2018-10-25

Surf jorden rundt – reisetips utenlands for både nybegynnere og proffe surfere

Sett sammen en egen surfereise eller pass på å ta noen surfeleksjoner i den neste ferien din. Vi tipser om noen av verdens beste steder for å surfe. Her finnes det noe for alle, både nybegynnere og profesjonelle surfere.

I Portugal kan du kombinere en storbyweekend med en surfereise.

Reis til Lisboa for å oppleve historiske brosteinsbelagte gater og trendy havneområder. Surfe kan du gjøre på strendene Guincho Carcavelos, Caparica og Lagoa de Albufeira en kort biltur fra byen. Så klart finnes det flere surfeskoler med leksjoner og brettleie i områdene. Europas sydvestre punkt er Sagres-halvøya i Portugal. Kanskje det er det unike landaskapet som skaper topp forutsetninger for å surfe her. I og rundt Sagres finner du surfestrender som Arrifana, Amado og Tonel. Litt lenger øst på Algarvekysten finner du Praia de Faro-stranden som passer ekstra bra for nybegynnere.

Midt i Las Palmas, Gran Canarias hovedstad ligger stranden Las Canteras der du kan bølgesurfe.

Det er først og fremst lengst vest på stranden, nærmest piren, der de beste bølgene er. Her finnes det også flere surfeskoler å velge mellom. Når det er tid for lunsj er det bare å gå opp til området ovenfor stranden, der ligger tapasbarer og butikker vegg i vegg. Uansett hvor du bor på Gran Canaria er Las Palmas vel verdt et besøk, uansett om det er for å oppleve salte surfestenk eller rusle i koselige gater.

På Fuerteventura er surfekulturen størst i Corralejo.

Vind- og kitesurfing er svært populært På Fuerteventura, men det finnes også flere bra steder for bølgesurfing. På Punta Elena og Punta Blanca er det mange som tar sin første bølge. Flag Beach og El Cotillo lokker surfere av alle nivåer mens strendene Bristol, Bubble og Majanico er best å overlate til de proffe. Det er ikke uten grunn at Fuerteventura av og til kalles Europas Hawaii.

tui-inspiration-surfe-0275585
I Corralejo på Fuerteventura dreier mye seg om surfing av ulike slag.

Her kan du lese om våre hotell i Corralejo.

På Lanzarote er det vanligvis gode bølger ved strender som La Santa og El Quema

Strendene Famara, Cuchara og Arrieta byr på litt snillere bølger og ved Jameos del Agua kan du finne de lengste bølgene hvis vinden er riktig.

Lille Costa Rica lokker med heftige opplevelser

Her finner du fantastiske strender og unikt dyreliv, og du kan vandre over hengebroer høyt oppe blant tretoppene omgitt av jungelens lyder. Men du vil naturligvis vite hvor du kan surfe i Costa Rica? Svaret er at her finnes det mye å velge mellom for alle kunnskapsnivåer. Landet har kyst mot både Det karibiske hav og Stillehavet men de fleste holder seg til Stillehavskysten.

Hikkaduwa på Sri Lanka er et velkjent surfereisemål.

Hovedveien som går gjennom hele Hikkaduwa kantes av dykkesenter, små barer, fargerike kaféer og selvfølgelig sufeskolene. Flest surfeskoler finner du jo lenger sør på veien du går. Ønsker du litt variasjon kan du også prøve Mirissa, et lite sted på Sri Lankas sydligste punkt.

Agadir er et populært reisemål

Det er mye takket være de lange strendene ved Atlanterhavskysten. Bo på Robinson Club Agadir eller Paradis Plage Resort for luksuriøst resortliv med tilgang til surfeleksjoner. Prøv en leksjon (eller 100). Passer både nybegynnere og erfarne surfere. Gå ikke glipp av et besøk til eventyrlige Marrakesh fylt av krydder, mosaikk og basarer.

tui-surfe-marokko-robinson-0313103
Vil du dra på surfereise til Marokko kan du bo på hotell Robinson Club Agadir.

Brasil er mer enn bare samba, fotball og Copacabana

Med en kyst på 7500 km er det en sterk surfekultur i landet. Rundt Rio de Janeiro finnes det alle muligheter til å surfe på strender som Macumba, Arpoador og til og med på den klassiske stranden Ipanema. Lengre nordover finner du Natal dit mange reiser på sol- og badeferie. Surfere drar til strendene Ponta Negra, Artists Beach og Pipa Beach.

I Syd-Afrika lever man for surfingen

Det gjør man også i Australia. Se opp for haier bare ; ). Er du nybegynner er Muizenberg et bra sted å prøve seg.

Eat pray and… SURF!

Dette kunne vært mottoet for en reise til Bali. Surfernes favorittsted på øya er området Canggu. Der samles lokalbefolkningen og surfere fra hele verden for å forsøke å fange øyas beste bølger. Men stranden i Kuta passer også for surfing. I Kuta finnes det også mye annet å gjøre, det finnes blant annet mange barer og et bra partyliv.

En liste over surfesteder er så klart ikke komplett uten å nevne Australias gullkorn...

... som Byron Bay, Manly Beach og Lime rock. Fakta er at surfestrender i Australia er et helt kapittel for seg selv, og man kan skrive spaltevis om steder som Gold Coast og Sunshine Coast etc. I Australia kan du også besøke flere surfefestivaler som den i Noosa eller Byron Bay.

Bonustips: Surf på et skip! Dra på cruise med Symphony of the Seas

Om bord kan du surfe med hjelp av deres bølgemaskin. Symphony of the Seas cruiser mellom reisemål som Caymanøyene, Bahamas og St Martin i vinterhalvåret, eller Capri, Roma og Barcelona i sommerhalvåret.