Vi hjelper deg å velge reisemål i sommer

Har du vanskelig for å bestemme deg for hvor du skal reise i sommer? Ta det med ro, du er ikke alene. I dag er valgfriheten så stor at det noen ganger kan være vanskelig å velge. Derfor blir det vanligere å kutte alternativer, rendyrke utvalget med andre ord. Så langt har vi ikke tenkt å gå, vi liker det store utvalget vårt med noe for alle. Det vi derimot kan gjøre er å forsøke å hjelpe deg til å ta en beslutning ved å gi deg noen forslag.

Hvis du vil besøke Europas beste strand skal du reise til …

Zakynthos og dra til Shipwreck beach. Den havnet nemlig høyest opp på vår liste over Europas 10 beste strender.

Hvis du vil ha den raskeste veien til solen skal du reise til…

Istria i Kroatia. Flyturen tar bare 2 t 50 min fra Oslo og med ti soltimer per dag havner Istria høyest opp på Solkvotens toppliste over reisemål med flest soltimer per flytime.

Hvis du vil oppleve vakker arkitektur skal du reise til…

Lisboa, som mange regner som Europas vakreste hovedstad. Når du har fått nok av inntrykk kan du bade i Atlanterhavet også – det er jo tross alt sommerreiser vi snakker om her.

Hvis du vil kombinere by og strand skal du reise til…

Palma, hovedstaden på Mallorca, ofte kalt et Barcelona i miniatyr. Det er nettopp størrelsen som gjør det så lett å få en fin balanse mellom å utforske Palmas koselige gater og strandliv.

Hvis du vil bade i Middelhavets reneste vann skal du reise til…

Kypros, der vannet er så klart at du ofte kan se ned til 20–30 meters dyp. EUs miljøbyrå har fastslått av badevannet ved Kypros’ strender er renest i Middelhavet. At Kypros er et av de mest solsikre reisemålene skader heller ikke!

Hvis du liker brettsport på vann skal du reise til…

Fuerteventura. Den nest største av Kanariøyene er et ekte surfeparadis. Surfere valfarter til Fuerteventura fra hele verden til for surfing i alle former – alt fra bølgesurfing og windsurfing til body board og kitesurfing.

Hvis du er interessert i antikk historie skal du reise til…

Hellas og kanskje mer spesifikt Kreta der du blant annet kan besøke kong Minos’ 3700 år gamle Palass i Knossos.

Hvis du liker mer eksotiske reisemål skal du reise til…

Thailand. Å reise til Thailand om sommeren har mange fordeler. For det første er det billigere og det er ikke trangt på stranden, for det andre er naturen frodigere og det er mye å oppleve.

Hvis du vil feste hele natten skal du reise til…

Ibiza! Ingen tvil her, Ibiza har lenge vært stedet for Middelhavets klubbliv, med pulserende nattklubber og underholdning med verdens beste DJs.

Mer hjelp til å velge hvor du skal reise i sommer

Hvis du fortsatt syns det er vanskelig å velge kan kanskje noen av disse artiklene hjelpe deg til å finne rett ferie for deg i sommer.