2017-02-19

Hva skjer på et cruise?

Daniel Custemo er selger hos TUI i Sverige og har vært på mer enn 30 forskjellige cruise. Her forteller han om hva som foregår på skipet.

Hva kan jeg gjøre ombord?

Massevis! Når du drar på cruise med TUI finner du stort sett alltid barer, restauranter, nattklubber, kasino og spillehaller. Det er mist to bassenger og flere boblebad ombord. På noen skip kan du spille minigolf og enkelte skip har også vannsklier og surfesimulator. Hvis du vil trene i ferien kan du benytte løpebanen eller treningsrommet, etterpå er det deilig å slappe av i skipets spaavdeling. For de shoppingglade finnes det butikker å titte i.

Hvordan fungerer utfluktene?

Du ankommer havnen om morgenen eller tidlig formiddag og reiser igjen samme dag. Du kan enten se reisemålet på egen hånd eller bestille en av utfluktene som arrangeres av cruiseselskapet. Hvis du er glad i sol og bad er et cruise i Karibien og Middelhavet perfekt, med stopp ved mange fine strender. Hvis du vil bli ombord er det også en mulighet - det kan være deilig med en dag ved bassenget når nesten alle de andre passasjerene er i land.

Hvordan ser lugarene ut?

Alle lugarene på et cruiseskip har god planløsning med fasiliteter som TV, minibar eller kjøleskap, hårføner, minisafe og rikelig med oppbevaringsplass.

Hvordan skal jeg kle meg?

Klesstilen varierer ettersom det er mange forskjellige nasjonaliteter med ulike vaner ombord. Rederiene har kleskoder, men du kan se på dem som retningslinjer i stedet for krav. Det er egentlig ingen forskjell på å være på et stort hotell og et cruiseskip, hvis du bruker sunn fornuft går det som regel greit. Les gjerne programmet før dere reiser - det arrangeres ofte gallakvelder, blå kvelder osv. som det kan være moro å være med på.

Er det kveldsunderholdning ombord?

Ja, i høyeste grad! Det finnes en masse aktiviteter å velge mellom, som konkurranser, quiz, show, kino, karaoke og dans til levende musikk. Noen av rederiene har ordentlige Broadway-show ombord på de største skipene sine. Hver dag får du cruiseprogrammet levert på lugaren, så det er lett å holde seg oppdatert og planlegge dagen og kvelden.

Kan vi ta med barna på cruise?

Et cruise passer for alle, også barn. Det er mange aktiviteter ombord, mange skip har barne- og ungdomsklubber. Det er ofte mulig å bestille barnevakt hvis foreldrene vi reise på utflukt eller ha litt tid for seg selv. Sikkerhetsmessig er det også tatt høyde for at barn er med.

Hvilke cruise er best om sommeren?

Som regel går skipene i Karibien om vinteren og i Middelhavet/Europa om sommeren, men det er også populært å cruise i Karibien om sommeren. Når skipene bytter posisjon kan man bli med på transatlantiske cruise.