2017-03-10

Guide til golfferie i Belek, Tyrkia

Belek i Tyrkia er et av Europas største golfreisemål. Det som en gang bare var en liten landsby utenfor Antalya kalles nå med rette for en riviera – med hotell og golfbaner i verdensklasse. Kombinasjonen av førsteklasses golf med sol, bad og luksuriøse bosteder er vanskelig å slå. Og ifølge den tyske golfkølledesigneren Benjamin er nattgolf noe du ikke må gå glipp av.

Belek

Benjamin har spilt golf i over 18 år og har jobbet i bransjen i 10 år. I dag har han et eget firma, HIO Fitting i München, som spesialiserer seg på å produsere individuelt tilpassede golfkøller. Han er også en hyppig gjest på golfklubbene i Belek.

Hva er det som er så fristende med golf i Tyrkia?

Først og fremst så er det klimaet og perfekte forutsetninger for golf året rundt, til og med om vinteren. Dessuten er været stabilt og pålitelig. Jeg har vært der ca. 10 ganger, og været har alltid vært bra.

Hvordan skiller golf i Tyrkia seg fra golf i Tyskland?

Bortsett fra været, som er den største forskjellen, så er faktisk golfbanene ofte mer velholdte en i Tyskland. De har for eksempel en European Tour-bane som er veldig morsom å spille på – det er den samme som proffene spiller på. I Belek ligger også den første golfbanen i Europa som er helt opplyst om natten, Carya Golf Club.

Er det favorittbanen?

Ja, Carya Golf Club og National Golf Club er mine to favoritter. Begge ligger på den tyrkiske rivieraen, nær Antalya og du blir tatt velig godt tatt i mot, nesten som en proff. Servicen er topp og restaurantene er i tillegg veldig bra.

Er det ikke litt rart å spille golf midt på natta?

Jo, det er litt rart, men veldig morsomt. Vi spilte en runde midt på natten i slutten av august, på bursdagen min. Det var en morsom opplevelse i den varme sommernatten. Ved femtende tee ble jeg overrasket med en late night buffé med snacks, frukt, chai-te og coctailer. Den gjorde tydeligvis susen for etterpå fikk jeg til en sjelden eagle på neste hull.

Hvodan er Belek sammenlignet med andre steder du har spilt golf?

Jag har spilt golf i Italia, Portugal, Østerrike, Florida og flere andre steder. Det som gjør at Tyrkia og Belek skiller seg ut er gjestfriheten på banene. Servicen er alltid fantastisk. Du føler deg hjemme med en gang og det er et mye mindre kultursjokk enn forventet. De har også svært godt utdannede trenere for alle nivåer og de er gode i engelsk. Så hvis du spiller med noen som er bedre enn deg kan dere ha samme lærer for de tilpasser seg etter deres ulike nivåer.

Hva skal man tenke på når man bestiller en reise?

Vurder om du skal ta med dine egne køller. Hvis du ikke skal spille så veldig mye er det vel verdt å heller leie køllene i Tyrkia. De leier ut gode køller, og det er både enklere og billigere hvis du bare skal spille noen runder.
Det er også lurt å bestille green fee på forhånd, slik at du selv kan velge når du vil spille. Og du trenger ikke bekymre deg for å forhåndsbestille transport mellom flyplass og hotell eller utflukter til golfbanen. Det er prisgunstig å bestille transport på reisemålet, og det er også godt organisert av både hotell og golfbanen.

Har du blitt påvirket av urolighetene i Tykia når du har vært der?

Nei, jeg har aldri merket noe. På den tyrkiske kysten er det generelt veldig rolig med tusenvis av hotell, og det er ingen trusler mot golfbanene. Jeg synes Tyrkia ofte får ufortjent dårlig rykte, sammenlignet med f.eks. Frankrike der det også har vært urolig i perioder.

nattgolf-buffet-belek-tui-800x600
Kveldssnacks på golfbanen - en perfekt kombinasjon.

Benjamins fire beste golftips i Belek, Tyrkia

  1. 1. Prøv nattgolf – benytt anledningen til å spille golf under en mørk stjernehimmel på den helopplyste banen Carya Golf.

  2. 2. Vurder å leie golfkøller – praktisk hvis du ikke skal spille så mye

  3. 3. Bestill tider på forhånd for ikke å risikere å måtte spille på ugunstige tider

  4. 4. Bestill transport på reisemålet – det er prisgunstig og godt organisert av både hotell og golfklubber

Fikk du lyst til å spille golf i Belek? TUI har flere fine hotell i området, det ene har til og med egen golfbane.