Påskehelg i Europa

Hagl, fem minutter sol, så regn og piskende vind - la vær være vær og reis på en langweekend til en storby i påsken. Flyr du et par timer sørover kan du ta våren på forskudd og får oppleve de lokale påsketradisjonene. Her får du 5 tips om herlige helgeturer og miniuker:

Semana Santa i Barcelona

Bytt ut påskeskinken med tapas i Catalonias hovedstad. Påsken er en av Spanias største høytider og heter Semana Santa på spansk. Og her trenger du ikke kjede deg på fredag, det er bare å gå ut i Barcelonas gater og se på alle de forskjellige prosesjonene.

Carrer de Petritxol er Barcelonas godterigate med flere konditorier og sjokoladebutikker. Ved påsketider dukker Monas de Pascua, påskekaker, opp i butikkvinduene. Du må gå innom en kafé og drikke varm sjokolade! I Spania er den tykk, kremet og full av smak, nesten som ren, smeltet sjokolade. Bestill en haug med ferske churros til å dyppe i - bare lekkert!

Spanske churros.

En miniuke i solen

Vil du til Spania i påsken for å bade og sole deg kan vi anbefale en miniuke på Costa del Sol. Med alle påskens fridager trenger du ikke bruke verdifulle feriedager. Costa del Sol ligger nesten helt sør i Spania og lever opp til navnet med dagtemperaturer på over 20C allerede i april.

Costa del Sol i april?

Vårfølelse i Roma

Italias hovedstad passer perfekt for en helg. På noen få dager rekker du å oppleve noen av verdens mest berømte severdigheter som Colosseum, Peterskirken og Det sixtinske kapell. Innimellom kan du shoppe dyre designmerker som Gucci og Armani eller gå i mer vanlige butikker med mye lavere priser. Her finner du tips om de beste shoppingområdene i Roma.

Colosseum er bare en av de mange severdighetene i Roma.

Mer enn bare egg (og bacon)

Egg hører påsken til, og i Storbritannia blir det spist ca. 34 millioner egg om dagen. Alle går heldigvis ikke til egg og bacon. I London finnes det mange frokost- og brunsjrestauranter som serverer egg i alle mulige former. Hva sier du til porsjert egg med hummer eller røkt kolje? Det er bare et par av rettene på populære Balans Soho Society i området Seven Dials. Husk å bestille bord på forhånd!

Maten på Balans Soho Society i London kan anbefales (Om det er påske eller ei).

Påske i rimelige Praha

I april er det påskemarked i Staromestske Namesti, torget som ligger midt i byen. Her kan du rusle rundt mellom bodene med fargeglad pynt og kanskje gjøre funn blant håndverksvarene eller smake på de lokale matrettene. I Praha er prisnivået så lavt at du kan reise hit selv med slunken lommebok. Det er en kjent sak at ølet er billig(en øl koster ca. 10,-) men visste du at en hovedrett på en fin restaurant bare koster rundt hundrelappen? Hurra for det!

Praha om våren.