Håndbagasjen – ekspertenes beste tips og triks

Mange syns nok at noe av det vanskeligste å pakke før reisen er håndbagasjen. Hvordan pakker man håndbagasjen best mulig? Hva må du ha med? Hva som er nødvendig er selvfølgelig avhengig av hvilken type reise det er – en weekendreise med din kjære eller en langdistanseflygning med hele familien?

Vi spurte noen reisende på vei til flyplassen hva de hadde i håndbagasjen; Aria (44) fra Gøteborg skal på en reise med en venn:

”Mobillader, iPadlader, PC-lader. Mange ledninger med andre ord!”

Mange ulike ladere altså. Det er ikke lenger bare våre egne batterier som må lades i ferien. Innholdet er omtrent det samme i de fleste håndbagasjene vi får ta en sniktitt i: Mobilladere, ipad/PC/nettbrett, høretelefoner, bok, pass, billetter, solbriller, tannbørste og tannkrem, ekstra undertøy, ørepropper og våtservietter.

Pakk kun det mest nødvendige

Reiser du kun med håndbagasje kan det være en utfordring å pakke litt men likevel det mest nødvendige. Her er vår guide til hvordan du kan pakke håndbagasjen din på smartest mulig måte og samtidig overholde reglene for håndbagasje.

Først og fremst er det lurt å lage en huskeliste over ting du vet som er viktig å ha med. Det finnes flere apper som kan hjelpe deg med å huske, blant annet appen Packpoint. Det er også en god ide å pakke etter aktiviteter på reisen. Hvis du for eksempel skal på en aktiv ferie bør du ta med litt treningstøy, skal du ut å gå turer er det lurt å ta i betraktning hvilken sko du har på deg. Husk også at flytende væsker ikke må overstige 100 ml. Vi anbefaler at du undersøker reglene for din flyplass før avreise. Her kan du lese mer detaljert om regler for både håndbagasje og innsjekket bagasje.

Pakketips fra proffen

Lær deg å pakke som en globetrotter! Våre mest bereiste kollegaer har delt sine beste pakketips:
  1. Ta med et tomt putetrekk, det tar ikke plass men kan brukes som en pute hvis du legger genseren din inni for eksempel.

  2. De tynne badehettene man får på hotellet er perfekte til å pakke inn skitne sko som skal dele veske med klærne dine

  3. Pakk et lett klesskift og bikini/badebukser i håndbagasjen. Det er ikke morsomt å måtte panikkshoppe den første dagen på reisemålet, spesielt ikke badetøy. Hvis du mot all formodning skulle miste den innsjekkede bagasjen din.

Hvilken type er den beste reisevesken?

Hvilken type veske/koffert som er best avhenger litt av hvordan du reiser. Hvis du må gå et stykke til flybuss eller t-bane kan en liten koffert med hjul være et dårlig alternativ, spesielt i vinterhalvåret med snø og grus. Hvis du derimot hopper ut av bilen eller taxien like utenfor terminalen er en veske med 360° hjul ekstremt lett og praktisk. I TUIs egen shop finnes det ulike typer vesker og andre smarte reiseartikler og gadgets. Den ergonomiske bagasjevekten er en personlig favoritt!