4 storbyer med fantastisk fyrverkeri

Den følelsen du får på nyttårsaften, når viserne peker opp og klokka slår tolv, er helt spesiell. Det setter punktum for det gamle året og det nye ligger uskrevet foran deg. Få en pangstart på første kapittel og gjør innledningen til et nytt år litt ekstra spesiell med en nyttårsweekend!

En ny og spennende nyttårsaften trenger ikke være langt unna. Hvorfor ikke skrive inn det nye året i Paris, Berlin, Amsterdam eller London?

London

Langs Themsen samles både besøkende og London-innbyggere for å se det fantastiske lys- og fyrverkerishowet, som har selveste Westminsterpalasset, London Eye og The Shard som kulisser. På første nyttårsdag fortsetter feiringen med en parade, der du kan høre lystige toner fra musikkorps, se profesjonelle dansere og oppleve de majestetiske hestene fra den kongelige stallen.

Amsterdam

Det er ikke mangel på spontane gatefester og større arrangementer på Rembrandtplein og Damplassen, når det nye året skal innvies i Amsterdam. Rundt om i byen er det flere fyrverkerishow, og den beste utsikten får du fra noen av de mange broene over kanalene. Etter midnatt fortsetter festen på klubber og barer i byen, og musikken tar ikke slutt før solen står opp til et helt nytt år.

London

Langs Themsen samles både besøkende og London-innbyggerne for å se det fantastiske lys- og fyrverkerishowet, som har selveste Westminsterpalasset, London Eye og The Shard som kulisser. På første nyttårsdag fortsetter feiringen med en parade, der du kan høre lystige toner fra musikkorps, se profesjonelle dansere og oppleve de majestetiske hestene fra den kongelige stallen.

Berlin

På nyttårsaften, eller Silvester som det heter på tysk, finner du en egen fest-gate med barer, foodtrucks, musikkshow og partytelt mellom Brandenburg og Seierssøylen. På lik linje som i Amsterdam, fortsetter festen helt til halen galer. Hvis du vil kan du skeie ned på festlighetene og delta i det årlige 4 km-løpet på første nyttårsdag, rett og slett som et bevis på at du mener alvor med nyttårsforsettene dine.

Paris

Paris blir ofte omtalt som «lysets by», og det passer jo godt, spesielt på nyttårsaften. Eiffeltårnet er lyst opp og pariserne ringer inn det nye året ved Champs-Élysée med sjampanje og papillotes – sjokolade pakket inn i gull- og sølvpapir. For utenom sjokoladen følger det også med en vits, en gåte eller en liten smell bonbon. Bestiller du en båttur på Seine ved midnatt, er du garantert en storslått utsikt til nyttårsrakettene.

Hvis du er i Paris på nyttårsaften, bør du også få med deg Galeries Lafayette og Printemps fargerike julepynt.
Uansett hvor du vil reise, finnes det alltid champagne når det er tid for å feire det nye året.