Reiser
til
Athen

Pris fra

...

Våre hotell

11 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel
  • Enkel middagca. 150,-
  • 1 liter vannca. 8,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskjell+1 time
  • HovedstadAthen
  • SpråkGresk
  • Befolkning10 750 000

Reiser til Athen

Athen

I Athen kombineres antikk og moderne historie med et variert kulturliv, museer i verdensklasse, trendy shopping, et stort utvalg av spisesteder og utendørskonserter om sommeren. Athen passer like bra for en weekendreise når du vil kombinere storbypuls med strandliv, som utgangspunkt når du vil begi deg ut i den greske øyverdenen.

Bouzouki og antikke templer

Athen har alltid vært en av Europas viktigste kulturhistoriske byer, og den har samtidig lykkes i å kombinere dette med sin rolle som en moderne storby. Midt blant uteserveringer, neonskilt og tutende busser finner du antikke søyler som Sokrates en gang kan ha lent seg inntil. Har du stått oppe på Akropolis, ved foten av de mektige søylene, og blitt minnet om demokratiets vugge, så vet du at Athen ikke kan sammenlignes med noe. Du kan rusle rundt blant antikke ruiner om dagen for deretter å tilbringe kvelden på en bouzoukiklubb.

Shopping, souvlaki og Syntagma

Athen har så utrolig mye å by på. Du kan shoppe langs bulevardene rundt det myldrende Syntagmatorget eller Athens gamle bydel Plaka. Her blir du møtt av et virvar av smug og trange smågater der tavernaer med rutete duker ligger side om side med barer, nattklubber og suvenirbutikker. Aldri smaker en souvlaki, gresk salat med tomater, agurk, mild rødløk og oreganokrydder geitost og et glass retsina så godt som i sitt rette miljø.

Opplev den greske øyverdenen

På denne delen av fastlandet er severdighetene praktisk talt umulig å telle. Hvis du har lyst å dra ut i den greske øyverdenen kan du ta båten fra Pireus til noen av øyene Hydra, Egina, Poros og Mykonos.v

Bestill et cruise til Athen

Med TUI kan du også dra på cruise til Athen. Å dra på cruise er en komfortabel måte å reise på og du får se flere reisemål på en reise. På et cruise til Athen har du mulighet til å se Europas vugge. Byen fikk en ansiktsløfting til Sommer Ol i 2004, og du finner moderne og antikt side om side. Besøk historiske Parthenon på Akropolis-klippen eller den antikke bydelen Plaka som stammer fra år 600 f.Kr. Her kan du se alle TUIs cruise i Middelhavet.

Ferietilbud i/på Athen