Kjærlighetslås – sikre deg evig kjærlighet

2018-01-18
Marianne M.
Legenden sier at når et elskende par fester en hengelås på en bro og kaster nøkkelen så garanteres man evig kjærlighet. Disse broene med hengelås kan nå ses over hele verden og har blitt en stor turistattraksjon.

Det sier at fenomenet med kjærlighetslåser begynte i Kina, og på 1960-tallet hang de italienske militære låser på Ponto Vecchio i Firenze når militærtjenesten var avsluttet.

Det var i 2007 verden eksploderte av kjærlighetslåser etter at den populære italienske filmen Ho Voglia di te hadde premiere. Filmen er basert på den italienske romanen som er skrevet av Federico Moccia. Hovedpersonen i filmen hang en kjærlighetslås på en bro og trenden ble et faktum.

800laslove
Kjærlighetslås som symboliserer evig kjærlighet.

Nå kan du finne låser i de fleste byer i Europa men uansett hvor vakkert det er skaper det også problemer. Pont de Arts i Paris klarte ikke tyngden av flere tonn(!) hengelåser og i 2014 gikk den i stykker. Man valgte da å bytte ut rekkverket med plexiglass og alle hengelåsene ble solgt på auksjon. Pengene, over 2 millioner kroner, gikk til veldedighet.

I mange byer er det i dag fritt frem for kjærlighetslåser, men vær forberedt på at låsen din kanskje ikke henger der ved ditt neste besøk. Mange byer renser nemlig broene en gang i måneden for at broen ikke skal ta skade.

5 fine broer med kjærlighetslås

  1. Brooklyn Bridge – New York, USA Broen mellom Manhattan og Brooklyn har blitt et symbol for byen. Ta en spasertur over broen og sikre deg evig kjærlighet.

  2. Makartsteg – Salzburg, Østerrike Rusle over Salzach River og fest en hengelås mens du nyter alpetoppene i det fjerne.

  3. Hohenzollern – Cologne, Tyskland Broen som går over elven Rhinen er så full av låser at det er vanskelig å se rekkverket. Finn din plass og sikre deg kjærlighet.

  4. Karlsbroen – Praha , Tjekkia Det er ikke enkelt å finne et sted for låsen din på Karlsbroa ettersom den er laget av stein. Men mange finner likevel sin egen måte å feste kjærlighetslåsen på.

  5. N Seoul Tower – Seoul N Seoul Tower er symbolet for Seoul. På vei opp i tårnet passerer besøkende en bro som nå er full av kjærlighetslåser i alle farger.

Ta med en hengelås og kjæresten din på en romantisk vårweekend og heng låsen blant alle andre eller finn en helt unik plass. Kanskje det er selve reisen mer enn låsen som sikrer deg kjærlighet – les våre tips til romantiske weekendbyer.

Lignende innlegg

7 reisemål for en vellykket jentetur

Drømmer du om å samle hele jentegjengen og reise bort en helg? Kombinere luksuriøse spabesøk og shopping med strandliv, treningstimer og partynetter – eller en herlig blanding av alt. Her finner du de beste reisemålene for en vellykket jentetur.
2019-04-01

Romantisk weekend i 5 europeiske byer

Hvem drømmer vel ikke om en romantisk weekend med kjæresten sin? Flykte fra den grå hverdagen og få tid til hverandre med romantiske middager og spaserturer hånd-i-hånd. Her følger noen tips til våre mest romantiske storbyer. Uansett om du ønsker kulturopplevelser, storbyshopping eller gourmetmat til en billig penge.
Marianne M. Marianne M. 2019-02-28

Barbados – et perfekt reisemål for en romantisk ferie

Blendene hvite strender, turkist vann og tropisk vegetasjon. Barbados har virkelig alt du kan forvente deg av et karibisk paradis, og litt til. Svøm med skilpadder, besøk botanisk hager og avslutt dagen på klippene ved Northpoint foran en magisk solnedgang. Det er helt klart til Barbados du skal reise for å få en virkelig romantisk reise med kjæresten din.
2019-02-27

Nyttårsweekend – hit skal du reise

Ta noen ekstra fridager og feir nyttårsaften utenlands. Si ha det til det gamle og skål inn i det nye året i en av Europas sjarmerende storbyer. Opplev nye steder, nyt god mat, fantastiske hotell, kjenn historiens vingeslag og få minner for livet under din nyttårsweekend. Her finner du 5 tips til storbyer som tar nyttårsfeiringen til nye høyder.
Marianne M. Marianne M. 2018-12-12