Snorkling i Hellas

Hellas’ turkise vann og hundrevis av øyer har alle forutsetninger for fantastisk snorkling, men hvor skal du dra for å finne den beste snorklingen?

I samarbeid med Det greske turistbyrået
greecelogo

Det er noe spesielt med å gå ned i det varme, turkise vannet med dykkemaske og snorkle. Å oppdage en hel verden under vannflaten og se fisker og koraller i alle regnbuens farger. Det finnes mange herlige steder å snorkle i Hellas, og her kan du lese mer om våre fem favoritter.

Luotro og Elafonissi Beach på Kreta

Kreta har alt og litt til. Strender, den vakre byen Chania, vingårder, fjellandsbyer og bra snorkling. Best snorkling finner du ved Elafonissi Beach der vannet er fantastisk klart og minner mer om Vestindia enn om Middelhavet. Også ved Loutro, en bilfri by på Kreta, finner du mye bra snorkling ved klippebad.
Les mer her om snorkling på Kreta.

Vannet ved Elafonissi-stranden er krystallklart.
Vannet ved Elafonissi-stranden er krystallklart.

Marathias Beach på Zakynthos

Zakynthos er en paradisøy som du ikke må gå glipp av. Her kan du kombinere kritthvite strender med bra snorkling. 25 km sydvest for Zakynthos by, nær Keri, ligger denne vakre stranden. Mange turister finner aldri veien hit, noe som gjør at det ikke er trangt uansett når du besøker stranden. Vannet er klart og turkist og rammes inn av klipper og grønne pinjetrær. Her kan du se både murener, blekksprut og andre fine fisker.

På Marathias Beach på Zakynthos kan du se både murener og blekksprut.
På Marathias Beach på Zakynthos kan du se både murener og blekksprut.

Agia Anna Beach på Amorgos

Øya Amorgos ligger i Kykladene og sies å være Hellas’ mest romantiske øy. Her kan du vandre langs eselstier, bade i bortgjemte badebukter og svømme i undervannsgrotter. Stranden Agia Anna Beach liger 3 km nedenfor byen Chora, her ble filmen Det store blå spilt inn og snorklingen er fantastisk. Vannet er krystallklart og det finnes masse fisk å se på rundt klippene.

Agia Anna Beach på Amorgos klassifiseres som en av de vakreste strendene i Hellas.
Agia Anna Beach på Amorgos klassifiseres som en av de vakreste strendene i Hellas.

Kassiopi Beach på Korfu

Kassiopi er en liten havneby på nordøstre Korfu, ca. 3 mil fra Korfu by. Stranden består av rullestein, så badesko kan være lurt å ha med. Her er vannet nesten gjennomsiktig og merkelig nok er det bare noen få personer som finner veien hit, noe som gjør det enda bedre.

Les mer om Kassiopi her

Stranden i Kassiopi på Korfu er som skapt for snorkling.
Stranden i Kassiopi på Korfu er som skapt for snorkling.

Psalidi og Agios Fokas på Kos

Psalidi Beach ligger bare 3 km fra Kos by og er øyas mest kjente strand. Langs Psalid finner du Agios Fokas Beach der vannet er veldig klart og det er perfekte forhold for snorkling.

Vakker strand i Hellas
Hele veien fra Psalidi til Fokas på Kos byr på bra snorkling.

Har du lyst til å lese mer om Hellas? Her finner du de 8 beste strendene i Hellas som du bare må besøke!