Kjærlighetslås – sikre deg evig kjærlighet

Legenden sier at når et elskende par fester en hengelås på en bro og kaster nøkkelen så garanteres man evig kjærlighet. Disse broene med hengelås kan nå ses over hele verden og har blitt en stor turistattraksjon.

Det sier at fenomenet med kjærlighetslåser begynte i Kina, og på 1960-tallet hang de italienske militære låser på Ponto Vecchio i Firenze når militærtjenesten var avsluttet.

Det var i 2007 verden eksploderte av kjærlighetslåser etter at den populære italienske filmen Ho Voglia di te hadde premiere. Filmen er basert på den italienske romanen som er skrevet av Federico Moccia. Hovedpersonen i filmen hang en kjærlighetslås på en bro og trenden ble et faktum.

800laslove
Kjærlighetslås som symboliserer evig kjærlighet.

Nå kan du finne låser i de fleste byer i Europa men uansett hvor vakkert det er skaper det også problemer. Pont de Arts i Paris klarte ikke tyngden av flere tonn(!) hengelåser og i 2014 gikk den i stykker. Man valgte da å bytte ut rekkverket med plexiglass og alle hengelåsene ble solgt på auksjon. Pengene, over 2 millioner kroner, gikk til veldedighet.

I mange byer er det i dag fritt frem for kjærlighetslåser, men vær forberedt på at låsen din kanskje ikke henger der ved ditt neste besøk. Mange byer renser nemlig broene en gang i måneden for at broen ikke skal ta skade.

5 fine broer med kjærlighetslås

  1. Brooklyn Bridge – New York, USA Broen mellom Manhattan og Brooklyn har blitt et symbol for byen. Ta en spasertur over broen og sikre deg evig kjærlighet.

  2. Makartsteg – Salzburg, Østerrike Rusle over Salzach River og fest en hengelås mens du nyter alpetoppene i det fjerne.

  3. Hohenzollern – Cologne, Tyskland Broen som går over elven Rhinen er så full av låser at det er vanskelig å se rekkverket. Finn din plass og sikre deg kjærlighet.

  4. Karlsbroen – Praha , Tjekkia Det er ikke enkelt å finne et sted for låsen din på Karlsbroa ettersom den er laget av stein. Men mange finner likevel sin egen måte å feste kjærlighetslåsen på.

  5. N Seoul Tower – Seoul N Seoul Tower er symbolet for Seoul. På vei opp i tårnet passerer besøkende en bro som nå er full av kjærlighetslåser i alle farger.

Ta med en hengelås og kjæresten din på en romantisk vårweekend og heng låsen blant alle andre eller finn en helt unik plass. Kanskje det er selve reisen mer enn låsen som sikrer deg kjærlighet – les våre tips til romantiske weekendbyer.