2017-07-20

Maksimal frihet med leiebil i ferien

Med en leiebil øker mulighetene til å skreddersy ferien etter dine ønskemål. Du kan bruke god tid, utforske bortgjemte skatter og dra på spontane turer. Møt familien Lindqvist som gjør sine ferier til de reneste oppdagelsesferdene.

Det var under en USA-reise for drøye 10 år siden som Johan Lindqvist og hans kone Katrina leide bil for første gang. Paret skulle kjøre den uimotståelige veien fra Miami til Key West.

– Å leie bil virket på forhånd som å være det enkleste og mest prisgunstige reisealternativet. I virkeligheten var fordelene betydelig flere, sier Johan Lindqvist

Siden USA-ferien har Johan og Katrine fortsatt å leie bil når de er på reise. I dag har de også døtrene Smilla, Ebba og My, og hele familien har vært med på fantastiske opplever i feriene, mye takket være leiebilene.

– Av og til har vi kun vært borte noen dager og likevel rukket å se mye takket være leiebilen. Vi trenger ikke å tilpasse oss avgangs- eller ankomsttider og velger selv hvordan vi vil disponere tiden. Med leiebil har du total frihet i ferien, mener Johan.

Familien Lindqvist leier som regel bil på Internett før avreise slik at alt er bestilt og klart ved ankomst. Både Johan og Katrina registrerer seg som sjåfører, slik at begge også får mulighet til å være passasjer og beundre omgivelsene som suser forbi utenfor vinduet. Det er ikke uvanlig at noen i familien får øye på noe spennende som gjør det fristende å ta en avstikker.

– Som regel har vi sett ut de ulike utfluktsmålene på nett, men vi lar også muligheten for å være spontan langs veien være åpen. Og når vi spiser på restaurant spør vi ofte personalet om utfluktstips. Vi har funnet øde strender, safariparker og fantastiske vingårder som vi aldri hadde fått se uten leiebil og tips fra lokalbefolkningen.

leiebil-tui
Med leiebil kommer du deg enkelt utenfor allfarvei. Husk kart!

Fem minner fra turer med leiebil

Johans fem beste minner fra familiens ferier er:
  1. Toscana, Italia ”Etter tips fra lokalbefolkningen dro vi til vingården Casanova di Nero. Mor i huset bød på kald spekemat, svartkål og en spesifikk årgang av en rødvin som er rangert som verdens beste. På samme tur dro vi på måfå høyt opp i fjellene, langs en gammel vei fra romertiden. Midt ute i ødemarken var det en restaurant, Il Tufo Allegro di Pichini Domenico, der vi spiste en deilig trøffelpasta mens vi så utover den toskanske landsbygdas frodige vingårder.

  2. Reykjavik – Husavik, Island ”En weekend da vi kjørte fra Reykjavik til Husavik. Reiseveien i seg selv var et høydepunkt med den vakre naturen og de mektige snøkledde fjelltoppene. Underveis prøvde vi hvalsafari, var med på en utflukt med islandshester og badet i varme kilder. En fartsfylt ferie der vi virkelig maksimerte de få dagene på Island.”

  3. New York, USA ”Dette var en sånn reise da vi lot spontaniteten styre og endte opp på flere herlige vingårder på Long Island. For oss var det litt uventet å finne så genuine, innbydende og talentfulle vinprodusenter der. Vi tok også sjansen på å kjøre ned med bilen på stranda en tidlig morgen og så når solen sto opp i Atlanterhavshorisonten.”

  4. Bretagne, Frankrike ”En ettermiddag tok vi en tur med bilen ned til en strand i nærheten av Vannes som vi synes så innbydende ut. Der fant vi ville østers som vi åpnet og prøvesmakte sammen mens vi satt på stranden. Vi besøkte også flere øde strender der vi ruslet rundt i frihet og nøt stillheten.”

  5. Kreta, Hellas ”Her hadde vi fått tips om flere strender som skulle være unike. En av dem lå i den lille landsbyen Matala, der hippier skal ha bodd i grotter på 1960-tallet. En annen lå i landsbyen Kommitader der vi vandret langs Imbrosravinen, med vakker utsikt over Middelhavets glitrende vann. Vi fant også en enestående restaurant, Peskesi. Der brukte de kun økologiske råvarer og laget tradisjonelle, greske retter med moderne vri. ”

Lurt å huske på når du leier bil i ferien

  1. Å bruke GPS til navigering er bra, men sørg for at du også tar med deg en gammeldags papirkart . Ikke bare er det godt å ha noe å falle tilbake på hvis teknikken streiker, det er også ofte lettere å få oversikt og generell forståelse av hvor stedene ligger i forhold til hverandre.

  2. Sjekk at du har nok penger på kredittkortet til depositum eller egenandeler som bilutleiefirmaer ofte reserverer på kortet ditt. Det kan være en ganske stor sum, avhengig av om du har tegnet en egenandelsforsikring eller ikke.

Ble du inspirert? Gjør som familien Lindqvist og lei bil på din neste ferie du også!