Blue Star 2.0 – nyt, opplev & bidra positivt

Fra april 2020 står navnet Blue Star for noe nytt og enda bedre. Vi utvikler disse 50 favoritthotellene slik at du kan nyte feriedagene på en måte som reduserer belastningen på miljøet, klimaet og lokalsamfunnet.

Samtidig som Blue Star-hotellene tar flere store steg mot økt bærekraft finner du naturligvis fortsatt alt ”det vanlige”. Altså det som har gjort Blue Star til noen av våre mest populære hotell, dit mange reiser tilbake år etter år. Hotellene har fine bassengområder, frodige hager, gode restauranter og rom eller leiligheter med plass til mange. Men i denne artikkelen fokuserer vi kun på det bærekraftige aspektet.

Barn med badeleker ved et basseng
Bilde fra Blue Star Atlantica Sungarden på Kypros.

Klimakompenserte reiser

Alle Blue Star-hotellene er inkludert i TUIs program for klimakompensasjon. Kort sagt betyr det at utslipp forbundet med oppholdet ditt, kompenseres gjennom prosjekter som reduserer utslipp andre steder i verden. Og reiser du med våre egne flyselskaper TUI fly eller TUI Airways, kompenseres også utslipp fra flyreisen din.

Strand og vann - kilomakompenserte reiser med TUI.
Det som er bra for naturen er også bra for oss mennesker

Kortreist mat

Blue Star passer for deg som vil smake områdets egne spesialiteter. Frukt & grønt er alltid fargerike innslag på bufféen og det finnes i tillegg et Local Corner. Det er også mange alternativer for vegetarianere og veganere. Kokkene fokuserer på bærekraft hele veien, fra innkjøp av lokale råvarer til å redusere matsvinnet så mye som mulig.

Middelhavsdietten smaker aller best… ved Middelhavet! Her Blue Star Doryssa Seaside på Samos i Hellas.
Middelhavsdietten smaker aller best… ved Middelhavet! Her Blue Star Doryssa Seaside på Samos i Hellas.

Lokale opplevelser

Blue Star-hotellene finner du over hele verden, og alle har egne unike særpreg. Det tar hotellene vare på. Uansett hvilket hotell du velger vil du få opplevelser som er unike for akkurat det hotellet du bor på. Det kan være en naturvandring, en økologisk urtegård, samarbeid med landsbyskolen eller noe helt annet. Du kan se hva som arrangeres på hotellet ditt i appen vår 14 dager før ankomst.

Til dette utsiktspunktet på Mallorca er det kun mulig å gå til fots.
Til dette utsiktspunktet på Mallorca er det kun mulig å gå til fots.

Slik kan du selv bidra

Blue Star har også miljøprosjekter/aktiviteter som er basert på frivillig innsats fra gjester som vil hjelpe til. For eksempel kan det være økonomisk støtte til en fristed for truede dyr, som du selv kan besøke. Eller at frivillige hjelper hverandre med å rydde stranden under en morgentur før frokost. Dette, i tillegg til mye annet kan du lese mer om i appen når reisen nærmer seg.

Strandrydding på Kreta
Fornøyde TUI-guider etter rydding av en strand på vestre Kreta.

Bærekraftsertifisert

Sist men ikke minst er vi stolte av at tre av fire Blue Star-hotell allerede er sertifiserte ifølge en av de uavhengige internasjonale systemene for bærekraft, f.eks. Travelife eller ISO 14001. Målet er at alle hotellene skal være sertifiserte innen to år. Her kan du lese mer om bærekraftsertifisering av hotell