Slik skaper hotellene den perfekte smaksopplevelsen

2018-06-07
Marianne M.
Alle sansene våre spiller en viktig rolle for hvordan vi opplever ferien. Solvarm hud, vakre landskap og lyden av bølger som ruller inn mot stranden stimuler mange av sansene våre, men en av våre aller viktigste sanser, smaken, er definitivt av stor betydning for ferieopplevelsen. Hotellene vet naturligvis dette, og her kan du lese mer om hvordan de skaper perfekte smaksopplevelser for deg i ferien.

Mat er en viktig ingrediens for de fleste i ferien. Både før og etter reisen. Av og til velger vi reisemål basert på hvilken mat som serveres der, og en ekstra god middag kan fort bli det sterkeste ferieminnet. Uansett om det er en ekte luksusmiddag à la fine dining eller den lokale spesialiteten så anstrenger hotellene seg for å finne nettopp det som setter gullkanten på ferien din.

Hva betyr Sensatori?

God mat er en viktig del av å komme i balanse i ferien. På TUI Sensatori-hotellene er alle sanser viktige. Navnet er en kombinasjon av engelske sense (sans) og det japanske ordet satori som betyr oppvåkning. Et krav for å få kalle seg et Sensatori-hotell er at det finnes minst fire gourmetrestauranter på hotellet. Et hotell som definitivt lever opp til det som kalles Gourmet Inclusive er TUI Sensatori Resort Riviera Cancun i Mexico.

Her tar de maten på ramme alvor. De har en bar som serverer 31 ulike varianter av det som er manges favorittdrink om sommeren – mojito. I tillegg tilhører de hotellkjeden Karisma som har som mål å være i forkant med moderne matlaging.

Molekylær matlaging

Hotellet har også satset på molekylær matlaging der kokkene bruker råvarene på en annen måte for å skape nye spennende smaksopplevelser. Molekylær matlaging betyr at de jobber med råvarens kjemiske og fysiske sammensetning. For eksempel, til vanlig heller vi bare litt balsamicoeddik over salaten vår, men i molekylær matlaging skaper vi isteden små vakre perler av balsamicoeddik som vi strør over salaten.

En drink kan serveres i form av en sfære, istedenfor saus kan du få skum laget av chorizo. Hvis du har lyst å prøve noe helt spesielt kan du bestille bord på Le Chique som er en av Riviera Cancuns restauranter. Her serveres en spennende smaksmeny som følger alle reglene innen molekylær gastronomi. Restauranten er populær, og har blant annet hatt besøk av René Redzepi fra den 2-stjerners Michelin-restauranten Noma i København.

Lokale råvarer og egen urtehage

Fra Karisma og Mexico gjør vi et hopp til Atlantica og Middelhavet. Også på Atlanticas hotell er maten en stor del av hotellopplevelsen. Råvarene skal være av beste kvalitet og menyene lages etter sesong. På mange av Atlanticas hotell har de i tillegg egne urtehager. Atlanticas motto er at maten skal holde samme høye kvalitet uavhengig av antall gjester, dvs. uansett om det skal lages mat til én person eller til 800 personer.

På Atlanticas hotell rundt/i Middelhavet kombinerer de tradisjonell og moderne matlaging, både når det gjelder oppskrifter og matlagingsteknikker. Det ser ut til å være et vinnende konsept. Bare i år har Atlanticas restaurant Jasmine blitt nominert til World Luxury Restaurant Award for sine asiatiske menyer. I nomineringen fremheves de unike menyene med inspirasjon fra Kina, Japan, Korea, Thailand og Singapore der kokkene lager sine egne moderne tolkninger av dim sum, nudler og sashimi.

Restauranten Jasmine finner du på TUI Sensatori Resort Aphrodite Hills.

tui-sensatori-aphrodite-hills-atlantica-800x600-i_0273002
Rettene som serveres på Jasmine er til for å deles og nytes sammen.

Mange Michelinkokker kan bli en bra suppe

Men uansett hvilke trender som er i skuddet, finnes det noe som er viktigere enn alt annet når det gjelder å lage god mat – hvilke kokker du har på kjøkkenet.
”The secret to success is surrounding yourself to the right people. It’s vital to have the right head chef at the helm,” forteller Andria Theodorides som jobber på Atlantica.
At en av deres restauranter er blitt nominert som en av verdens beste luksusrestauranter er kanskje ikke så rart med tanke på at Atlantica ikke bare velger ut de beste kokkene, de hjelper også kokkene til å utvikle seg. Hvert år sendes en kokk fra utvalgte hotell til Belgia for å lære så mye som mulig fra Michelinkokker. Hvis du har lyst til å bedømme hva de har lært seg kan du besøke følgende hotell:

Restauranten The Blue Bay på Sensimar Impieral har i tillegg til Michelinutdannede kokker også menyer som er komponert av kokken Franky Vanderhaeghe som er belønnet med to Michelinstjerner. Og på Sensimar Kalliston finner du også en av Hellas største vinsamlinger som er lagret i hotellets egen vinkjeller.

Lignende innlegg

Luksuriøse RIU-hotell i vinter

RIU er vårt mest luksuriøse RIU-hotell. De ligger alltid ved stranden, servicen er førsteklasses og det store utvalget av mat holder høy kvalitet. Her tipser vi om vinterens herligste bosteder på Kanariøyene, Kapp Verde, og litt lengre unna som Maldivene og Zanzibar.
2019-06-24

På Blue Star Euophoria kombineres luksus med bærekraft

Euphoria Resort er et nytt 5-stjerners hotell i den pittoreske fiskerlandsbyen Kolymvari. Det ligger på et 60 000 kvm stort strandområde, omgitt av ren natur og krystallklart vann. Euphoria Resort ligger ikke bare nær den historiske byen Chania (23 km unna), men det er også et perfekt utgangspunkt for alle stedene som du bare må besøke på vestre Kreta: de berømte eksotiske strendene Phalassarna og Elafonissi og den fantastiske lagunen eller Balos.
2019-06-13

Hotell på Mallorca der all inclusive er inkludert

Å lete etter restaurant på tom mage er aldri morsomt. Å gå fra det ene stedet til det andre og føle at det ikke finnes noe for alle i familien er enda verre. Energien går tom og humøret faller. Velg isteden et hotell der all inclusive er inkludert i prisen og gå til dekket bord til frokost, lunsj og middag.
2019-06-10

7 Instagram-vennlige hotell du kan bestille i sommer

For mange folk i bildet, bassenger som ligger i skyggen og trær som står i veien for havutsikten? Disse familiehotellene har flere perfekte steder for Instagram. Fortsett å les for å ta sommerens flotteste bilder.
2019-05-06