Fantastiske opplevelser i Mexico

Vaiende palmer, hvit sand, turkist vann og guacamole i lange baner. Med en plassering mellom den Mexicanske Gulfen og Det karibiske hav er Mexico et ekte strandparadis. Her gir vi deg de beste tipsene til opplevelser du ikke må gå glipp av.

Isla Contoy

Brede, hvite og rene sandstrender, tropiske fugler og et glitrende korallrev, som skinner gjennom det klare vannet er noen av det som kjennetegner øya Isla Contoy. Øya er en del av et beskyttet naturreservat med rundt 152 tropiske fuglearter. Øya har et utsiktstårn hvorfra det er mulig å se den vakre naturen i samspill med havet ovenfra. Et besøk på Isla Contay en også unik opplevelse selv om man ikke er fugleentusiast, stranden og vannet er nemlig også helt fantastisk.

37863_105_tui-isla-contoy-mexico-jpg
Fra utsiktstårnet har du en fantastisk utsikt over Isla Contoy og havet rundt.

Isla Mujeres

Fra en øy til en annen. Utenfor kysten av Cancun ligger den lille øya Isla Mujeres. Øya har en avslappet og rolig atmosfære sammenlignet med turistmagneten Cancun som ligger 20 min unna med båt. Øya er kjent for vakre soloppganger og solnedganger. Hvis du beveger deg mot den sydlige delen av øya ved soloppgang, kan du bli den første i hele Mexico til å se solen. Vil du heller oppleve solnedgangen skal du dra til den vestlige delen av Playa Norte. Øya er ikke mer enn 7 km lang og 800 meter bred, derfor velger mange å leie en golfbil for å utforske øya på egen hånd. Det omkringliggende korallrevet har et rikt fiskeliv, og innbyr til snorkling. Øya passer perfekt til både en endagstur eller flere overnattinger.

tui-islamujeres-i_0213784_jpg
På Playa del Norte kan du nyte en fantastisk solnedgang. Tilbring gjerne hele dagen på den fine stranden, og nyt det vakre synet når solen farger himmelen.

Tulum

Tulum er blant mange kjent for å ha noen av landets vakreste strender. Byen er også kjent for sine godt bevarte Maya-ruiner langs havet. På grunn av beliggenheten er det antatt å ha vært et viktig handelssenter inntil spanjolene kom i 1518. Den mest imponerende bygningen er El Castillo. Denne ligger ved havet, og ettersom bygningen er fredet, er det kun mulig å beundre den utenfra.

Chichén Itzá

Med tittelen som et av verdens syv nye underverk er ruinbyen Chichén Itzá et must når du er i Mexico. En av hovedattraksjonene er Kukulkanpyramiden som er en matematisk bygning uten sidestykke. Det ble tenkt på enhver detalj da den ble bygget, og står man på det rette stedet og klapper, beveger lyden seg hele veien opp de 91 trappetrinnene og inn i tempelet som er bygget til ære for mayernes fjerde slangegud, Kukulkan, for å gi ekko. Hvorfor det er nettopp 91 trinn finner du ut ved å gange tallet med fire, en for hver side av pyramiden. Da blir tallet 365, antall dager i solåret. Hvis man i tillegg legger sammen de ni terrassene, som ligger på hver side av trappen blir det 18, antall måneder i mayernes 260-dagers kalender. Teller man antall steinpaneler på hver side er tallet 52, dette tilsvarer en Toltec-syklus, altså det antall år som går mellom hver gang de to kalenderne møtes. Hvis du ikke allerede er imponert, kan jeg fortelle, at hvis du kommer hit på et vår- eller høstjevndøgn, faller solens stråler slik at pyramiden tegner en lang slangekropp hele veien fra toppen av tempelet til det enorme slangehodet i stein ved foten av trappen på den vestlige fasaden av pyramiden. Når man sier at mayerne var dyktige er det altså ikke uten grunn!

tui-Yucatan Mexico.jpg
Kukulkanpyramiden i Chichén Itza – ett av verdens syv nye underverk.

Isla de Holbox

Fra de kloke mayabygningene til enda et barfotparadis – øya Isla de Holbox. Den naturfredede øya er en beskrivelse på ordet idyll. Her er det fine sandstrender, turkist hav, gater av sand og hoteller med palmebladtak. Øya har et enkelt sentrum der turistenes liv blander seg med lokalbefolkningens. Her er atmosfæren hyggelig og autentisk. Noen helt spesielt ved øya er at det ikke finnes noen biler. All transport foregår til fots, med sykkel eller i golfbiler. Ettersom øya ligger ved lagunen Yalahao er Isla de Holbox tilholdssted for mange ulike fuglearter. Du kan blant annet se pelikaner, rosa flamingoer og sjeldne havfuglearter. I perioden mai–september passerer mange hvalhaier øya. Hvis du har dykkersertifikat, kan du i den perioden få en opplevelse for livet.

Vakker strand på Isla del Holbox i Mexico, bilde.
På Isla del Holbox er atmosfære rolig og stranden innbyr til total avslapping.

Cenoter

Ferskvannshull, såkalte cenoter, er en af Yucutánhalvøyas kjennetegn. Cenotene er naturskapte brønner. Halvøya består av mange ulike kalksteinarter, som gjennom årene har blitt gjennomboret av regnvann som har trengt ned til undergrunnen. Her har det oppstått et hulrom, og den øverste delen har deretter kollapset, slik at man i dag kan se det blågrønne vannet. Cenotene hadde stor betydning for mayerne, ettersom dem i sin tid forsynte dem med kaldt drikkevann. I dag er det mulig å både snorkle og bade i cenotene.

cenoter-Yucatan-Mexico-tui.jpg
Snorkling i en av de underjordiske cenotene.

Har du lyst til å besøke en eller flere av disse fantastiske stedene i Mexico? Fortvil ikke – TUI tilbyr utflukter til alle stedene.