Gode tips om Curaçao

Curaçao utgjør, sammen med øyene Aruba og Bonaire i Karibien, noe som kalles for ABC-øyene. Her finner du krystallklart vann, naturopplevelser og snorkling i verdensklasse.
I samarbeid med Curaçaos turistbyrå

Curaçao er et tropisk paradis som står på manges ønskeliste. Her tipser vi om øyas beste strender, hva du ikke må gå glipp av og den beste tiden for å besøke dette paradiset.

Hus på Curacao.
Curaçaos velkjente hus.

Hvordan er været på Curaçao?

Curaçao har en gjennomsnittstemperatur på 28 grader og du slipper å fryse uansett når du reiser. Øya har sommer hele året, men i oktober kan det komme noen regnskurer. Curaçao er derimot heldig og ligger utenfor orkanbeltet.

Hva kan man gjøre på Curaçao?

Øya tilbyr litt av alt, uansett om du vil ha eventyr i det vakre landskapet, severdigheter eller båtturer, shopping og uteliv med lokale spesialiteter.

I den kulturelle og historiske hovedstaden Willemstad er det en herlig blanding av restauranter, butikker og markeder. På øyas 444 kvadratmeter ligger det også en begivenhetsrik kulturarv som tiltrekker seg kultur- og historieinteresserte. Hovedstaden står i tillegg på UNESCOs verdensarvliste.

Curaçao har mange fantastiske strender.
Curaçao har mange fantastiske strender.

Hvilke strender er de fineste på Curaçao ?

På tropiske Curaçao finnes det naturligvis mange fantastiske strender.
For avslapning, bad og snorkling er Playa Piskado og Blue Bay Beach det perfekte valget. Her kan du slappe av med utsikt over de vaiende palmene og blå vannet. Hvis du på den andre siden vil ha fred og ro og en strand med litt færre mennesker, gå til den nordlige delen av øya. Playa Kenepa Grandi, også kalt Great Knip, er vakker og fredfull.

Uansett hvilken strand du velger vil du ikke bli skuffet. Øya har over 35 stykker.

Hvor bor du på Curaçao?

Området rundt Blue Bay er det beste stedet for sol- og strandentusiaster. Det krystallklare vannet gjør stedet idyllisk for dykking og snorkling. De fine strendene på vestkysten ligger ikke langt fra dette området.

Den beste måten å komme seg rundt på er å leie bil og ta en tur nordover. Her finner du stranden Kleine Knip, som også er perfekt for bading, snorkling og dykking. Gå heller ikke glipp av Klein Curaçao.

Vannet på Curaçao skifter i en herlig turkisblå farge.
Vannet på Curaçao skifter i en herlig turkisblå farge.