De beste markedene i Europa

Etter sol og bad er det lokale opplevelser som frister mest i ferien. En undersøkelse blant gjestene våre viser at 7 av 10 rangerer besøk på lokale markeder høyest når det gjelder hva man liker å gjøre i ferien. Å smake på lokale spesialiteter kommer som en god nummer to.
7 av 10 liker å besøke markeder i ferien.

7 marked rundt middelhavet

Vi har laget en liste over 7 markeder i området rundt Middelhavet der du også kan smake på lokale spesialiteter. Les mer nedenfor.
 1. Alghero, Sardinia

  Her finner du det meste du forbinder med Sør-Italia : Landbrød, olivenolje, oster, pølser og forskjellige skinker. I tillegg selges også klær, sko, vesker, duker, blomster og annet du måtte trenge.

 2. Cefalu, Sicilia

  Du finner nesten alt mellom immel og jord på markedet nede ved havnen, både innen mat- og klesveien. Her selges øyas egne råvarer som fisk, grønnsaker og frukt i tillegg til sko, klær og stoffer.

 3. Ciutadella, Menorca

  Markedet i den vakre, gamle hovedstaden ligger på Plac des Born. Her selges blant annet de fine Menorca-sandalene.

 4. Alcudia, Mallorca

  Smak på unike mallorkanske spesialiteter– pølser, oster og andre lokae delikatesser. Markedet ligger ved bymuren, men sprer seg utover i de smale gatene i Alcudia.

 5. Bodrum, Tyrkia

  På det kjente tekstilmarkedet i Bodrum selges stoffer, tepper, kjøkkentilbehør og alle typer klær. Går du på matmarkedet kan du kjøpe urter, krydder og olivenolje.

 6. Chania, Kreta

  På de mange lokale markedene selges herlige suvenirer og snacks– som honning med smak av urter og nyplukkede appelsiner.

 7. Makarska, Kroatia

  Nesten alle byer i Kroatia har en eller annen form for lokalt marked. I Makarska finner du et av de større, med blant annet blomster og frukt.

Shopping på et marked i ferien.

Selv om du ikke er en kløpper på å prute eller vil fylle kofferten med lokale delikatesser er en utflukt til markedet en herlig måte å oppleve dagliglivet og kulturen der du er.