Lanzarote eller Fuerteventura – hvilken øy skal du velge?

Mange som skal reise til Kanariøyene og som ønsker en litt roligere øy velger mellom Lanzarote og Fuerteventura. Begge steder byr på fine strender, turstier og en pålitelig skinnende sol. Men fakta er at begge øyene har likevel sine egne gullkorn.

Trenger du litt hjelp for å vite hvilken av de to Kanariøyene du skal velge? Her finner du en oversikt over noen av gullkornene på Lanzarote og Fuerteventura.

5 grunner til å reise til Lanzarote

Estetisk design
Liker du elegant design, kunst og vakre ting? På Lanzarote møtes du av en godt gjennomtenkt byggestil med lave hvitkalkede hus med grønne eller blå dører og vinduslemmer. Takket være øyas berømte arkitekt og kunstneren César Manrique finnes det regler for hva som er tillatt å bygge på øya. Han har også skapt en rekke severdigheter der naturen er en del av kunstverket.
Gå ikke glipp av: César Manriques hjem, i dag et museum, i Tahiche og grotten Jameos del Agua med underjordiske barer og konsertsal.

Papagayostrendene
Lanzarote har mange fine strender, men du får en helt spesiell opplevelse hvis du tar turen til Papagayostrendene. De ligger i en nasjonalpark nær Playa Blanca og består av flere små bukter og enorme sanddyner. Du kan enten spasere eller sykle hit (5 km) fra Playa Blanca.
Gå ikke glipp av: Ta gjerne med piknikmat, for ettersom det er en naturstrand finnes det ikke så mange spisesteder.

Treningshotellet Club La Santa
På Lanzarote finner du hotellet som flere ganger har knepet førsteplassen i tester av typen ”Kanariøyenes beste treningshotell”. På Club La Santa kan du velge mellom flere enn 30 sporter, og du kan kombinere det med å sole deg og bade, spise godt og nyte bassenger og barneaktiviteter. Og det beste av alt: alle aktiviteter er inkludert i prisen.
Gå ikke glipp av: 18-hulls putting green og driving range, med personlig golftrener

Vinsmaking
Å kjøre rundt med leiebil i Lanzarotes vindistrikt, rundt Yaiza og Tinajo, er en vakker opplevelse. Fotostoppene blir mange ettersom naturen er så dramatisk, vinrankene står nedgravd i den svarte vulkanasken og beskyttes av steinmurer. Og at den lokalproduserte vinen er av høy kvalitet gjør det jo bare enda bedre. Malvasía er den vanligste druen.
Gå ikke glipp av: Stopp og smak vin på El Grifo, en av Spanias eldste vinbodegaer.

Yachthavnen Marina Rubicon
Lengst sør på Lanzarote ligger den fine småbåthavnen Marina Rubicon med loungebarer, kaféer og småbutikker med merkeklær og interiørartikler. Om kvelden tennes lyktene og strandpromenaden fylles av folk som rusler rundt, tar et glass vin og titter på båtene i solnedgangen. Fra hotell TUI Family Life Flamingo Beach kan du spasere til Marina Rubicon på en drøy halvtime langs strandpromenaden.
Gå ikke glipp av: Gatemarkedet på onsdags- og lørdagsformiddagene med smykker, håndverk og kunst.

5 grunner til å reise til Fuerteventura

Surfing
Fuerteventura er et kjent windsurfermekka og spesielt den nordlige delen av øya preges av surfekulturen. Her finnes alt en surfer kan ønske seg: bortgjemte strender og laguner, vill natur og en avslappet atmosfære i smågatene i Corralejo. Den pålitelige vinden på Fuerteventura gjør forholdene perfekte for wind- og kitesurfing, og det arrangeres mange internasjonale konkurranser her.

Gå ikke glipp av: Surferbyen Lajares på nordsiden av øya.

Sanddyner og øde strender
Det som skiller Fuerteventura fra de andre Kanariøyene er uten tvil strendene. Langs en strekning på mer enn 20 mil kantes øya av strender av ulik karakter. De fleste er brede og lange så det er god plass og vidstrakt utsikt over landskapet.

Gå ikke glipp av: Sanddynene i nasjonalparken Las Dunas, fem kilometer fra Corralejo.

Fiskerlandsbyer
Med leiebil kan du oppleve steder på Fuerteventura som ikke så mange finner. Den lille landsbyen Ayuy på vestkysten har ingen hotell, kun noen enkle men trivelige restauranter med fersk fisk og lekre skalldyr på menyen. Følg veien fra Pajara.

Gå ikke glipp av: Den dramatiske svarte stranden av vulkansand i Ajuy.

Dragefestivalen i Corralejo
En gang i året fylles himmelen over Corralejo av fargesprakende drager. En gyllen mulighet til å fylle Instagramkontoen! Dragefestivalen arrangeres ved Playa del Burro i begynnelsen av november og i tre dager samles dragefans fra hele verden seg for å konkurrere.

Quesería med øyas egen ost
Fuerteventura er kjent for sine velsmakende oster som produseres med tradisjonelle metoder. Øya har mange ysterier der du kan ta en titt innom og prøvesmake og få en omvisning, eller bare kjøpe med deg en god ost. Det produseres fersk og lagret geitost i ulike former, blant annet en ost som er dekket med cayennepepper.

Les mer og TUIs Kanariøyer

Kort oppsummert er Lanzarote en vulkanøy med spennende severdigheter, lange barnevennlige strender og behagelig ferieliv. Du kan besøke vulkanlandskap, grille lavasteiner og besøke naboøya La Graciosa. Fuerteventura har Kanariøyenes lengste strender, ørkenlikt landskap, behagelig vind og er perfekt for deg som vil sole deg, bade, sykle, løpe eller surfe.

Vi håper at vi nå har gjort det litt lettere for deg å velge mellom disse to reisemålene. Hvis du fortsatt er usikker kan du lese guiden vår Hvilken Kanariøy passer best for deg.