Cruise med barn – de beste tipsene

Vannsklier, familiedisko og mat som alle liker. Og nye spennende steder å gå i land hver dag. Feriebudsjettet har du steinkontroll på – det meste er jo inkludert i prisen. Hvis du, som mange andre barnefamilier, vurdere å reise på familiecruise men synes at det er vanskelig å velge blant alle cruisene skal du se fortsette å lese.

Å ta med seg barna på et cruise er mest sannsynlig den beste garantien for en ferie uten krangling. Om bord på den flytende hotellresorten finnes det en overflod av sånt som får barn til å hoppe høyt av glede. Som bølgebasseng, klatrevegger og sjokoladefontener. Og hvis du selv drømmer om å både gjøre ting sammen med familien samt få tid til å slappe av innimellom har du kommet på rett sted. Når du går om bord kan du vinke ha det til feriestresset – nå er det tid for å slappe av!

Hvorfor skal man dra på familiecruise?

• Aktiviteter for alle – vannsklier, yoga og glitrende kveldsshow
• Avkobling – spa, soft musikk og myke solsenger
• Barneklubber – lett å møte kompiser på samme alder
• Opplev spennende steder – gå i land og se storbyer eller paradisøyer
• Komfortabelt – ingen kofferter som skal pakkes mellom stoppene, alt finnes innen rekkevidde
• Prisgunstig – det meste er inkludert, fra is og bufféer til sportsaktiviteter og musikaler.
• Barnepass – hvis du vil ha en middag på to manns hånd en kveld
• Valgfrihet – buffé eller à la carte, bli om bord eller gå i land, slapp av eller rør på deg? Du velger!

Familiecruise med ekstra av alt

Vil du ta med hele familien på et cruise som oser av luksus skal du velge et stort skip som er en kombinasjon av luksushotell, fornøyelsesby og aktivitetspark. De kan ha opptil 18 dekk og romme opptil 5000 passasjerer uten at det blir trangt. Om bord finnes det noe for alle, så disse store skipene er perfekte hvis man reiser flere generasjoner sammen. Du kan velge mellom opp mot 20 restauranter, med alt fra barnevennlige bufféer til japansk Teppanyaki. I tillegg til at det finnes store badeland med vannsklier og bølgebasseng kan det finnes spektakulære ting som robotbarer og en racerbane på øverste dekk. Helt klart wow-faktor og så mye å velge mellom at det kanskje blir vanskelig å forlate skipet når det er i havn. Og fakta er at det er helt greit å bli igjen om bord ved noen av stoppene hvis man vil det. Her er noen tips:

Cruise i Karibia
Velger du et litt mer luksuriøst cruise i Karibia kan du se frem til å gå i land på paradisøyer med kritthvite strender og vaiende palmer. Et eksempel er cruiset med Norwegian Breakaway som tar deg til øyer som Tortola og Bahamas. Og ettersom cruiset begynner og slutter i Miami, kan du bestille noen ekstra netter der for å bade ved South Beach og dra på alligatorsafari i Everglades.

Familiecruise i mindre skala

Søker du etter et familiecruise av litt mindre format – kanskje til og med et mindre budsjett, finnes det også en del å velge mellom. Om bord på rederiene Costa Cruises og MSC’ skip er atmosfæren italiensk, så du kan fråtse i alt fra skalldyrpasta til tiramisu. Her finnes det naturligvis også fine bassengområder og aktiviteter for alle aldre. Dersom du ikke velger å bare la lyden av bølgene bysse deg i søvn naturligvis. Her er noen tips:

Cruise i Middelhavet
Fire land på en uke – fungerer det? Ja fakta er at på et cruise med Costa Cruises skip Costa Deliziosa kan du vise barna både Akropolis, Korfu og Venezaia. Under reisen på det glitrende Middelhavet får de yngste møte Greta Gris, kjøre vannsklie og spise pannekaker. I en annen del av skipet finnes det spa og et bassengområde for voksne.

Kanal i Venezia, ett av stoppene med cruise Costa Deliiosa.
Et av de mest populære stoppene på Costa Deliziosas cruise i Middelhavet er Venezia.

Cruise i Karibia
Dette cruiset med MSC Armonia går fra Bahamas’ hvite strender til reggaegyngende Jamaica og videre til Cuba. Hvis du blir lei av å bade i det turkise havet kan du rusle rundt i vakre Havanna. Om bord finnes barne- og ungdomsklubber, zipline, balinesisk spa og et stort badeland.

Legorommet om bord på MSC Armonia.
Utfordre kreativiteten i Legorommet om bord på MSC Armonia.

Gå ikke glipp av…
Spesialtilbudene – sjekk om det finnes tilbud som gir rabatt på drikkepakker, kostnadsfri WiFi eller lommepenger du kan bruke om bord.

Her finner du alle TUIs cruise

Enda mer inspirasjon finner du her:
På cruise med tenåringer
Hva skjer på et cruise