser man solnedgangen på venstre side, og kanskje Lisboa.. Velger du høyre side på veien ned får du se Lisboa. Skal du til Tenerife får du også se Madeira, El Hierro, La Palma og La Gomera under innflygningen. På hjemveien er det en sjanse for at du får se Paris og Eiffeltårnet hvis det er klart vær.”

Bestill den beste plassen ombord i flyet

Ikke la muligheten til å bestille favorittsetet gå fra deg neste gang du skal ut og fly – og ikke vent for lenge, de beste plassene går som regel først.
Her kan du lese mer om å reservere sete på flyet»