Europas 5 mest populære byer på Instagram

Mange bruker Instagram som inspirasjon når de skal bestille en reise, og med en billion aktive brukere per måned er du garantert å finne gullkorn i denne appen som du ellers ville gått glipp av. Men hvilke byer i Europa topper listen over de mest populære på Instagram?

Glitrende skyskrapere, spaserturer over broer og piknik i parker – herlige bybilder finnes det mange av på Instagram. Verdens mest instagrammede sted er Disneyland i California med 15 millioner hashtags. Men hvordan ser det ut i Europa? Her kan du se de 5 mest populære byene på Instagram akkurat nå, og hva som er mest fotografert.

1. London, England

Englands hovedstad London topper listen med bilder på Big Ben (nesten 3 millioner hashtags!), London Eye, Tower Bridge, Westminister og Buckingham Palace. Oxford street og Tate Modern fotograferes også mye.

Big Ben and Houses of Parliament
Big Ben er veldig instagramvennlig.

2. Paris, Frankrike

Romantiske Paris ligger på andre plass på denne listen. Champs Elysees er mest fotografert, etterfulgt av Eiffeltårnet, Disneyland Paris, Louvre og Notre Dame. Og så klart kaféer, torg og gatelykter.

800louvren
Louvre blir fotografert daglig.

Barcelona, Spania

I Barcelona topper hashtag #Gaudi etterfulgt av La Sagrada Familia instagramfeeden og på tredje plass er FC Barcelona’s stadion Camp Nou. Høyt ligger også La Rambla og Park Güell.

800barcelona
Gaudis kunstverk er populære i Barcelona.

4. Roma, Italia

På fjerdeplass finner vi Roma dit reisende valfarter for å kjenne historiens vingeslag. Instagramfeeden toppes av Vatikanet, Colloseum, Pantheon og Fontana de Trevi. Men også bydelen Trastevere og Piazza Navona er med på toppen.

800rome
Nesten alle som har vært i Roma har et bilde av Fontana di Trevi på telefonen.

5. Berlin, Tyskland

Berlin tar femteplassen og naturligvis er det Berlinmuren som er mest populært, etterfulgt av Alexanderplatz og TV-tårnet eller Fernsehturm som det heter på tysk.
Ingen forlater Berlin uten å fotografere Berlinmuren.

800berlin
Ingen forlater Berlin uten å fotografere Berlinmuren.

Hvis du allerede har besøkt alle byene på listen, har vi mange andre weekendreiser/storbyferier med instagramvennlige motiver.