Kunsten å velge riktig sete ombord

2017-04-19
Hilde S.
Det er enkelt å bestille sitteplass ombord , og når du forhåndsbestiller kan du velge plass ved siden av dem du reiser sammen med. Du vet jo også hva som er viktig for deg. Vil du ha vindusplass, plager støynivået deg, liker du å sitte nær toalettene, eller vil du ut av flyet så fort som bare mulig?

Vet du akkurat hvor du vil sitte ombord? Da trenger du ikke lese mer. Men er du usikker kan du få et lite lynkurs i kunsten å velge riktig sete på flyet her.

Langt foran eller helt bak?

De to endene av flyet er de mest populære. Sitter du langt bak eller langt foran får du mat og drikke raskt. Så er du kaffetørst en tidliglig morgen bør du velge å sitte foran eller bak. Foran har du også andre fordeler. Du kommer deg fort av flyet etter landing, en fordel hvis du har dårlig tid. Foran merker du også mindre til eventuell turbulens og støyen fra motorene.

Midtgang- eller vindusplass?

Vindusplassene er populære blant dem som liker å sove på flyet, spesielt på lange flygninger. Vil du heller ha mulighet til å strekke litt på bena og enkelt komme deg til toalettet velger du midtgangen. Er du lang eller har veldig lange ben kan du sjekke om det er ledig ved en av nødutgangene - de har som regel bedre benplass.

Høyre eller venstre side?

Her er et av valgene du kanskje ikke har tenkt over, men du bør ta med i betraktningen om flyet går østover eller vestover. En av pilotene i TUI sier dette om valg av sitteplass når du skal til en av Kanariøyene:
”… venstre side er å foretrekke på alle øyene hvis man vil se selve øya under innflygningen. På Tenerife får man en fantastisk utsikt til Teide, noen ganger så langt bort som til Gran Canaria. Man får også sett Paris på veien ned (av og til i soloppgang). På hjemveien ser man solnedgangen på venstre side, og kanskje Lisboa.. Velger du høyre side på veien ned får du se Lisboa. Skal du til Tenerife får du også se Madeira, El Hierro, La Palma og La Gomera under innflygningen. På hjemveien er det en sjanse for at du får se Paris og Eiffeltårnet hvis det er klart vær.”

Bestill den beste plassen ombord i flyet

Ikke la muligheten til å bestille favorittsetet gå fra deg neste gang du skal ut og fly – og ikke vent for lenge, de beste plassene går som regel først.
Her kan du lese mer om å reservere sete på flyet»

Lignende innlegg

Game of Thrones-guide i Dubrovnik

Den siste sesongen av Game of Thrones hadde premiære nå i påsken. Hvor mange ganger i løpet av seriens gang har vi ikke høry Starks slagord "Winter is coming" til nå å være midt i den kalde vinteren. Får du ikke nok av intriger, hevn og drager? I så fall er Dubrovnik det perfekte reisemålet for deg. Vi har satt sammen en Game of Thrones-guide i Dubrovnik! Kanskje blir tomheten etter serien litt lettere å håndtere da.
2019-04-22

Hva er et boutiquehotell?

Boutiquehotell blir vanligvis beskrevet som litt mindre, moderne hotell med personlig preg og unik stil og atmosfære. Denne typen hotell har fokus på å tilby gjestene sine en helt spesiell opplevelse ettersom interiør, design, service og mat har det lille ekstra. Hotellet i seg selv kan ofte være grunnen til hele reisen, eller i hvert fall en stor grunn. Her guider vi deg til noen av våre beste boutiquehotell.
2019-04-03

7 reisemål for en vellykket jentetur

Drømmer du om å samle hele jentegjengen og reise bort en helg? Kombinere luksuriøse spabesøk og shopping med strandliv, treningstimer og partynetter – eller en herlig blanding av alt. Her finner du de beste reisemålene for en vellykket jentetur.
2019-04-01

Severdigheter på Kreta – 10 tips

Kreta er Hellas største øy og den har utrolig mye å tilby, alt fra paradisstrender til vingårder. Her er våre 10 utvalgte tips til denne fantastiske øya.
2019-03-25