8 gratis reise-apper

Reisen står for døren og kofferten er pakket. Det er klart for avreise. I dag har de fleste en smarttelefon i lommen når de drar på ferie, noe som kan være praktisk i mange situasjoner. Vi har derfor samlet 8 gratis apper som er gode å ha når du skal ut å reise.

Gratis reise-apper

  1. Maps.me – detaljert kart med søkefunksjon som dekker over 300 land og øyer. Appen kan dessuten lastes ned så den kan brukes uten internettilkobling. Finnes til iOS og Android.

  2. XE Currency – smart valutakalkulator, så du slipper å stresse med hovedregningen ved kassen eller på markedet. Appen fungerer uten Internett. Finnes til iOS og Android.

  3. Google Translate – skriv, lytt og lær setninger som er nødvendig på reisen. Appen oversetter til og fra nesten alle språk. En ny funksjon i appen gjør at man via kameraet kan få oversatt alt fra menyer til veiskilt – velg bare kameraet i appen og plasser det over teksten som ønskes oversatt

  4. TripAdvisor – skriv ditt reisemål i søkefeltet og få masse tips til opplevelser, restauranter m.m. Appen finnes til både iOs og Android.

  5. Foodspotting – finn akkurat den retten du ønsker å spise. Her kan du se hva dine venner og eksperter anbefaler. Her kan du enkelt finne alt fra den lekreste burger til de flotteste donutsene.

  6. Check my Trip – Holder oversikt over alle reisene dine, tidspunkt for f.eks. innsjekking, ombordstigning, endringer og eventuelle forsinkelser m.m.

  7. Pokemon Go – Vi vet at dette er så 2015 og at hysteriet har lagt seg. Men å jakte på Pokemons er en morsom og annerledes måte å oppdage uventede steder på. Du kommer definitivt til å finne steder der ingen andre turister er.

  8. Lonely Planet – Få tilgang til de klassiske guidebøkene for hundrevis av byer på mobilen din. Eller rettere sagt ca. en tredjedel av det som dekkes i guidebøkene, for i appen har man nemlig fokusert på de siste tipsene og den nyeste informasjonen. Det er altså ikke like mye historie og bakgrunnsinformasjon som i bøkene. Isteden kan du få tips om saker du kan se og gjøre basert på din GPS-posisjon og vi liker spesielt godt at man kan sette et bokmerke ved tips og steder.

Psst! Du vet vel at TUI har to helt egne apper

For å ikke skryte for mye av oss selv tar vi dem ikke med i listen, men smarte reisearrangører har selvfølgelig også smarte apper for sine smarte reisende. TUI Norge-appen lar deg drømme, søke, bli inpirert og bestille reiser, utflukter og tillegg. Du kan også chatte med guidene på reisemålet og telle ned timene til avreise. Bamse Club er appen for alle unge globetrottere. Her kan barna møte Bamse når de vil. Perfekt som underholdning på flyet eller når de ikke klarer å slutte å snakke om Bamse tre uker etter at dere har kommet hjem.